3 yasını 2 ay geçti hala cani istemezse cıgnemiyor. Herşeyi denedim beceremedim. Beslenme terapistinede göturdum aynı cocugum zar zor yemek yedirmeye calisiyorum. Ama hic birşeyi püre yapmiyorum. Akşam yemeklerini sadece çatalla ezip veriyorum.Merhaba hanimlar. 26 aylik kizim kati ve buyuk lokmalari cigneyemiyor . Boylece parcalayamadigi icin damaginda takilip kaliyor lokma. Ben cikarmazsam veya tukurmesini soylemezsem o lokma dakikalarca agzinda tutabilir. Sadece pure kivaminda veriyorum o yuzden. Veya kati ise cok kucuk veriyorum. Onlarda problem olmuyor. Cignemeden direk yutuyor. Kuş besler gibi beslemekten biktim. Ayni problemi yasayan oldu mu? Ne zamana kadar devam etti.?
Pure derken catalla ezerek cok kucuk parcalara bolerek verdim ilk gunden beri. Cignemeden yuttu hepEk gidaya başlarken hep püre mi yedi? Sonradan mı böyle yapmaya başladı
Çiğnemeyi hiç öğretmediniz mi?Pure derken catalla ezerek cok kucuk parcalara bolerek verdim ilk gunden beri. Cignemeden yuttu hep
Ve yogurt yardimiyla tabiki. Sonradan degil ilk gunden beri yutuyor. Ben lokma buyukluklerini arttirmaya basladigim zaman rahat cigneyip yutamadigini gordum. Yine kucultmeye devam ettim.orta buyuklukte ekmek parcasi, bi kasik dolusu pilav veya haslanmis yumurtanin ceyregini tek seferde verdigim zaman direk disari atiyor. Kucuk kucuk minnacik kabul ediyor
abartili cignedim onunde. Beni taklit ediyor aç kapa yapiyor cenesini. Sonra yine ayni. Bizim gibi yanak dil kaslarini kullanamiyor bence. Nasil bi bebek icgudusel dogar dogmaz emiyor cignemeyi de yapabilseydi kendiliginden uygulardi bence.Çiğnemeyi hiç öğretmediniz mi?
Ağzınıza birşey alıp mesela bir elma ısırıp ağzınız açık abartılı hareketlerle çiğneyerek ona göstererek yemediniz mi hiç?
Bunlar ek gıdaya başlandığı dönem yapılması gereken şeyler normalde
Şimdi yapın bari, lokma lokma ağzına vermek yerine dişleriyle ısırıp koparttırın, ben mi daha güçlüyüm sen mi hadi yarışalım hammmm falan filan…. Çiğne yavrum çiğne çocuğum diyerek olacak birşey değil çünkü çocuk çiğnemek nedir bilmiyor
K
abartili cignedim onunde. Beni taklit ediyor aç kapa yapiyor cenesini. Sonra yine ayni. Bizim gibi yanak dil kaslarini kullanamiyor bence. Nasil bi bebek icgudusel dogar dogmaz emiyor cignemeyi de yapabilseydi kendiliginden uygulardi bence.
Anne karnında emmeyi öğreniyor bebek ama çiğnemeyi sonradan öğreniyorK
abartili cignedim onunde. Beni taklit ediyor aç kap yapiyor cenesini. Sonra yine ayni. Bizim gibi yanak dil kaslarini kullanamiyor bence. Nasil bi bebek icgudusel dogar dogmaz emiyor cignemeyi de yapabilseydi kendiliginden uygulardi bence.
Merhaba bebeğim 19 aylık ve dediğiniz gibi çiğnemeyi bilmiyorum siz dr gelişme var mı acaba?Merhaba hanimlar. 26 aylik kizim kati ve buyuk lokmalari cigneyemiyor . Boylece parcalayamadigi icin damaginda takilip kaliyor lokma. Ben cikarmazsam veya tukurmesini soylemezsem o lokma dakikalarca agzinda tutabilir. Sadece pure kivaminda veriyorum o yuzden. Veya kati ise cok kucuk veriyorum. Onlarda problem olmuyor. Cignemeden direk yutuyor. Kuş besler gibi beslemekten biktim. Ayni problemi yasayan oldu mu? Ne zamana kadar devam etti.?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?