Çocuk Hastalıkları kızımın ateşi 38.5 acil cevap lütfen

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

bebeto

aşksın sen cansın sen
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
482
63
98
pazartesi gecesinden başlayan huysuzuk ve salı sabahından beri düşmeyen ateş devamlı ölçüyorum kulaktan 38.5 koltuk altından 38.0 - 38.3 çıkıyor dün gece 39 olmuştu elleri koları buz gibi ateş düşürücü veriyorum 5 saate bir ama hiç düşürmüyor ılık suyula duş yaptırdım ılık sirleli suyla tampon yapıyorum ateşlenince ishal kusma aglama yok şuan çok güzel uyuyor hata ama huzursuz kızım 11 aylık doktora gitmek için biraz daha bekliyelimmi lütfen cevaplayın doğduğundan beri 2. ateşi ama ilki bukadar sürmedi

canım bence hemen bi doktora götür ateşi düşmüyorsa,Allah korusun havale falan geçirir.

canım hemen doktora götür...
allah korusun havale felan geçirir.
orda serumla felan düşürürler ateşini...
çocuk hasta oldumu çok zor...
kendimiz olsak ondan iyi
çok geçmiş olsun canım.,
Allahım acil şifalar versin...,:Saruboceq:

arkadaşlar sağolun sizden cevap beklerken ateşini tekrar ölçtüm kızımın 39.4 hemen hastaneye gittik allahtan yakın allah razı olsun babacığımdan hemen götürdü doktor muayne etti bogazında iltihap olmuş yediklerini sordu farklı besin kullandınmı diye bende evet pazartesi günü kan ilaçına başladık dedim ondan olmuştur hemen kes bi daha verme dedi acilde ağızdan ateş düşürücü bide bacagına igne yaptılar 7 günlük antibiyotik ve ateş düşürücü şurup verdi şuan iyi kuzum normale döndü daha yenii uyudu he bu arada kan ilacınıda sağlık ocagına kg boy ölçümü için götürmüştüm ordan verdiler bunu kullancaksın diye ben şimdi nedim bunlara

öncelikle çok geçmiş olsunn
ama saglık ocagının hatası ne anlamadımmbilmiyorumkismile

Son düzenleme:
Bebeto, tam yazacaktım ki yüksek ihtimalde bebeğin üst solunum enfeksiyonu vardır ki sen doktora gittiği yazdın. Çok geçmiş olsun.
Ama doktorun kan ilaçını kes demesini hiç bir anlam veremiyorum, arkadaşım.
Doktor böyle yapmış, böyle demiş saçma şeyler okuyunca, bebeklerimizi kimlere emanet ediyoruz diye çok düşünüyorum.
Enfeksiyon, vucudda bir virüs veya bir bakteri girdiği demektir. Vucudumuz bakteri ile savaştığı için ateş yapıyor.
Sen bebeğe verdin kan ilaçını,bakteri veya virüsle ne alakası var acaba ? Bu kadar saçma birşey olur mu ? Kan ilaç ile hiç bir alakası yok, arkadaşım. Bebeğin bir yerde mikrop kapmış veya soğuk almış.
Ben birşey daha eklemek istiyorum. Bebeğiniz ateşliyken asla soğuk suyun altında sokmayın. Bebeğe şok yapar ve ozaman havale geçirir. ( nedeni açıklamak için biraz uzun, yazmadım). Ilık su olmalı, bebeto yaptı gibi. Sirke kullanmayınız, kemir erimesi yapar.

Bebeklerimiz Allaha emanet.

bebeto geçmiş olsun canım...
iyi olduğuna sevindim...

arkadaşlar sağol kızım bugün biraz daha iyi kardeşimden ateşlendiği zaman yapılcakları çok iyi biliyorum ama kızım çok küçük elim ayağıma karıştı sirkeyle sılmedim canım kızıma tampon yaptığım su ılık 2 su bardagı suya 1 yemek kaşığı sirke koydum ılık duş yaptırdım bir ölçü calpol verdim bunları yapmama ramen düşmedi ateşi kızımın 2. ateşlenmesi diş falan dedik ama 39 olunca hemen götürdük doktora kan ilacına gelince 4 aylıkken başlanıyormuş normalde bana daha önce böyle bişey dememişlerdi geçen günü sağlık ocagına götürdüğümde kullanmam gerektiğini söylediler neden diye sordum bebegin kansız dediler ama test yapmadınız deyince bu artık her bebeğe kullanılıyor gelişimi için dedi pazartesi kullanmaya başladım o günden beri sorun yaşıyoruz bugün vermedim kızım daha iyiilaçlarınıda kullanıyoruz

Ben de tam bunları yazmayı düşünüyordum,enfeksiyon ile kan ilacının ne alakası var :) Ben olsam o doktora bir daha gitmezdim.

evet arkadaşlar kızımı dün gece yine götürdük başka doktor vardı öteki doktorun ne teşis koyduğunu sordu bizde kan ilacından olduğunu söylediğini söyledik doktor geç saat yanlış anlamışsınız dedi ama eminim doktor öyle dedi hadi ben yanlış anladım eşim annemde yanlış anlamış insan bebeğini doktora götürdüğünde can kulağıyla diliyo anlamadım gitti doktorun demek istediği ben kan ilacı kullandığımı söyleyince boğazlarında iltihap var kan ilacına ara ver demek istemiş

Slmlar. Iki gece önce aynı sorun ile karşılaştık. Bebeğimin boğazı biraz kızarmış ve faranjit dedi doktorumuz hemen antibiyotik tedavisi ve 3 er saat ara ile bir fitil bir şurup şeklinde tedaviye başladık. Dün gece allah a şükür yükselmedi ateşimiz. En yüksek 39.6 gördük kulaktan. ılık su kompress yaptık ılık su banya ama 3.5 saatte anca dşürebildik. şükürler olsun.. Aman dikkat .. Hava değişimleri buna sebep oldu sanırım. Demr ya da kan ilacı ile bence de hiçbir ilgisi yok.
Sevgiler..

ay kızlar dünde benim minnoş kötü oldu.kusmasıda vardı sabah sağlık ocağına götürdüm boğaz enfeksiyonu dedi ondan kusuyodur dedi( kan ilacını kes filan demedi bana) ne alaka anlamadım antibiyotik verdi 7 günlükilk dozu verdim şimdi daha ii çok şükür bebişler allaha emanet....herkese çok geçmişler olsun...

kan ilacı bakteri yada virüsü güçlendiriyor.oyüzden ara veriliyor. geçmiş olsun.

biz de şu an antibiyotik kullanıyoruz kan ilacına da bugünlerde başlayacaktık doktor antibiyotik bitip iyileşince kan ilacına başlarsın dedi ikisi bir arada kullanılmıyor doktorunuza sorun tekrar bence o da belki bunu demek istemiştir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…