• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızıma terlik diktim resimli

cottonheart

Zeynebin annesi
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2009
750
14
118
40
İstanbul
kızlar 1.5 yaşında bir kızım var bu aralar benim eşyalarıma pek meraklı terliklerimi giyip duruyor pazarda ona göre baktım ama bulamadım geçen gün burda kurbağa terlikleri gördüm ve hoşuma gitti benimde aklıma evdeki pazen kumaşım geldi aldım elime makası (zaten dikiş bölümü mezunuyum ve modelistlik yapıyordum evlenmeden önce elimden geliyor yani) başladım yapmaya ; kendi ayakkabısını aldım ve evdeki atıcağım bir kartonu kalemle çizip kestim, kumaşada yerleştirip paylı kestim ,kalın dantel ipiylede yanlarına aşırma gibi diktim sonuçta aşağıdaki terlik ortaya çıktı eşinide yarın dikicem önce size göstereyim dedim

Eklentiler

• $Görünt066.jpg
    $Görünt066.jpg
    7 KB · Görüntüleme: 215
  • $Görünt067.jpg
    $Görünt067.jpg
    9 KB · Görüntüleme: 214
  • $Görünt068.jpg
    $Görünt068.jpg
    6,8 KB · Görüntüleme: 197
  • $Görünt069.jpg
    $Görünt069.jpg
    5,9 KB · Görüntüleme: 235
  • $Görünt070.jpg
    $Görünt070.jpg
    7,7 KB · Görüntüleme: 228
bunlarda kesili kumaşlar taban kalıbını ayakkabısına göre çıkardım üst bölümüde aynı kalıbın ortasına çıt işareti aldım yani boyuna ve enine çıt attım ve yarıya kadar başka bir kartona çizdim üst genişliği ne kadar istiyorsam kalıbı yanlara doğru kaydırdım 3+3 kadar ve yeniden çizdim yeni kalıp ortaya çıktı kumaşıda göz kararı 0.3 ml paylandırıp kestim ilk önce üst tarafın ağzını içe doğru kıvırıp diktim birde üst kalıbın ağzına 1cm daha pay verdim kıvırınca pis durmasın diye tabandan 4 tane, üstler 2 tane, birde 1 cm paylı üst iki tane, 2 tanede karton kestim anlamayana yine yardımcı olurum

Eklentiler

• $Görünt071.jpg
    $Görünt071.jpg
    6,4 KB · Görüntüleme: 181
  • $Görünt072.jpg
    $Görünt072.jpg
    6 KB · Görüntüleme: 215
  • $Görünt073.jpg
    $Görünt073.jpg
    6,4 KB · Görüntüleme: 206
Son düzenleme:
sağol canım şimdi öbür eşinide dikicem ama içine elyaf koyucam bu sefer ayakları acımasın gerçi küçük daha anlamıyor pek bir kere giydi çıkardı hemen:)

öbür eşinide bugün diktim birde ayağı acımasın diye kenarından tabanına elyaf yerleştirdim üsütnede kırmızı bir tüy yapıştırdım kurdelenin alt tarafına tam kokiş terliği oldu valla:)

arkadaşım terlikler çok güzel görünüyo ben tabanına ne kullandın onu merak ettim ?

arkadaşım terlikler çok güzel görünüyo ben tabanına ne kullandın onu merak ettim ?

canım tabanına karton kullandım ayakkabı kutusu kartonu olabilir çift kat dikip biraz açık bıraktım kartonu içine soktum ondan sonrada kartonun üst tarafından elyaf doldurdum geri kalan kısmıda sonra diktim

anladım arkadaşım teşekkür ederim .alkisalkisalkis çok güzel olmuş emeğine sağlık .

Back