Premature Bebekler kızımı dr kontrollerine götürdüm ..gelişim pediatrisinede gittik...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bebeklik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
1.996
2
116
Ankara
selam kızlar..kızım 11 şubatda 1 yaşına girdi...29+4 günlük 1070 gr olarak geldi dünyaya...biz geçen 1 yaşından sonra göze gittik muanemiz oldu...sorun yok normal herşey dediler..3-4 yaşında götüreceğim artık....yeni doğana gittik kansız çıkdı...demir ilacını yüksetti drumuz..24 damla içiyor günde ...kalbimizdeki deliklerden biri ufalmış diyeri daha duruyor 2 mm relik....önemli bişi yok rahatsızlık vermediğini söyledi dr...yani kalpyetmezliği yok dedi...allahı şşükür.. gelişim pediatrisine gittik...uzmanımız kızımla oyuncak oynadı ellerini çok güzel kullanıyor dedi...öğrenmeye açık çok dikatli çok meraklı dedi... yere yatırdı yerde bakdı güzel dedi..ama daha desteksiz oturamıyor dedim..ama normal senın bebeğin 2,5 3 aya yakın geriden gelecekdir dedi...içimi rahatlattı..bana sırt kaslarını geliştirmem gerektiğini bol bol karnının üzerine yatırıp önüne sevdiği oyuncayı koy uzanmaya çalışsın dedi...ve kaldırırken kolundan yardım alsın dedi...2-3 gündür sağına soluna düşerken hemen emekleme pozisyonuna geliyor ama arkaya düşmesini çözemedi dah benim kız..sabır ne yapalım bunada şükür...gelişimi biraz geç olacak demek....fiziy götürdüm oda aynısını dedi alırken kucağına kolundan destek alsın dedi...ayaklarına jimnastik önerdi hala çünkü ayaklarını hala kasıyor...gıdıkla dedi...sorna hareketi yaptır dedi.yaptırıyoprum...sonra bi kaç şey daha söyledi ayaklarını karnına düz bastırıp senı itmesini sağla dedi. ayak tabanlarını kullanmayı öğrensin dedi...gherçekden balerin gibi duruyor...dizlerinden tutup ayakda durdurup tabanlarını bastır dedi...deri ortabedik ilk adım ayakbası giydir yardımcı olur dedi dr.nörolojüye mayısa aldım randevu o zaman verdiler..bakalım orda ne isteyecekler...işde böyle kızlar premetüre annesi olmak zor....ne yapalım bizlere gülüyorlar sağlarya önemli olan bu....hepinizi öpüyorum iyi geceler..

canım sağlığı yerindeyse gelişimi 2-3 ay geriden gelsin ne olacak..
yani yaşıtlarından 3-4 ay sonra otursun emeklesin..
zaten yakalayacaklar yaşıtlarını, geçenler bile var...

Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım. Erken doğan bebek annesi ol mak gerçekten zor bu endişeler, korkular ne zaman sona erecek bilmiyorum. Bize de doktorumuz bol bol yüzüstü yatırın demişti fakat bizim kuzucuk yüzüstü durmayı pek sevmiyor. Önüne koyduğum oyuncağı eline alıp sırtüstüne dönüyor ben de kenarlarına yastık koyuyorum artık:) Kızının şimdi boyu ve kilosu kaç?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…