Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi kızımın ellerini kullanması. bi bakın acil

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

seda0101

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2012
20
3
286
Ankara
merhaba arkadaslar. kızım su an 1 yasında. cisimlere çok güzel uzanıyor. yiyecekleri ağzına götürebiliyor. ancak elleri biraz güçsüz gibi. örneğin tv kumandasını kaldırıp yerden alamıyor. gücü yetmiyor. büyük objeleri tutup kaldırıp oynuyamıyor. tek parmak da kullanmıyor birşeyi gösterirken. örneğin kitapta bebeği gösterecekse elinin tümüyle gösteriyor. bir düğmeye parmağıyla basmıyor. bu durumda olan arkadaslar varsa yorumlarınızı bekliyorum. doktora götürmelimiyim offf çok telaşlı ve tedirginim

Canım sen fazlaca telaşlanmışsın. Bebeğin için yazdıklarının hepsi çok normal. Bebeklerde gelişim genelden özele doğrudur. Yani çocukönce kollarını, sonra ellerini daha sonrada parmaklarını kullanabilir. Örneğin, Oynadığı topu önceleri elleri, kolları ve göğsü yardımıyla tutabilen çocuk daha sonra kasları geliştikçe topu yalnızca elleriyle tutabilir.

Umarım seni birazda olsa rahatlatabilmişimdir. Daha fazla bilgi edinmek istersen nette gelişim ilkeleri diye ara.

öncelikle cevabın için tesekkur ederim. dediğin gibi netten baktım. evet genelden özele doğrudur gelişim ama su an 1 yasında. artık ellerini daha iyi kullanması gerekmiyormu. o nedenle endişeliyim

bizimkide bir yaşına basıcak.
ama kumandayı,topunu,oyuncakları çok rahat yerden alıyor,kaldırıyor,yere atıyor,
istediği bişeyi baş parmağıyla işaret ediyor.
kaç aydır yapıyor.doktora gidip sorabilirsin.
mesela bizimkide geç konuşacak ve geç yürüyecek.her çocuğun gelişimi farklı olduğu için
ben bunu normal karşılıyorum.sizin durumunuzda mı aynı bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…