kızımı kreşe veriyorum

aryener

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2008
124
0
merhaba kızlar.kızım 11 aylık.artık çalışmak istiyorum ve bugün iş başvursu yaptım.büyük ihtimalle olacak.bir arkadaşımın annesinin işlettiği kreşe vermeyi düşünüyorum.kızım gibi bir bebek daha varmış.kreştekilerin hepsi öğretmen.ya yinede endişelenişyorum.verneler varmı aranızda,mesela diyorlarki kreste anyı kızım gibi gelen bebek 9 aylıkmış ve hep mama içiyormuş ama şimdi kereviz bile yiyor diyorlar.yani mamayı bile bıraktırmışlar.oto koltuğuna bizimki hayatta oturmaz serviste ona da alıştıracaklar düzenli uykuyada yani disipline girecek.ya zor olacak ama bununda olması lazım değilmi?eğer yarın cevap verirlerse başlayacağım kreste hazır.artık b ende işimi yapmak istiyorum.ama ben kötü bir annemi olacağım şimdi.yardım edin

canım ya seni çok ii anlıyorum içinde bi süçluluk duygusu var değil mi ben de bazı iş başburuları yaptım bebeğim 1 yaşında gerçi cevap gelmedi henüz ama ya gelirse bebeğimi nasıl bırakırım diye üzülüyorum şimdiden benim oğluma babaannesi bakacak olmasına rağmen

canım bence çok erken...memur değilsen ve ihtiyacın yoksa bence en az 2 -3 yaşına kadar kızınla kendin ilgilen....tabi benim fikrimyerimseniben

gerçekten çok zor. bende kızım birbuçık yaşındeyken başlamıştım işe. ama çocuk için de zor senin için de. eğer çok zor durumda değilsen birazcık daha sen baksan iyi olur bence de. kreşin dediğin olumlu yanları var tabi. ama olumsuz yönleride var. bi kere çok sık hastalanacak. birsürü çocuk bi arada çünkü. hasta olunca yanında kalabilecekmisin. o bile insanı kahırdan öldürüyo. bakacak kimse olmayınca çocuk hasta hasta gitmek zorunda kalıyo. çok zorlandım ben çok üzüldüm. şuan 11 yaşında kızım. ve 32 haftalık hamileyim. çok ta güzel bi işim var 9 yıldır aynı yerdeyim. ama bırakıcam. dönmiycem doğumdan sonra. aynı şeyleri yaşamak istemiyoum tekrar çünkü.

çok karışığım ama ne annem ne kayınvalidem vcar yanımda çok bunaldım.psikolojim çopk bozuldu dayanamıyorum artık ya

öğretim görevlisisn sanırım canım. senin ve bebeğin için hayırlısı olsun tabi öncelikle. benimde kimsem yok burda. gerçekten çok zor. şuan seni de anlamaya çalışıyorum. çalışmaya alışmış biri eve bağlanamıyor. ama sabah bebeği uykusundan kaldırıp evin dışına bi yere taşımak falan. sinirlerin
çok yıpranacak çok üzüleceksin. hayırlı olsun şimdiden sana...

aryener canım ben de bayramdan sonra işe başlıcam inşallah. bebişimi de çalıştığm kolejin kreşine vercem.aynı binada olcaz yani. üstelik sadece 3 gün çalışcam.ama yine de korkuyorum. senin de korkman gayet normal.üstesinden geliriz inşallah canım...

yaa inanmıyorum...daha küçücük şimdiden çocuğu o ortama sokmanın ne anlamı var.. ii yanları da var tabiki ama bence ne olursa olsun çooookk erken..zaten bikaç yıl sonra kreş,anaokulu falan derken bıkacak...bu yaşta yazıkkkkkk...kıyamazdım ben...

birde kızımın kulağının arkasında nohut bütüklüğünde şişlik var iki kulağınında doktora götürdüm bazındaki kızarıklıktan dolayı dedi sizinde başınıza geldimi böylee bir şey.moralim bozuk ya.ne yapacağımı bilmiyorum.bu konuyu açarken karrlıydım ama şimdi kararsız kaldım.ama bende çok yıprandım bildiğiniz giibi değil offffffffffff

canım geçmiş olsunnn...bence bu konuyu çok iyi düşünerek karar ver

Canım ben de anne adayıyım ve tam 1 yıl sonra seninle aynı sorunu yaşıyor olacağım sanırım. ışime geri dönmek zorundayım çünkü ve bakacak kimsem yok. Ben bir bakıcı tutmayı düşünüyorum. biraz daha maliyetlli olur ama sabah erkenden çocuğu da perişan etmek zor olur gibi. Belki 1 ay bakıcıya güvenene kadar birlikte baksanız sonra işe başlasan. Tabii koşullarını bilemiyorum. Ama çok zor bir karar....

aryener slm.bunaldım derken maddi anlamda sıkıntılarınız mı war yoksa bebek bakımından mı bunaldın sonuçta çalışan biriymişsin bebekten önce.benim oğlumda 11 aylık bende çalışan biriydim ve bende işe başlamayı düşünüorum bebeğime babannesi bakıcak olmasına rağmen kararsızım ki sen kreş diyorsun şole düşün bazen kendi bebeklerimiz oldukları halde nası sabrımızı zorluyorlar sinir ediyorlar dimi ben annesi olduum halde dayanamıorum bazen sence kreşteki öğretmenler ne kadar dayanabilirler ordaki öğretmenleri kötülemek diil amacım yanlıuş anlaşılmasın ama ne demek istediimi anlamışsındır yapma bence yazık küçücük bebeğine.zaten yürümeye başlasın rahatlarsın biraz.

doğru diyorsun da oraya giden bebekler bebek değilmi?bende hem maddi hem manevi yönden bunladım:gece gündüz hep yardım almadan bu zamana kadar geldim önce pek farketmiyordum ama psişkologa gidecek duruma geldiğimi hissediyorum.ne kadar acı amaöyle.

aryenercim benden sana bir anasınıfı öğretmeni olarak bir tavsiye..cocuğunu derdini anlatana kadar ne krese ne bakıcıya bırakmaa...ben ööle yapıcam en azından..bebeğime allah korusun bişe yapsalar o anlatamıycak derdini..belki korkudan gitmek istemiycek bakıcıya veya krese ama ben bunu anlamıycam.zannedicem ki benden ayrılmak istemio sımarıklığından yapıo...zor bir kara.hayırlısı olsun hakkınızda..

peki sende öğretmensin ne yapacaksın

kızım derdini bana anlatana kadar onu baska birine emanet etmiycem aryenercim..yine buyuk konusmamak gerek dünya hali belli mi olur.ama maddi olarak bir sıkıntımız olmadığı sürece bu bööle.heleki istanbulda birine güvenmek cok zor..artık sadece erkeklerden deil kadınlardan bile cekinir olduk neler duyuyoruz.allahım esirgesin..istersen şööle 2 yasında olsun bebişn..anne suram acıo bana bööle yapıo gibi seyler sööleyebilcek kıvama gelsin..tabi maddi bir sıkıntı yoksa.
ben kızım 1 aylıktı tasındım buraya..kimsem yoktu..yapayanlız kaldım.kış günü el kadar bebeyle nereye cıkıcan..bunalımın alasını yasadım...ama artık oyun arkadası oldu kızım bana :asigim: biraz daha buyudu..dısarı cıkmalar rahat oldu...eminim sende vaktini cok gzl değerlendiriceksin yavrunla...coook seyi düşünmen lazım işe baslamak için...eğer güvenim tam diyebileceğin bri varsa bırak kızını.

bak bizim ekim annelerinden dbest bebişi cok cok küçükken eve bakıcı aldıçbi akrabalarının kızı..evde yatılı..bebeğin odasında kaldı..şimdi dbest işe basladı eylülcük de bakıcı ablasıyla mutlu mesut evde :asigim: bu da bi fikir olabilir sana..varsa ööle akrabalarınzda yanına alabileceğin bir kız o da bakabilir bebişine yerimseniben

Ben doğum yapar yapmaz bakıcıyı hemen eve aldım(sadece gündüz kalıyor benim bakıcı aksam iş dönüsü ben bakıyorum ) 4 ay evde kaldım hem bakıcı bize ,bebege,,, bebek de bakıcıya alıstı .Bir de 4 ay boyunca evden de calıstıgımdan yükümü de hafifletti. Yalnız ilk işe döndügümde daha kızım 4 aylık oldugundan hicbirseyin farkında değildi tabi ..2 haftalık iznim vardı gecen haftalarda bakıcıya da 2 hafta izin vermistim neyse izin bitti bu hafta işe geri döndüm ilk aksam kızım kapıda yüzüme baktı baktı,, ters döndü resmen darıldı bana :KK43: ertesi sabah da peşime agladı ..sabahları aglıyor aksamları küsüyor ..yeniden denge kurana kadar zorlanacagım :KK43:
yakında 11 aylık olacak daha da büyüdükce işim zor ..Allah ım bütün calısan annelere yardım etsin

eğer ihtiyacınız yoksa biraz erteleyin bence...

çocuk zaten kreşti anaokuluydu derken okullardan bıkıyor....

canım daha çok erkennnnn...o senin kokunu isteyecek hep..benimki dibimden ayrılmıo hiçç..oda isteyecek annesiniii...

X