Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
napıcamı şaşaırdım kaka yapmıyor fitil verdi ama kullanmak istemiyorum verdiği şurup da 4 günde bir yapmaya başladı aynı durumda olanlar neler yaptınız
biz 1 aylıkken yaşamıştık aynı sorunu.colinox damla kullandık.hem gaz giderici hem de bağırsak düzenleyici.baya faydası oldu.yani ishal ya da kabızlık için de aynı ilacı veriyorlar.bitkisel diye biliyorum.kullandığımız dönem çok memnun kaldık,şimdi gaz sancılarından ememiyor diye tekrar başladık ama sanırım bizim sorunumuz gazdan değilmiş
benim kızımda iki aylıktan beri 4 günü geçiriyor.o zamanda bile fitille yapıyor.arada kendi yaptığı çok nadir.ne yapacağımı ben de şaşırdım.
teşekkür ederim dediğiniz damlayı denicem.
canim merhaba bebegin kac aylik bilmiyorum aama kucukse ve sadece anne sutuyle besleniyosa 2 haftaya kadar yapmamasi normalmis.ama tabi kadar bekleme bene.o dert etmiyosa sende hic dert etme.benim oglm 8 aylik suan bazen oda 3-4 gunde bir kakasini yapiyo cok dert etmiyo bnde etmiyorum
benim kızımda iki aylıktan beri 4 günü geçiriyor.o zamanda bile fitille yapıyor.arada kendi yaptığı çok nadir.ne yapacağımı ben de şaşırdım.
doktora götürdün mü arkadaşım sizene söylediler
canim merhaba bebegin kac aylik bilmiyorum aama kucukse ve sadece anne sutuyle besleniyosa 2 haftaya kadar yapmamasi normalmis.ama tabi kadar bekleme bene.o dert etmiyosa sende hic dert etme.benim oglm 8 aylik suan bazen oda 3-4 gunde bir kakasini yapiyo cok dert etmiyo bnde etmiyorum
canım benim doktor doymuyordur ondan kakasını seyrek yapıyor dediği için endişeliyim yani kaka yapmadıkça doymuyor mu gerçekten diyorum.anne sütü alıyor doymadığını gösteren hiçbir belirti yok gayet mutlu bebek zorlanma da yok kilosu bu ay600 gr almış doymuyor zatend e az almış ama başla dedi.ama gögüslerimdeki süt varken neden mama vereyim zaten denedim mama da almıyor doyuyor çünkü
canım benim doktor doymuyordur ondan kakasını seyrek yapıyor dediği için endişeliyim yani kaka yapmadıkça doymuyor mu gerçekten diyorum.anne sütü alıyor doymadığını gösteren hiçbir belirti yok gayet mutlu bebek zorlanma da yok kilosu bu ay600 gr almış doymuyor zatend e az almış ama başla dedi.ama gögüslerimdeki süt varken neden mama vereyim zaten denedim mama da almıyor doyuyor çünkü
sizin kilo alıyor mu kaç aylıköbenimki 4.ç5 aylık bunu şunun için soruyorum gerçekten seyrek kaka yapan bebekler doymuyor mu kilosu nasıl yemesi
benim bebeğim 3.5 aylık yaklaşık bir aydır kakasını 4 günde hatta 5 günde yapıyor fitil kullandık başta çok tedirgin oluyordum biz mama takviyesi de yapıyoruz mamadan olabilir dedi doktor mamayı değiştirdim falan kar etmedi ama yaparken zorlanmıyor o zaman normal dedi hala takıntılıyım bu konuda ama yapacak da bişey yok
aynen ben de takıntılıyım ama mamayla alakalı olduğunu sanmıyorum çünkü benimki sadece anne sütü alarak böyle zorlanması yok dediğiniz gibi ama beline kadar yapıyor tabiri caizse
doktora götürdün mü arkadaşım sizene söylediler
dr.a götürdüm.9 güne kadar yapmaması normal dedi.derece ile uyar dedi.fitil kulanma dedi.ben de kızım 4. günden itibaren ıknmalara başlıyor yapamıyor dedim.zeytinyağı içir dedi.benimki de bu ay 650 gr. aldı az dedi ama mama takviyesi yap demedi.
dr.a götürdüm.9 güne kadar yapmaması normal dedi.derece ile uyar dedi.fitil kulanma dedi.ben de kızım 4. günden itibaren ıknmalara başlıyor yapamıyor dedim.zeytinyağı içir dedi.benimki de bu ay 650 gr. aldı az dedi ama mama takviyesi yap demedi.
kaç aylık bebişin
sizin kilo alıyor mu kaç aylıköbenimki 4.ç5 aylık bunu şunun için soruyorum gerçekten seyrek kaka yapan bebekler doymuyor mu kilosu nasıl yemesi
yok canm bnce ilgisi doymasini kaka degil aslinda cisi belirler gunde 7-8 kez altini islatiyosa doyuyodur kaka bunu belirleyemez ben ilk 6 ay sadce anne sutu verdim kilo alimi ne yuksek sinirda nede alt seviyediydi hep iyiydi ama buna ragmen seyrek yapiyo kakasini simide 8 aylik 8 bucuk kilo hala seyrek yapar bazen hergun bazen 1 hafta hic yapmadigi oluyo gerci odaha kucukken oluyodu simdi 2 -3 gunde bir yapiyo
canim eger beebginn doydguna inaniyorsan ki anlattigina gore gore doyuyo bebegin bnce hic ama verme yazik bebesine sutunden mahrum kalmasin anne sutu gib saglikllisi varmi canim?bak benim bebegim Rabbime sukur cok hasat oladi masallah.Rabbim ANNESUTUNU OYLE GUZEL YARATMISKI mucize dolu.
canım duphalax diye bi şurup var onu dene bide hem bitkisel 1 tatlı kaşıgı veriyosun akşamdan sabaha yapmış oluyor bide kaksı katıysa cıvıtıyor ıkınmasına gerek kalmıyo
teşekkür ederim dediğiniz damlayı denicem.
doktorunuza danışmadan denemeyin yine de siz,bizim ilk doktorumuz önerirken sonradan değiştirdiğimiz doktorumuz kızmıştı.ama ben memnun kaldığım için tekrar aldım.
iyi ki varsın bitanem...
Kayıtlı Üye
benim bebeğimde 4.5aylık, ve yaklaşık 2 aydır kaka sorunumuz var..doktora çıktık,anne sütü alan bebeklerin 10 günde bir yapmasıda normal günde 10 kez yapmasıda normal demişti...kilo alımı normalse ilaç tavsiye etmedi,emdikten sonra su içir birde zeytinyağı içirebilirsin demişti...
Aynen
kızım 4.5 aylık 2 aydır kaka sorunumuz var... 3 günde birdi 4 de çıktı 5 -6 günde bir yapar oldu...
fakat bu cumartesiden itibarem günde üç kez yaptı... karnı gurul gurul
bebeğin çok küçük anne sütü verdiğine göre doymuyordur bu aylarda bebekler 1 kilo falan alır 600 gr da normal istersen gece bir öğün mama ver bende mamaya karşıyım kızım 1 yaşına girecek hiç mama vermedim benim kızım o aylarda günde 5 -6 kez yapıyordu zeytinyağı içir bir de sen yediklerine dikkat et. muz falan kabız yapan şeylerden bir süre uzak dur