• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları Kızımda öğrenme güçlüğünden şüpheleniyorum

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

sweetler

sen=ben demek
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
306
0
116
İstanbul
tv den duyduğuma göre 4 yasındaki cocuk 10 kadar sayamıyorsa
sağdan yazıyorsa
üçgen yapamıyorsa
konuşmayla ilgili sorunları varsa
renkleri öğrenememişse.....

bunlar belirtileri imiş ve benim kızımı tarif etti resmen kızım yeni okula başladı o yüzden şimdilik problemle karşılaşmadık ama sanırım karşılaşacağım

sizden ricam öğrenme güçlüğünü biliyorsanız bunu nasıl ve nerden teyit edeceğim
böyle bir tecrübeniz var ise sizden yönlendirme istiyorum

ne yapabilirim bilimedim
:50:

Bu sagdan yazma meselesi 6 yasina kadar duzelmezse endiselenecek bir durum.
Konusmayla ilgili nasil bir sorunu var?
4 yasindaki cocuklar en az 4 kelimeli cumleler kurabilmeli.
Ve renklere felan gelince, bugune kadar cocugunuzla bu konu uzerine durup neler yaptiniz?
Benim okulda ogrendigim kadariyla cocuklar oynayarak ogrenirler.
Bu yuzden cocugunuzla beraber sizde oynayin, oyun oynarken mutlaka cok konusmaya calisin.
Renkleri sorun. Ha birde mumkun oldugu kadar cocugunuzla disardada oynayin.
Beyin gelisimi icin bu cok faydali.

canım konuşmasına konuşuyor ama bazen ben bile anlayamıyorum
bazı harfleri söyleyemiyor ben düzeltiğimde banada kızıyor ne söylediğini anlamadığımızda cok öfkeleniyor
oyuna gelince renkleri oyun usülu öğretiğim diyorum mesala boya yapalım kırmızı kaybolmuş bulsana gibi... tek tek gösteriyorum iki tane biliyorsa o kadar yani parka cok sık götürüyorum oyunu cok seviyor
sanırım kızımın sorunu kelime dağarcığı cok zayıf ifade güçlüğü yasıyor bunu nasıl asarım bilemedim

Back