Kızımın doğum günü

Bejndar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2015
1.219
3.256
Arkadaşlar kızım bu ayın 24 ünde 1. Yaşına giriyor eşimle beraber bahceli ufak bi restorantta 3 masalık yer ayırttık. Ailelerimizi Eşimin ve benim arkadaslarımızı eşleriyle cağırmak için özelliklede bebekli arkadaşlarımızı cağırmayı düşünüyorduk. Dün annemlere ve kayınvalidemlere haber verelim istedim. Kayınvalideme yer ayırttık sizleride bekliyoruz dememle başladı teyzenleride cağır , halanlarıda cağır amcanları unutma ayıp babaanne anneanne derken 40 kişi söyledi buarada teyze hala babaanne anneanne dediğim hep eşimin ailesi zaten kızımın amcası dayısı halaları buluncak. Bende biz ufak bişe düşünüyoruz anne kızımın 1 yaşına ait fotosu olsun diye sence gerek varmı bu kalabalığa ben düşünmüyorum dememle başladı eğer doğum günü yapılcaksa cağırman lazım ayıp olur hadi iyi akşamlar dedi kapattı.
Buarada kızımın diş buğdayınıda yapamadım komuşularına kadar davet edicek diye. Yanlış anlamayın normal zamanda gelsinler yiyelim içelim hizmetlerini asla eksik etmem doğuluyuz bizde misafir eksik olmaz ama istiyorumki o özel anlarda kızımla ilgilenim beraber tadını cıkaralım. Misafirlerle gelenlerle uğraşınca hiçbişe anlamadan geciyor. Mevlütte tek bi kare resmimiz bile yok evi hınca hınc doldurdu akşam oldu resim cekmediğimiz aklıma geldi tamam geniş aile bunu bilerek evlendim keza bizimde ailemiz geniş lakin iptal etmeyi düşünüyorum akşam eşimle konuşup.
Siz ne düşünüyorsunuz benmi fazla takılıyorum

ay ne gerek var onca kalabalıga
eşin daha fazla yer yok onları çagıramayız desin annesine

ay ne gerek var onca kalabalıga
eşin daha fazla yer yok onları çagıramayız desin annesine

Eşim aramıza girmez beni asla ezdirmez ama kadın işlerine beni karıstırmayın kendi aranızda cözün. İstemediğin bişe varsa kırmadan üzmeden cözmeye calışın der

Bırakın ne derse desin siz sadece o gun sizinle olmasini istediginiz insanlari cagirin. Dugun mu bu halalar amcalar cagirilacak, cok sacma.

Eşim aramıza girmez beni asla ezdirmez ama kadın işlerine beni karıstırmayın kendi aranızda cözün. İstemediğin bişe varsa kırmadan üzmeden cözmeye calışın der

ne güzel işte o zaman sen kaynananı ara
malesef yer yok annecim seni kırmak istemedim ama
o kadar kişiyi sıgdıracak yer bulamadım
bunun içinde kızımın dogum gününü erteleyemem bu seferlik böyle oldu artık dersin

Kızlar bizimkini tanımıyorsunuz cagırmadım diye oda gelmez üstüne bide arar herkesi eve davet eder bide evde kutlama yaptırır. Bayılıyo benim evimde misafir olmasına

Emri vaki yapmaya bayılır el öpmesine bütün sülaleyi gezmedim diye benden habersiz gitmediğim tüm ailesindeki insanları aramış sizi eve yemeğe cağırıyo diye davet etti. Benide gece 11 de aradı yarın geliyorum diye bi geldi 20 kişi

Sizin yerinizde olsam doğumgününü iptal etmezdim. Kayınvalidenize anne biz aile arasında bir doğumgünü düşünüyoruz, kızımın halası, dayısı, teyzesi, amcası gelecek tabii ki. Eşimin ya da benim halalarıma, teyzelerime vs. girersek işin içinden çıkamayız ayrıca doğumgünü için onları çağırmazsam ayıp olacağın düşünmüyorum. Nihayetinde 1 yaş doğumgünü onları da kızımın düğününe çağırırım kısmetse der konuyu kapatırdım ki doğumgünlerinde tüm sülaleyle değil ufak çaplı sadece aile ve çok yakınlarla kutlamak istediğimi iyice anlasın.

İptal etme tabıkı yap dogum gununu
Kayınvalıden ıster gelsın ıster gelmesın..
He ısrar edıyorsada anne herkesı cagıralarım babaannesı olarak bır partıde senın evınde verelım de hazırlasın herseyı gorsun mısafırı

Yanlış anlamayın o herkesin cocuguna torununa gitmiş altın sever cokda takar cagırma sebebi bence bu direk söylemiyo bana ama her fırsatta der ben yaptım onlarda yapacak yani insanları bişey yapmaya mecbur bırakıyo buda beni rahatsız ediyo diyorum ya doğum günü yaparsam o bişekilde herkesi davet edicek gene toplancaklar bende içinden cıkamıyorum

bizimde dogum gunlerımız bu sekılde oluyor her sene dugun telasesı ıcınde
ve bır suru masraf
her sene bu son dıyoruz

Konussaniz bile anlamayacak gibi duruyor kayinvalideniz. Bence esiniz siz ve bebeginizle kutlayin kafaniz rahat olur rahat rahat fotograf cekinirsiniz.

Bende ilk evlendigim zamanlar esimde vardi bu huy. Istiyorduki dayilari halalari teyzeleri hergun gelsinler bizde yesin icsin otursunlar. Biz onlari disarda yemege goturelim yedirelim icirelim gezdirelim. Esime dedim ki once onlarin bizi yemege almasi lazim biz yeni evliyiz onlar bizi yemege alsin soz hepsini yemege alacagim. Bir tanesi bile bizi yemege cagirmayinca esimde bir sey diyemedi tabi. Ha birde dugunumuzden sonraki ilk bayramda bu cok sevdikleri dayilari teyzeleri ne gerek vardi o kadar luks dugune (luks dedikleride otel motel degil ortalama bir salonda yemekli dugun ama mahalle arasi dugun salonu degil) bizim hangimizin cocugu orada evlendiki sen orada dugun yaptin tutaydin bizim mahalledekini neyine yetmiyordu gibi laflar edince esim artik anladi gercek yuzlerini. Dahada demedi halam dayim teyzem.

Ve sadece pasta beklemezler gün havasında gecer biraraya gelmemiz yemek , yemek kalkar cay ,cay kalkar kahve ,kahve kalkar meyve tam teşekküllü hizmet hörmet demezler doğum günü pastamızı yiyelim eşimin ailesi aşiret kadınlarıda burnu havada tek tek ilgi alaka saygı sürekli bi ihtiyacınız varmı demekle geciyo niye böyle alıştırdınız demeyin bizim ailede böyle malesef

Canım allah var eşim hep senin istediğin gibi olsun der hep arkamdadırda ama annesi gene allem eder Kallem eder istediğini yaptırır bize nasıl bişe bilmiyorum mesela istemediğin bişey gidip diceksin konusur bakarki olumsuzsun hop başka bi konuya gecer anlamazsın bile bi bakmışsın o istemediğin olayın içindesin
Aile günü yaptılar en sevmediğim şey istemiyorum ben bebeğim var dedim sonuc inan nasıl kabul ettim bilmiyorum günün içindeydim

Kayınvalidenizi karşınıza alın. Aynı benim 8 yaşındaki büyük kızımla konuştuğum gibi yüzleriniz eşit seviyede olsun. Aranızda 25-30 cm mesafe olsun. Anne gözlerimin içine bak de. Sonra de ki: Bu emrivakilerden hoşlanmıyorum. Kendi evime misafiri ben davet etmek istiyorum. Eğer bir daha benim iznim ve haberim olmadan eve misafir çağırırsan hizmet filan etmeyeceğim, sen rezil olacaksın. Doğumgünü için de biz planımızı yaptık. Kızımın yakın akrabaları gelecek, lütfen kimi davet edip etmeyeceğime ben karar vereyim. Sen de gelmek istersen seni orada görmekten çok mutluluk duyarım. Gelmek istemezsen keyfin bilir, torunun büyüyünce ona açıklama yaparsın.

Sonra da "beni anladın mı" deyin. Tamam cevabını almadan gözlerinizi onun gözlerinden ayırmayın.

Ben 8 yaşında kızımla böyle konuşuyorum.
Sizin yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla da kayınvalidenizin kapasitesi kızımınkine yakın.

Haklısın sanırım istemediğim halde en sonunda beni bu konuşmayı yapmaya zorlıcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…