WaowwwwKayınvalidenizi karşınıza alın. Aynı benim 8 yaşındaki büyük kızımla konuştuğum gibi yüzleriniz eşit seviyede olsun. Aranızda 25-30 cm mesafe olsun. Anne gözlerimin içine bak de. Sonra de ki: Bu emrivakilerden hoşlanmıyorum. Kendi evime misafiri ben davet etmek istiyorum. Eğer bir daha benim iznim ve haberim olmadan eve misafir çağırırsan hizmet filan etmeyeceğim, sen rezil olacaksın. Doğumgünü için de biz planımızı yaptık. Kızımın yakın akrabaları gelecek, lütfen kimi davet edip etmeyeceğime ben karar vereyim. Sen de gelmek istersen seni orada görmekten çok mutluluk duyarım. Gelmek istemezsen keyfin bilir, torunun büyüyünce ona açıklama yaparsın.
Sonra da "beni anladın mı" deyin. Tamam cevabını almadan gözlerinizi onun gözlerinden ayırmayın.
Ben 8 yaşında kızımla böyle konuşuyorum.
Sizin yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla da kayınvalidenizin kapasitesi kızımınkine yakın.
Canım allah var eşim hep senin istediğin gibi olsun der hep arkamdadırda ama annesi gene allem eder Kallem eder istediğini yaptırır bize nasıl bişe bilmiyorum mesela istemediğin bişey gidip diceksin konusur bakarki olumsuzsun hop başka bi konuya gecer anlamazsın bile bi bakmışsın o istemediğin olayın içindesin
Aile günü yaptılar en sevmediğim şey istemiyorum ben bebeğim var dedim sonuc inan nasıl kabul ettim bilmiyorum günün içindeydim
Allah sabir versin zor bir durum. Sizi anliyorum emri vaki yapinca gelmesinler istemiyorum diyemiyorsunuz mecburen susuyorsunuz. Maddi durumumuz o kadar insani agirlayacak kadar yeterli degil deseniz bilmiyorum faydasi olur mu. Sonucta disarida duzenlenen bir kutlama bu. Esim karismaz demissiniz ama bence esinize soyleyin o soylesin anne o kadar insanin masrafi cok gelir bize diye. Sen cok istiyorsan sizin evde bir kutlama yapariz oraya gelirler diyip topu kayinvalidenize atin.
Sen benim eltim olabilir misin,benim kayınvalideyi anlatmışsın da
Yandın bacım sen Allah yardımcımız olsun
Benim eltim var ama öyle tahmin ettiğin gibi yarıya bölünme durumu yok.Aynı işkenceyi ikimiz de çekiyoruz.Aslında benim bir avantajım uzak oturuyor olmam,yine de özel zamanlarda bize çağırırsam senin anlattığın şekilde oluyor. Eşimin babası hayatta değil,beni istemeye gelirlerken bile 85 metrekarelik evde 50 kişiydik.Onu çağırırsak o kırılır,bunu çağırırsak şu darılır...Hep aynı şeylerKaynım henuz bekar :) keske eltim olsaydı yarıya bölünürdük belki
işiniz zor Allah yardım etsinVe sadece pasta beklemezler gün havasında gecer biraraya gelmemiz yemek , yemek kalkar cay ,cay kalkar kahve ,kahve kalkar meyve tam teşekküllü hizmet hörmet demezler doğum günü pastamızı yiyelim eşimin ailesi aşiret kadınlarıda burnu havada tek tek ilgi alaka saygı sürekli bi ihtiyacınız varmı demekle geciyo niye böyle alıştırdınız demeyin bizim ailede böyle malesef
Benim eltim var ama öyle tahmin ettiğin gibi yarıya bölünme durumu yok.Aynı işkenceyi ikimiz de çekiyoruz.Aslında benim bir avantajım uzak oturuyor olmam,yine de özel zamanlarda bize çağırırsam senin anlattığın şekilde oluyor. Eşimin babası hayatta değil,beni istemeye gelirlerken bile 85 metrekarelik evde 50 kişiydik.Onu çağırırsak o kırılır,bunu çağırırsak şu darılır...Hep aynı şeyler
İstemeyi karıştırmım annemle tanışmaya gelcek önden eve davet ettik kız kardeşimle gelcez dedi bende anneme söyledim kimseyi cagırmadı annem. Aşağı indim karşılamaya 5 asansör insanla geldi sorsan duyup geldiler diyor davet etmemiş allahdan annem gerekli herşeyi fazlasıyla yapmaya alışık bi insan amacı mahcup etmekmi diye düşünüyordum nişanlıylen ama baktımki karakteri bu hep böyle onu cagırırm iftara bi bakarım muhhakkak yanında bi ailede katarak gelir bide yanlarnda der ay amcam gelmesse gelmeyin diye ısrar etti gelinim der bön bön kalırım
Böyle kayınvalideyi hiç bir aktiviteye çağırmamak lazım :)))))
Bence eşinizle konuşun o kadar kişi hem şatafat, hem yaşlılar anlamaz hem de masraf yazık günah.. Anneanne, babaanne, teyze, hala tamam ama daha ötesi kalabalık. Biz kendi içimizde ufak bir şey düşündük deyin ve geçin..Arkadaşlar kızım bu ayın 24 ünde 1. Yaşına giriyor eşimle beraber bahceli ufak bi restorantta 3 masalık yer ayırttık. Ailelerimizi Eşimin ve benim arkadaslarımızı eşleriyle cağırmak için özelliklede bebekli arkadaşlarımızı cağırmayı düşünüyorduk. Dün annemlere ve kayınvalidemlere haber verelim istedim. Kayınvalideme yer ayırttık sizleride bekliyoruz dememle başladı teyzenleride cağır , halanlarıda cağır amcanları unutma ayıp babaanne anneanne derken 40 kişi söyledi buarada teyze hala babaanne anneanne dediğim hep eşimin ailesi zaten kızımın amcası dayısı halaları buluncak. Bende biz ufak bişe düşünüyoruz anne kızımın 1 yaşına ait fotosu olsun diye sence gerek varmı bu kalabalığa ben düşünmüyorum dememle başladı eğer doğum günü yapılcaksa cağırman lazım ayıp olur hadi iyi akşamlar dedi kapattı.
Buarada kızımın diş buğdayınıda yapamadım komuşularına kadar davet edicek diye. Yanlış anlamayın normal zamanda gelsinler yiyelim içelim hizmetlerini asla eksik etmem doğuluyuz bizde misafir eksik olmaz ama istiyorumki o özel anlarda kızımla ilgilenim beraber tadını cıkaralım. Misafirlerle gelenlerle uğraşınca hiçbişe anlamadan geciyor. Mevlütte tek bi kare resmimiz bile yok evi hınca hınc doldurdu akşam oldu resim cekmediğimiz aklıma geldi tamam geniş aile bunu bilerek evlendim keza bizimde ailemiz geniş lakin iptal etmeyi düşünüyorum akşam eşimle konuşup.
Siz ne düşünüyorsunuz benmi fazla takılıyorum
Bence eşinizle konuşun o kadar kişi hem şatafat, hem yaşlılar anlamaz hem de masraf yazık günah.. Anneanne, babaanne, teyze, hala tamam ama daha ötesi kalabalık. Biz kendi içimizde ufak bir şey düşündük deyin ve geçin..
Yaşlıları şatafattanmı anlamaz keske imkan olsada resimlerini cekip paylaşsam gecen gün iftar verdik herkes burda eşimin babaannesini görsen kadına günah öldü ölcek niye gezdiriyorlar dersin geldi kulağıma niye şık bi elbise giymedin dedi ne var üstümde dedim olsun şıkır şıkır ol niye bluz giyindin bu ne dedi moralimi sıfır etti bıraktı demiyorlar 1 yaşında yeni yürümeye calışan kızıyla hazırlık gördü davet etti allah rszı olsun yok. üstüne bide niye elbise giymedin
En iyi karar bence yapmamak
Gelmezse gelmesinKızlar bizimkini tanımıyorsunuz cagırmadım diye oda gelmez üstüne bide arar herkesi eve davet eder bide evde kutlama yaptırır. Bayılıyo benim evimde misafir olmasına
Yani bu durumda evet. Eşiniz, çocuğunuz, siz, bir iki çocuklu yakın arkadaş bir akşam yemeğe gider orda bir pasta kesersiniz olmadı..Yaşlıları şatafattanmı anlamaz keske imkan olsada resimlerini cekip paylaşsam gecen gün iftar verdik herkes burda eşimin babaannesini görsen kadına günah öldü ölcek niye gezdiriyorlar dersin geldi kulağıma niye şık bi elbise giymedin dedi ne var üstümde dedim olsun şıkır şıkır ol niye bluz giyindin bu ne dedi moralimi sıfır etti bıraktı demiyorlar 1 yaşında yeni yürümeye calışan kızıyla hazırlık gördü davet etti allah rszı olsun yok. üstüne bide niye elbise giymedin
En iyi karar bence yapmamak