Kızımın köpek dişleri damaktan çıkıyormuş:(

hatice1

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2014
84
4
34
Fatihte bir ortodontiye gittik.rötgen çekildi .üst köpek dişleri damağa dönmüş ön dişlerden ikisi çekilecekmiş.ve diş cerrahı yavaş yavaş öne doğru çekecekmiş .doktor anlattıkça başımdan kaynar sular döküldü sanki .ben sadece diş teli takılacak diye beklerken neyle karşılaştım.aranızda veya yakınlarınızda böyle bir sorunu olan varmı ?bir umut sorayım dedim ?nişantaşında marmara üniversitesi diş hekimliği varmış yarın için randevu alıp götüreceğim inşallah.bakalım onlar ne diyecek

Geçmiş olsun her şey kendi çapında zor ama artık daha kolay tedaviler..bundan yıllar önce dişçiler neredeyse kerpetenle diş çekerken şimdi nasıl çekildiğini anlamıyorsun bile.
Ben 34 yıllık hayatımda diş çektirme korkumu geçen yıl gömülü 20 lik dişlerimi aldırırken yıktım. Diş hastanesinde önce muhteşem bir sprey sıktılar iğnenin girdiğini anlamadım bile. Sonra çekmiş dişi ben hala dokunacak sanıyordum.
Çocuklarda da çok eğlenceli çocuğun isteğine göre diş etine böğürtlenli, çilekli bir jel sürüyorlar, hiç acı olmuyor. Sen de özele gidersen hem rahat edersin hem de iyi yaparlar. Çok takma bence çözülmeyecek bir şey değil.

İnşallah dediğin gibi olur.mesele sadece diş çektirmek değil damağı yarıp damaktaki dişleri tellerle öne çekiilecek.kaygılarım o yüzden.

Merhaba benim kiziminda aynisi oldu simdi o disin üzerine etini kesip tel taktilar yavas yavas disi yerine cekiyorlar Allah yardimcisi olsun kizimda iki kere tel cikti tekrar taktilar, bakalim bildigin damakta cikti dis.

benimde tellerim vardı aynı sizinki gibi köpek dişim damaktan gelcekti onun yerindeki süt dişim hala duruyodu önce onu çekti sonra bi kaç ay bekledi belki kendi gelir diye gelmedi. küçük bi operasyonla dişin yerini açtılar tel takanların bide lastikleeri oluya o lastikler sayesinde diş olması gereken yere geldi. zaten uyuşturuyolar hiç bişey hissetmiyosun korkulcak bişey yok. tellerin verdiği acının yanında o dişin önünün açılması hiç bişey kalır tellerden sonra dişlerin yine bozuldu ama boşuna o acıları çektim

Merhaba benim kiziminda aynisi oldu simdi o disin üzerine etini kesip tel taktilar yavas yavas disi yerine cekiyorlar Allah yardimcisi olsun kizimda iki kere tel cikti tekrar taktilar, bakalim bildigin damakta cikti dis.

Geçmiş olsun.Sizin kızınız kaç yaşındaydı? benim kızım 13 yaşında .çok ağrısı oldumu yemek yiyebildimi?sizin anlattığınız gibi dişi yavaş yavaş yerine çekeceğiz dedi.diş teli tedavisiyle beraber 2 yıl sürecek dedi.

Geçmiş olsun canım.neden dişlrin bozuldu acaba.benim kızımın süt dişi yok erişkin dişini çekecekler yer açılması için

çok geçmiş olsun..

benimde dişlerimden birisi uzaması gereken yönde değil de burnuma doğru uzamıştı..
bende yıllarca dişim gelecek diye bekliyordum :)

film çekilmişti de o görüntü aklımdan gitmez hiç.. resmen burnumda bir adet diş vardı..

küçük bir ameliyat geçirdim, damağım kesilerek diş yerinden çıkartıldı...
ve yerine implant yaptırmak durumda kalmıştım.

yani bende kaydırma gibi bir işlem yapmadılar, direkt dişi almışlardı yerinden..
o sebeple durum biraz farklı sanırım..

ama içiniz ferah olsun.. çok korkulacak bir durum değil.. şimdi her şey o kadar ileri teknolojide ki acı falan pek hissettirmiyorlar..
sıkmayın canınızı...
tekrardan çok geçmiş olsun..

canım geçmiş olsun benimde bir dişim damaktan çıktı ortodontik tedavi gördüm 2 yıl herşey yoluna girdi merak etme sorun olmaz

Off seninki daha vahimmiş ama atlatmışsın Allahtan.tavsiyelerinize uyup bu korkuyu atlatcam inşallah .kızım bile beni teselli ediyor anne korkma diye ne yapayayım canı acıyacak diye korkuyorum

Geçmiş olsun canım.neden dişlrin bozuldu acaba.benim kızımın süt dişi yok erişkin dişini çekecekler yer açılması için

bilmiyorumki neden bozuldu birdende bırakmadım teli yavaş yavaş bıraktım. eskisinden biraz daha düzgün ama yinede yamuk

Off seninki daha vahimmiş ama atlatmışsın Allahtan.tavsiyelerinize uyup bu korkuyu atlatcam inşallah .kızım bile beni teselli ediyor anne korkma diye ne yapayayım canı acıyacak diye korkuyorum

annelik hem tatlı hemde böyle zor :)
benimde annem bu operasyon sırasında o kadar ağlamıştı ki,
dişçi artık annemi muayenehaneden dışarı çıkartmak zorunda kaldı.

destek vermiyor aksine olumsuzluk yaratıyorsunuz
görende büyük bir ameliyat sanacak. minik bir operasyon dedi..

ama biz annemle helalleşerek ayrıldık resmen :)
o zamanlar ürkütücü geliyor, hüzünlü oluyor insan ağlıyor ama bakın şimdi bunları gülerek anlatıyorum..

atlatılıyor hepsi

sizin ki de Allah'ın izniyle geçecektir...

Güldürdün valla benisağolasın canım

Sagolun benim kizim 15 yasinda agrisi fazla olmadi zaten narkoz veriyorlar fakat kan cok geldi ameliyattan sonra,benim kizimin sansizligi iki kerede stajyer dokrora denk geldi güya Almanyada yasiyoruz ikisindede taktiklari demir tel disten ayrildi ücüncüye baska bir Doktor takti simdilik iyi sükür yavas yavas cekiyorlar sürec biraz uzun ama sabr etmekten baska sansimiz yok.Allah yardimciniz olsun insaAllah kolay atlatir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…