Çocuk Hastalıkları kızımın dişleri

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Etlibutlu

Guru
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2011
875
151
323
Ankara
bulamadım açacağım sayfayı arkdaşlar bişey sormak istiyorum.benim kızımın dişleri biberon çürüğü oldu.aranızda çocuğu bu tedaviyi gören varmı yani dişleri böyle olan

^ birsey olmaz caniim.
Yeni cikan disler normal cocuklar gibi cikar, ama biraz daha uzun dissiz gezer.
O sekilde curuk bir cok cocukta var maalesef..

canım ben doktor deilim ama biliosun o süt dişler zaten dökülücek benim oğlum 6 yı doldurdu şimdiye kadar 4 dişşi döküldü yenileri çıkıyor..
eğer beklemekte bi sakınca yoksa bekle bence

Benim kızımında ön dişlerii çok kötüydüü amaa 6 yaşında dökülünce çok güzel dişler geldii bence çektirmeyinn az daha bekleyinn çok güzel dişlerii olacak annesi

benim kiziminkide öyleydi. dis doktoru beyaz bi maddeyle dolgu gibi yapti bazi dislerini.ön dislerinide , dis sekli gibi plastikle ve beyaz bi maddeyle yapistirdi yeni dis gibi yapti.diger yeni disler gelene kadar böyle idare etsin dedi.daha sonra yeni disler gelince dökülür dedi.bikac ayda bi düstügü oluyor.yeniden gidip yaptiriyorum. simdi 6 yasinda kizim.

Son düzenleme:
bende çektirmek istemezdim ama çürükler yan dişlere sıçradı hemde çok çabuk yayılıyodu ve apse yaptı damakları şişiyodu çekilecek dedi dr çektiler( çok ağladım o hemen unuttu amam benim gözümün önünden hiç geitmedi. şimdi korkuyorum ikinci dişleri nasıl olacak diye.bide benim kızımın doğuştan bir dişi vardı onun yüzündenmi oldu bilemedim çok üzülüyorum kızımı dişçiye götürürken.ama bunada şükür alllah beterinden saklasın

şu anda benim oğlumunda ön dişlerinde biberon çürüğü var ve doktorumuz aynen kızınıza yapıldığı gibi ön dişlerine kanal tedavisi ile üstünü kaplayacak ancak ben çok tereddüt ediyorum siz yaptırdığınız için soruyorum kızınız rahat bir şekilde dişlerini kullanabildimi katı gıdaları rahatlıkla yedimi yoksa zor mu oldu birde ön diş olduğu için baya düşünüyorum sorularımı yanıtlarsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler

merhaba
benim kızım da 1 yaşında ve 2 gün önce ön dişinin arkasında bir siyahlık farkettim, muhtemelen biberon çürüğü, canım çok sıkıldı.. siz nasıl önlemler aldınız? tek endişem yan dişlere de sıçrar mı? bir de dişlerini nasıl temizliyorsunuz? doktor bir arkadaş gazlı bezle sil akşamları yatmadan dedi, ama bizimki hala emerek uyuyor, uyuduğu anda da silemiyorum, ağlıyor çok.. ooof ne yapmalı, temizleme konusunda ve bu biberon çürüğü konusunda fikirlerinizi bekliyorum, endişeliyim çok

evet canim kizim gayet rahatlikla kati gidalari dahi yiyebiliyor.düsme falan oldugundada yeniden yapiyor doktor.

cok dikkat etmelisin cürükler yan dislerede sicrayabilir.dis doktoruna götürdünmü bilmiyorum ama dis doktoruna götür zaman kaybetmeden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…