- 27 Nisan 2014
- 761
- 1.521
İnsanlar mutlu olmadıkları evlilikleri çocukları için bile olsa neden surdursun ki... O hatayı ben yapmıştım ilk seferinde. Yok ya ben daha ölmedim . Neden çocuğum ilerde mutsuzlugumu yüzüme vursun? Çocuk evlilikte pranga değildir. Medeni olan insanlar, çocukları konusunda sağlıklı bir iletişim şekliyle ayrı yollarda hayatına bakar. Olmuyorsa olmuyordur. Çocuklarımı çok seviyorum. Onlar için elimden gelen herşeyi yapar desteklerim ama kendimi de seviyorum . Ben birinin eşi , birinin annesi olarak dünyaya gelmedim.Amcamın kızı da boşanma davası açtı. 2 yaşına girecek oğlu var.
Babasız büyüyen çocuklara üzüluyorum gerçekten boyunları bükük duruyorlar etkinliklerde hep.
Bence annenin yeri ayrı babanın yeri ayrı. Baba sevgisinin yerini hiçbirşey alamaz.
Boşanmış çocuklu kadınların bu toplumda hayatı çok zor maddi manevi.
Erkekler yeniden evleniyor, sıfırdan hayat kuruyor, hiçbirşey olmamış gibi hayatlarına devam ediyor.
Oysa kadın 3-0 geride kalıyor hayat mücadelesinde. Kadın da sevmek sevilmek istiyor ama hayatına evladından ötürü birilerini alamıyor, yeniden birilerini tanımaya zamanı enerjisi olmuyor.
Deli gibi çocuk istediğim halde çocuk yapmadım. Dünyaları sersen önüne annenin veya babanın yerini tutmuyor çünkü.
Bir de anne ve babası boşanmış kişilerin evliliğe bakış açıları da sıkıntılı. Genellikle evlenmiyorlar evliliği de kötülüyorlar. Anneye veya babaya aşırı bağımlı oluyorlar.
Konu sahibi boşanmakla en doğru kararı vermiş zaten tartışmasız. Ama işte emin olmadığın adamdan da çocuk yapmak ultra yanlış geliyor bana. Herkesin kendi fikri.
Burada bir üye vardı pandalı üye adı unuttum şimdi..eski eşinin çocuğunun tüm ihtiyaçlarını karşıladığını ilgili bir baba olduğunu v.s yazmıştı.
iyi de bu adam akşam eve geliyor mu ? evladıyla aynı sofraya oturup yemek yiyor mu ? sabahları uyandığında o çocuk babasını görüyor mu ?? Herhangi bir paylaşımları var mı ?? Hayır. Ama sorsan o çocuk mutlu çünkü o çocuğa istediğini alıyor yani herşey maddiyatla çözülüyor sanıyorlar.
iyi bir baba zaten evladı için boşanmaz.
Amcamın kızı da boşanma davası açtı. 2 yaşına girecek oğlu var.
Babasız büyüyen çocuklara üzüluyorum gerçekten boyunları bükük duruyorlar etkinliklerde hep.
Bence annenin yeri ayrı babanın yeri ayrı. Baba sevgisinin yerini hiçbirşey alamaz.
Boşanmış çocuklu kadınların bu toplumda hayatı çok zor maddi manevi.
Erkekler yeniden evleniyor, sıfırdan hayat kuruyor, hiçbirşey olmamış gibi hayatlarına devam ediyor.
Oysa kadın 3-0 geride kalıyor hayat mücadelesinde. Kadın da sevmek sevilmek istiyor ama hayatına evladından ötürü birilerini alamıyor, yeniden birilerini tanımaya zamanı enerjisi olmuyor.
Deli gibi çocuk istediğim halde çocuk yapmadım. Dünyaları sersen önüne annenin veya babanın yerini tutmuyor çünkü.
Bir de anne ve babası boşanmış kişilerin evliliğe bakış açıları da sıkıntılı. Genellikle evlenmiyorlar evliliği de kötülüyorlar. Anneye veya babaya aşırı bağımlı oluyorlar.
Konu sahibi boşanmakla en doğru kararı vermiş zaten tartışmasız. Ama işte emin olmadığın adamdan da çocuk yapmak ultra yanlış geliyor bana. Herkesin kendi fikri.
Burada bir üye vardı pandalı üye adı unuttum şimdi..eski eşinin çocuğunun tüm ihtiyaçlarını karşıladığını ilgili bir baba olduğunu v.s yazmıştı.
iyi de bu adam akşam eve geliyor mu ? evladıyla aynı sofraya oturup yemek yiyor mu ? sabahları uyandığında o çocuk babasını görüyor mu ?? Herhangi bir paylaşımları var mı ?? Hayır. Ama sorsan o çocuk mutlu çünkü o çocuğa istediğini alıyor yani herşey maddiyatla çözülüyor sanıyorlar.
iyi bir baba zaten evladı için boşanmaz.
hanımefendi ben bunu 2 buçuk yaşındaki bir çocuk yaptı demedim biz ayrıldığımızdaçocuğum 2 buçuk yaşındaydı. aradan geçen süreyi sşz hesapladınız mı? 2 buçuk yaşındayken benim kızım gayet güzel konuşuyordu. babasının kız arkadaşından da bahediyordu hatta onun yanında kız arkadaşına vurduğunu bile anlattı.kızınızı 5 ayda bir o da 1 gün görüyormuş bu adam, siz kendiniz demişsiniz bunu
kız 2,5 yaşındayken ayrılmışsınız, 2,5 yaşında insan birisiyle tanışıp hatırlayacak sonra 5 ay sonra başkasıyla tanışıp anne o kadın değildi başka kadındı diye size gelip anlatacak durumda olamaz.
ayrıca bu uzun süreli beni aldattı dediğiniz kadın da zaten ayrıl-barış şekilde hep var
nasıl oluyor da sene 2 kereden toplamda 3.5 senede en fazla 6-7 kere 1er gün gördüğü kızına 2.5 yaşından beri (yukaıdaki hesaba göre neredeyse her seferinde) birilerini tanıştırıyor, cicianne dedirtiyor ve siz bunu nasıl "sonradan" öğrenebiliyorsunuz (farklı farklı kadınlar olduğunu 2,5 yaşından beri kızınız anlatıyor yani, kaldı ki bu hesaba göre her seferinde adamın yanında başka kadın olduğu için kızınız zaten normal bir durum olarak babasının yanında bazı kadınlar görmeyi norm kabul etmiş olmalı şu zamana kadar, bu anlattığınıza göre?)
adam sizinle değil siz adamla uğraşıyorsunuz, araştırıyor, stalklıyor, peşine düşüyorsunuz, ilişkilerinin hepsine bir şekilde hakimsiniz gibi duruyor buradan bakınca
değilse nasıl uğraşıyor bu adam sizinle?
sorulmuş cvp vermemişsiniz
çok basit bir soru bu
adam nafaka göndermiyorsa eyvallah, rezilllik.
ama bu sefer ekstradan para göndermiş size, e siz buna da konu açmışsınız. adam ne yapsa "sizinle uğraşıyor" diye düşünen siz olmayın?
dogadostupanda mı kastettiniz?
Sizin yorumunuza göre hiç kimse boşanmamalı çocuk varsa arada..Mutsuz ebeveynlerle kavga gürültü izleyerek büyümeliler? Siz sanıyor musunuz böyle ailelerde çocuk babasıyla akşam yemeğine huzurla oturacak?
pandanın çocuğunun mutsuz olup olmadığını annesinden daha iyi bilecek değilsiniz ya? keşke her çocuk pandanın çocuğu gibi evde doğsa anne babası kavga gürültü olmadan boşanabilen nadir çiftlerden
paylaş ne olacak tam olarak? ne yazdım anlamadım burada paylaş lütfen. buradan yazdığım şeyi ordan da yazdım. olayı nasıl buralara getirip sanki farklı birşey söylemişim gibi yansıtıyorsunuz siz iyi misiniz? ne yazmışım msjda cevap vermediniz size adres vericem cevap verriseniz ama siz msjı görüp oralı olmayıp buradan saydırmaya devam ediyorsunuz ve sanki bundan farksız birşey söylemişim gibi göstermeye çalışıyorsunuz. ne yazdım mesajda da burada paylaşırım diye tehtit ediyorsynyz ben paylaşırım sorun yokAah Jameya ah...
Bana dm mesajlarını paylaştırma burada.
Buradan paylaş demedim zaten.
Aşıksın da demiyorum.
Adamın kumaşı bu. Kabullen. Sadece hukuk çerçevesinde görüş. Hakkını ara. Daha muhattap olma. Senin paylaştığın whatsap mesajlarında bile samimiyet var. Sil artık hayatından ki huzur bul
adam nafaka ödemiyor dedikçe hala ödüyor diye diretip sanki ne yaşadığımı biliyormuş gibi burada ahkam kesilmesi çok garip tedavi olmalısınız.Adam bir süredir zamlı nafaka ödüyor, başkasıyla ciddi ilişkisi var daha ne yapsın?
önce milleti delirt sonra tedavi ol diyorsunadam nafaka ödemiyor dedikçe hala ödüyor diye diretip sanki ne yaşadığımı biliyormuş gibi burada ahkam kesilmesi çok garip tedavi olmalısınız.
Katip adam zaten berbat biri, adamın doğru dürüst biri olmadığı defalarca aldatması, şiddet uygulamasından belli, ki adam diyorsam lafın gelişi.Adam da az değil, Jameya dursa o durmuyor. Jameya 'nın halen aklında da demiyorum, ama birbirlerini bi şekilde bitirememişler yani alacak verecek hesabı kapanmamış. Arada kötü de olsa bir bağ var bir şekilde de koparılmıyor. Aramasın sormasın da demiyorum çocuk varken o nereye kadar olacak, bakıyorum konu açtıkça, kavgaların bahanesi çocuk gibi dursa da değil aslında. Çocuk olmasa sen sokakta neden bana dik baktın kavgası çıkacak. Eski konulara da bakmadım, abla eğer dediğin gibiyse biz burda kadınlara çekmeyin, idare etmeyin demekte ne kadar haklı olduğumuzu bi daha görmüş olduk. Böyle zehirleniyorsun, hayat çocukluktaki gibi değil, küstüm boz, barıştık aç parmakları olmuyor. Kaybolmuyor öyle kolay kolay yaşananlar.
Bu konuyu bilemem ama buradaki tespit çok doğru.
O kadar affetmelerden sonra gelen terk ediliş insanda pişmanlık ve öfke bırakıyor. Bu öfkenin birazı da, zamanında bitirebilme basiretini göstermediği için kendine oluyor.
tam olarak böyle oldu evet. evliliğim sürecinde çok fazla affedici oldum, eskort olaylarını çok yakaladım her defasında kendini affettşrmek için çabaladı bende malesef çok fazla affedici bir insan olduğum için ki hala ara ara bunu yaşıyorum. mesela bir süreç çok kötü davranıyor bir süre oluyor inanılmaz iyi davranıp ben söylediklerini yaptıklarını görmezden geliyorum. şiddet olaylarını da affettim her defasında.çümnkü pişman olup ağlıyordu ve af diliyordu. bende affediyordum. bunları affettiğim için kendime kızıyorum elbette. son ayrılığımızda bir tartışmamız olmamıştı ben annemdeyken tatil için geldiğimde elemanımızdan şüphelenip boşanmak istediğimi söyledim ve iş bulup çocuğumu kreşe yazdırdım. o şekilde boşanma davası vs açtım. barışmak istedi ama ben istemedim kabul etmedim ama içimdeki öfke de elbette geçmedi çünkü çok fazla haksızlık yapıldı. durum bu şekilde çok anlatmadım konuyu çünkü ben herşeyi unutmak istedim yaşadıklarımı vs dillendirmedim. he neden şimdi dillendiriyorsun diye sorucak olursanız öfkemi diri tutuyor yaptıkları geçmişimi sorgulatıyor tekrar tekrar. gelip barışmak da istedi benim derdim asla barışmak değil benim durumum farklı. çocuğuma yaptıklarını da görmezden gelemiyorum. daha geçen yaz gözümün önünde cehennemin dibine kadar yolun var demişliği var çocuğa. bunlar benim öfkemi diri tutuyor malesef. bu kadar kötü bir insan olabileceğine inanasım gelmiyor inanamıyorum. destek alıyorum Mune. ama ona olan öfkem ve sinirim geçmiyor. geçiyor, sonra benim sinirimi hoplatacak yine birşey yapıyor yine eski yaşadıklarımı hatırlıyorum yaptığı haksızlıkları hatırlıyorum. adama brşey olmuyor olan yine bana ve çocuğuma oluyor o sebeple kinleniyorum.Muhtemelen bu mesajı yazdığım için pişman olacağım ama yazmadan da duramadım
Ben olsam bu kadar babalıktan bi’haber adamı kafaya takıp dert etmem, üstelik çocuğum babası tarafından sevilmediğini hissediyor, bunu dile getiriyorsa, beni ona gönderme diye ağlıyorsa adamı bir kalemde silerim, onun babalığı da batsın nafakası da batsın derim.
Hayat mücadelem, yoruldum.
Bu hayatta en çok istediğim şey bir ailemin olmasıydı. 24 yaşımda evlendim bu benim hayatımın hatası oldu. Evliliğimde birçok şeye katlandım, eskort ile muhabbetlerini yakaladım, yalvardı affettim. şiddet gördüm, psikolojik şiddet yaşadım onları da affettim. Çok kolay affeden bir insanım ve bu...www.kadinlarkulubu.com
Adamın gözü kızını bile görmüyor, arada para göndererek belki yaptım işte demek için yapıyor o kısımları net bilemem, şahsen her konuyu da takip etmedim lakin bence yani benimki konulardaki içeriklerden yola çıkarak bir varsayım, Jameya affedici bir kadınmış, eşi defalarca eskortlara gitmiş, aldatmış, şiddet uygulamış, adamın ailesi kötüymüş vs ama hep bir affetme varmış, evliliklerinin son senesinde kavga gürültüde olmamış ama Jameya annesine kalmaya gidince terk edilmiş aslında, adam evliliği bitirmek için ortak bir karar almamalarına rağmen Jameya’nın annesine boşanacaklarını söyleyerek Jameya’nın affederek devam ettiği evliliği bitirmesi için zorunda bırakmış.
Ben jameya, yeni bir hayata başladım!
Herkese iyi geceler.. biraz dertleşmeye ihtiyacım olduğunu hissettim ve uzun zamandır girmediğim BDV’ye konu açmak istedim.. Beni hatırlayanınız var mı? Ben 7 ay önce eşimle yollarımı ayırdım. Anladım ki sohbet edemediğin, değersiz hissettiğim, dertleşemediğim ve bir film izlerken izlediğimiz...www.kadinlarkulubu.com
Jameya boşanmayı kabul etse de öfkesine hakim olamamış, bu öfkeyi hala diri tuttuğunu düşünüyorum, adamla hala hır gür yaşanmasının sebebi de bu bana kalırsa, Jameya yaşadıklarını unutamıyor o kadar affediciliğine rağmen adamın boşanmak zorunda bırakması, terk edilmişlik hissi canını acıtıyor bu can acısını da nafaka veya kızıyla ilgili başka sebeplerle görüşmeleri gerektiğinde kelimelerine yansıyor bence, adam da sinirlenip hakaret ediyor.
Yoksa eski karısıyla durduk yere uğraşmak isteyen bir adam takıntılı bir adam olurdu, çevremde çok boşanan arkadaşım ve akrabam var, ne kadar çirkinlikler yaşandığını biliyorum ama Jameya’nın eski eşi takıntılı değil umursamaz, kendisinden başka kimseyi önemsemiyor, Jameya’da buna sinirleniyor adamın bu umarsız halleri Jameya’nın eski öfkesini besliyor.
Bence Jameya böyle ite kaka babalık yapan adamdan kızı için para da istemesin, ne paran ne babalığın desin kestirip atsın, kızı için de kendisi için de en iyisi bu bence ama bu didişme çocuk büyüyüp kendi işini kendi görene kadar devam edecek gibi görünüyor.
Tehtit mi ediyorum?paylaş ne olacak tam olarak? ne yazdım anlamadım burada paylaş lütfen. buradan yazdığım şeyi ordan da yazdım. olayı nasıl buralara getirip sanki farklı birşey söylemişim gibi yansıtıyorsunuz siz iyi misiniz? ne yazmışım msjda cevap vermediniz size adres vericem cevap verriseniz ama siz msjı görüp oralı olmayıp buradan saydırmaya devam ediyorsunuz ve sanki bundan farksız birşey söylemişim gibi göstermeye çalışıyorsunuz. ne yazdım mesajda da burada paylaşırım diye tehtit ediyorsynyz ben paylaşırım sorun yok
boşanma kararını ben aldım o değil.Bunları herkes yazdı sayfalarca. Saldım eski eş umrumda değil diyor ama konular hep açılıyor :))
O değil de Mune abla,bir önceki linkli yorumunla kucağıma bombayı atıp gittin. Şoklar içerisindeyim. Hani her defasında şiddet gördüm ayrıldım ama buraya şiddetle ilgili bir şey yazmadım(güya utandığı için) yüzüm gözüm mosmor geziyordu sonunda dayanamadım boşadım diyordu.
E adam jameyayı ve çocuğunu annesinin evine bırakmış gidiş o gidiş..Ne bir oturup konuşma ne kavga. Adam başından beri biliyordu ve planlıyordu demek terk edeceğini baksana kız annemin evi bahçeli pandemide biraz kafa dinlerim 1,5-2 ay diye gittiği eve giderken hiç bir şeyden haberi yokmuş1 seneye yakın kavga gürültü de olmamış güya. Bu adam boşanma kararını kendi verdi ve boşadı jameyayı baksana boşanmak üzeri olduklarını kendi annesinden duymuş..
O kadar şiddet görmüş Jameyanın bırakması gerekmiyor muydu.
yahu sen demedin mı buraya paylaştırtma mesajını diye? e paylaşsan ne olacak farklı birşey mı yazdım diye soruyorum? ne manipulasyonu?Tehtit mi ediyorum?
Sen uçmuşsun ya. Senle başa çıkılmaz cidden. Manipülasyon yeteneğin inanılmaz. Ben pes ediyorum. Kalan arkadaşlara sabır diliyorum
Tamam sen boşadın adamı.boşanma kararını ben aldım o değil.
he aldattı o süreçte o başka bir olay.
son bir sene kavgamız olmadı nedeni de ben kendi halimde çocuğumla zaman geçiriyordum ve onunla çok fazla muhattap olmuyordum ben boşanmayı çoktan aklıma koymuştum zaten.
boşanmaktan vazgeçirmek için geldi ama barışmak istemedim.
evet anneme biz boşanmaya karar verdik demişti. ben ona boşanıcam senden dediğimde annemi arayıp biz boşanıcaz demişti e hayatında da yeni bir kadın vardı. ben kadındaş şüphelenip böyle bir karar aldım. çok uzun zamandır isteyip de yapamadığım birşeydi adam narsist çünkü manipulasyon baskı psikolojik baskı herşey vardı.
boşanmakta direten bendim evet bir öfkeyle başladı bu mesele ama ben boşanmayı çok istedim. hatta boşanırken oturup kahvaltı yaptık ve keyfim çok yerinde diye kavga çıkarmıştı.Sizler bu ayrıntıyı okumadınız mı o konusunda ya da o konuyu okumadınız mı?
Evet Jameya eskortlar, aldatılma, şiddet vs sebeplerle boşanmayı zaman zaman düşünmüş ama gün sonunda hep affetmiş, son 1 yılları öyle kavgalı gürültülü de değil belki jameya kavga etmekten yoruldu da kavgalar bitti orasını bilemem ama annesinin evine gidene kadar ki süreçte aralarında bir sorun yokmuş, jameya’nın 1,5-2 aylık bir ziyaret olarak gördüğü anne evine gidişini adam fırsata çevirmiş ve boşanıyoruz deyip kestirip atmış.
Jameya’nın o kadar affedişlerine, belki yaptığı birçok fedakarlığa rağmen bu şekilde boşanması gururuna dokunuyor, benzer bir durumu arkadaşım yaşadı o da annesindeyken adam eve dönme seni istemiyorum dedi, o durum sizi öyle bir öfkelendiriyor ki anlatamam, arkadaşımda birebir gördüm beraber yaşadık o süreçleri, adli tatil döneminde hakim odasında bir günde bitti arkadaşımın evliliği, muhtemelen jameya’nınki de böyle bitti ama arkadaşım zor da olsa atlattı, jameya atlatamıyor bence ve yardım alması gerektiğini düşünüyorum.
nasıl neyin tazminatı ban arsızı? 35 k aldım ben neyin tazmitanı ne demek? malını mülkünü paylaştırmadım çocuğumla bir düzen kurmak için aldım tazminatı.Tamam sen boşadın adamı.
Davayı şiddetten açmamışın
İhanetten açmamışsın
Nafaka dışında tazminat almışsın neyin nesiydi bu tazminat Jameya ?
bunu ben sana anlatamıyorum. nedeni de şu adam uğraşıyormuş gibi yapmıyor. bak birgün hayatında kimse yokken geliyor benimle güzel güzel iki ebeveyn gibi konuşuyor iki gün sonra sen benim canım ciğerimsin seninle tekrar evlenicez diyor, ben istemediğimi belirtiyorum gidiyor eski sevgilisiyle barışıp onla barıştığı zaman bana düşman gibi davranıyor, benim kötü olmam için nafakayı kesiyor. Allah ayağına taş değdirmiyor senin birgün taş değecek ayağına görücem ben seni geliceksin barışmak isteyeceksin diyor. gibi şeyler. şimdi de ben onun peşinden koşuyormuşum gibi bir davranışı var. manipule ederek yapıyor yani bunu.Jameya ve tekrar soruyorum.bu adam tam olarak nasıl uğraşıyor seninle?
Keşke daha fazla alsaydın o manada sormadım. Davanın seyrini merak ettim. Genelde nafaka dışında tazminat kusurlu tarafa ödettiriliyor diye aklımda kalmış.Şiddeti ıspatlayıp darp raporuyla dava açmamışın zina yaptı diye açmamışsın. Başka nasıl bir durumlarda kadınlar tazminat alabiliyor merak ettim. Maddi manevi tazminat olayını biliyordum da karı koca boşanmasında başka hangi sebeplerden tazminat veriliyor onu merak ettimnasıl neyin tazminatı ban arsızı? 35 k aldım ben neyin tazmitanı ne demek? malını mülkünü paylaştırmadım çocuğumla bir düzen kurmak için aldım tazminatı.
4 yıl önce iyi bir paraydı bu arada35 k aldım
Bunlara sen izin verdiğin için yapıyor ama.bunu ben sana anlatamıyorum. nedeni de şu adam uğraşıyormuş gibi yapmıyor. bak birgün hayatında kimse yokken geliyor benimle güzel güzel iki ebeveyn gibi konuşuyor iki gün sonra sen benim canım ciğerimsin seninle tekrar evlenicez diyor, ben istemediğimi belirtiyorum gidiyor eski sevgilisiyle barışıp onla barıştığı zaman bana düşman gibi davranıyor, benim kötü olmam için nafakayı kesiyor. Allah ayağına taş değdirmiyor senin birgün taş değecek ayağına görücem ben seni geliceksin barışmak isteyeceksin diyor. gibi şeyler. şimdi de ben onun peşinden koşuyormuşum gibi bir davranışı var. manipule ederek yapıyor yani bunu.