• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımı memeden ayırdım, uyku düzeni ne zaman düzelir

Gulsahhhh12

Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2022
3
1
16
29
Arkadaşlar 21 aylık kızımı memeden ayırmak zorunda kaldım cnku yemek yemıyor beslenmıyordu buna baglı kan değerlerinde düşüklük yasadık, 5 günü geride bıraktık cok şükür gündüzleri idare edıyoruz ama geceleri cok ağlayarak uyuyor hatta Ağlayarak uyuyakalıyor diyim tecrübesi olanlar lütfen yazabılır mı ne zaman bitiyor ağlama krizleri ne zaman geceleri deliksiz uyumaya başlıyorlar acaba, şimdiden cok tesekkur ederım

Arkadaşlar 21 aylık kızımı memeden ayırmak zorunda kaldım cnku yemek yemıyor beslenmıyordu buna baglı kan değerlerinde düşüklük yasadık, 5 günü geride bıraktık cok şükür gündüzleri idare edıyoruz ama geceleri cok ağlayarak uyuyor hatta Ağlayarak uyuyakalıyor diyim tecrübesi olanlar lütfen yazabılır mı ne zaman bitiyor ağlama krizleri ne zaman geceleri deliksiz uyumaya başlıyorlar acaba, şimdiden cok tesekkur ederım
Oglum iki yil boyunca emerek uyudu. İlk biraktigimizda bi bocaladik cesit cesit uyku yontemleri denedik. O sira cok zor uykuya daliyordu fakat yaklasik 1 ay kadar surdu daha fazla degil. Hic sallanmaya alisik degildi ben de bu sekilde uyuttum o donemde. Daliyordu ama mutlu degildi bu sekilde uyudugu icin. Bi gun sallarken kendini yataga atti bacagimdan indi ve yanina uzandim oylece uyudu. Bizim miladimiz oldu 😂 kendi kendine uyumayi ogrenmisti. bundan sonra geceleri de deliksiz uyumaya basladi gece emmedigi icin. Yani evet biraz sikintili bi donem bu meme birakma uyku acisindan ama tunelin sonunda isik var merak etmeyin 😂

Bende 25 aylık kızımı kestim önce geceleri kestim ayağımda salladım ağladı ama sonra alıştı bi hafta gündüz emzirdim. Ama hala geceleri uyanıyor verecek mi diye bekliyor. Bilmiyorum ne zaman hiç kalkmadan uyuyacak merak ediyorum. Şuan sallayarak uyutuyorum gerçekten dünya varmış artık emzik niyetine geçmişti. Sallayın yada yanına yatın diyecem de çocuklar ne derse o valla onu gördüm

19 aylık kızım memesiz uyumuyor geceleri 40 dakikada bir uyanıyor ne verirsem vereyim kabul etmeyip tekrar meme istiyordu. Enfeksiyon geçirdi hasta oldu diye her istediğinde verdim(gündüzleri sadece öğle uykusuna geçerken bide geceleri uyandıkça veriyordum beni sadece geceler yıpratıyordu) geçen ay annemlerde sabır taşı denedim baktım çıldırır gibi ağlıyor kimse de kıyamıyor ağlamasına dedim kendi evimde daha doğru bi yöntemle zamanı geldiğini hissettiğimde yapayım. Aslında iki yaşına yakın konuşarak yapmayı düşündüm ama dediğim gibi hasta olunca gündüzleri de çok sık istemeye başladı vermeyince de sinirlenip ısırıp çekiştirmeleri yara yapmaları başladı. Hazır huysuz benim yaralar da iyileşmiyor bırakayım dedim öğlen 2 de emzirdim son kez uyuyunca çekeyim dedim ağlamaktan bir hal oldu ağzında uyumak istedi. İzin vermedim olmaz acıyor uf olmuş falan. Tutturdu bende gittim salça sürdüm ama gerçekten bir şey sürmek istemiyordum. Salçalı emmeye kalktı. Kitap okumayı çok sever onu söyleyip kaldırdım bende hemen yara bandı yapıştırdım ve ona gösterdim. Yara bandı görünce uf olmuş diye sevmeye başladı evet uf olmuş artık buyudun süt içmene gerek yok acıkırsan ben sana güzel yemekler yedireceğim falan saatlerce konuştum ama anlamadığının farkındayım o uf olmasına takıldı. O gece öğlen uykusunu yapmadığı için erken uyur sandım ama saat 9 da kırmızı gözler esneyen haliyle 10.30 a kadar kucağımda koridorda koş ışıkta bana sarılırken ben yürüdüm git gel yapa yapa öyle uyudu gece tam 7 kez uyandı her seferinde yara bandını görüp kucak istedi her seferinde de koridorda sarılarak yürüyerek uyuttum. İkinci gece 5 kere uyandı 2 sini kucağa almadan 3 ünü aynı şekilde kucakta yürüterek uyudu. Üçüncü gecemiz şuan 5bucuk saat oldu uyuyalı ama uyanır gibi olup diğer tarafına döniyor kendiliğinden :) meme demiyor beni çağırmıyor ama çaktırmadan bakıyorum çok şükür düzene girecek gibi duruyor ki ben gözümde çok büyütüyor çok korkuyordum. Tek sıkıntımız üç gündür öğlen uykusunu reddediyor saatlerce yürüsem de uyumuyor. Eşim arabayla tur atalım uyur dedi ama bide ona alışsın istemiyorum. Şuan gece uyanmamaya başlasın yatağında uyumayı öğreticem bi şekilde :( bakalım becerebilecek miyim akşamları uyuyalım mı diyince çıldırıyor yatağa asla gitmek istemiyor çünkü şimdilik . Umarım bırakmak zorunda olan veya bırakmayı düşünen tüm anneler için biraz olsun umut olmuşumdur 🥲❤️

Back