Kizima surekli siddet uygulayan sinif arkadasi

Off ne saçma duyar kasiyorsunuz. Kusura bakmayın ama herkes çocuğunu düzgün yetistirsin. ailesinin yetistiremedigi cocuk benim kızımı sindirmeye çalışırsa elbette yaptirmam ve gerekirse ben sindiririm o çocuğu. Aileler çocuklarını tanımıyorlar mi sizce? Tanıyorlar ama şiddet gören başkasının çocuğu olunca amannnn bana ne oluyor genelde.
Ben çocuğum özgüvenli olsun diye kendimi paralarken, okuduğu kitaptan oynadığı oyuncağa itina ile seçerken, birisinin yetistiremedigi çocuğu gelipte pisikolojisini bozamaz. Şahsen buyrun mahkemeye verin derim sokakta adam öldürmenin bile cezası yok ülkede komik olmuş tepkiniz.

Öğretmen ile goruseceksiniz yakından gozeticek sorun çıkaran çocuğu. Malesef ailede gerekli tutum olsa çocuk zaten bunu sürekli olarak yapmaz. Öğretmen bunu engelleyebilir. Sonuçta onlar bu işin ehli.

Öğretmen ile goruseceksiniz yakından gozeticek sorun çıkaran çocuğu. Malesef ailede gerekli tutum olsa çocuk zaten bunu sürekli olarak yapmaz. Öğretmen bunu engelleyebilir. Sonuçta onlar bu işin ehli.
Aslında ben de ogretmenim ve işin ehli olmayabilir yani işin ehilligi karsilastigin duruma göre değişir ama öğretmenimiz daha önce bu durumla karsilastigini ve çözeceğini söyledi.
Pazartesiyi bekliyorum

Çok haklısınız bu konuda. Benim oğlum 2. Sınıfta sürekli şiddet gördü bir çocuktan. Çocukta sınıfta değil okulda bile biliniyor huyu ile. Ne rehberlik kaldı ne çocuğa yakın davranmam. Ama yok olmadı olmadı. En son dedim annesine de öğretmene de. Bakın benim çocuğum x çocuktan güçlü kuvvetli ama kavgacı değil. Ama olurda canına tak eder x çocuğu döver bana gelmeyin sakın. Ne zaman çocuk çocuğumu dövse anne hemen çocuk onlar VS der yada ne arar ne sorar. Bir gün oğlum geldi yine kavga diş izi var yüzünde. Ama bu sefer çocuğu baya dövmüş ağlatmış. Morluk var çocukta. Anne hemen beni aradı oğlumun yüzünde morluk var diye. Öğretmen okul kamerasından video çekmiş bakın oğlunuz nasıl dövüyor diye. Tek dediğim size bir kaç gün önce bir uyarıda bulunmuştum değil mi. Ciddiye aldınız mı şimdi.

Benim kızım da şöyle bir cinnet gecirse sanki tüm sorun çözülecek gibi çok üzgünüm ama bunun tek yol olmasından maalesef öyle

Sevgili konu sahibi, aynı şey benim çocuğumun başıma gelse, inan ben de çok üzülür, çözüm için sizin gibi aranıp dururdum heralde.
Ama 12 senelik tecrübeme dayanarak söylüyorum, bazı üyelerinin dediği gibi asla çocuğu gidip tehdit edeyim veya ailesiyle muhatap olmanı önermem. Sırf böyle çocuk meselesinden kanlı bıçaklı biten olaylar var, ya da aile belki size anlayışla karşılayıp, onlar da çözüm için uğraşacakken sizin gidip o çocuğa bır sey yapmanız ya da demeniz sizi haklıyken haksız duruma düşürebilir.
Önce olabildiğince sakin kalıp, bu işi öğretmenin çözmesini bekle, yaş grubu olarak çok küçükler, biraz daha gözlemleyin.
Bazı üyelerinin söylediğinin aksine, her vuran çocuk aileden öyle görmüştür diye bir şey yok, he ilgisiz aile yok mu çoook. Arkadaşlarından görmüş olabilir, paylaşmayı bilmiyor, öfkesini o şekilde gösteriyor olabilir, önemli olan bu davranışı törpülemek. Inş en kısa sürede çözüme ulaşırsın gerçekten zor bir durum.

Benim kızım da şöyle bir cinnet gecirse sanki tüm sorun çözülecek gibi çok üzgünüm ama bunun tek yol olmasından maalesef öyle
Bu sorunu çözmek zorundalar. Çözemiyorlarsa o çocuğun sınıfını yine olmuyorsa okulunu değiştiriyorlar. Rehberlik servisi yapıyor bunu problemli öğrencilerde.

Anneyle görüşüp durumu anlatmak kötü bir fikir değil, çocukların oynayacağı bir alanda bir araya gelip iki anne birbirini tanıyor izlenimi vermek belki diğerini biraz frenler ama bunu anneyle birlikte planlamanız gerekir.

Benim oğlumun da başına böyle bir şey geldi, biraz daha çetevari bir durumdu. Normalde elime geçeni paralayacak tipte bir insan olmama rağmen çok kibar bir dille annelere durumu anlattım, tabi onlar bana çaktırmasa da epeyce ciddi uyarılarda bulunmuş olmalılar ki olay durdu. Maalesef hiçbirimiz çocuğumuzun okulda yaptıklarını bilemediğimiz gibi kontrol de edemiyoruz. Anne de suçlu sayılmaz.

Kızım da sizinkiyle aynı yaştayken sınıfındaki hiperaktif kızın gazabına uğradı. Öğretmenle görüştüğümde öğrencinin sınıftaki herkese teker teker taktığını sıkılınca başkasına sardığını anlattı kızıma onunla yakın yerlerde oynamamasını tembihledik, öğretmen de haylazı olabildiği kadar göz önünde tutarak diğerlerine zarar vermesini engellemeye çalıştı. Bir şekilde atlattık o seneyi.

Kendim de öğretmenim, neredeyse her sınıfta böyle sorunlu bir çocuk olur. Ondan kurtulduğunuz anda potansiyeli olan diğer çocuk boşluğu doldurur, bitmez bu işkence maalesef kızınıza olabildiği kadar ondan uzak yerlerde oynamasını tembihleyin, çok fazla çözüm yok maalesef

Gönül isterdi ki öğretmenlerimizin eğitim sistemimizin seviyesi bir isveç norveç falan olsun ve bu tür sorunlar iyi eğitimli öğretmenler ve pedagoglar eşliğinde kimse zarar görmeden olabildiğince medeni bir şekilde çözülebilsin. Ama akran zorbalığı denen kavram bile eğitimciler için bile hala çok yeni ve üzgünüm ama aşırı eğitimsiz ve bilgisizler. Belki Google’dan sıradan bir insanın bir araştırma yapıp öğreneceği bilgilere bile sahip değiller üzgünüm ama gerçek bu.

Bu nedenle bu işi akışına bırakıp da boş yere çocuğunuzu yıpratmayın. Öğretmene de karşı tarafın velilerine ve gerekirse çocuğa da anlayacağı dilde konuşun. Ülke teksasa dönmüş olmasa asla söyleyeceğim bir şey değil ama şu ülkede ölüp gidenin bile hesabını soran yok kimse kusura bakmasın, her taraf laftan anlamaz hiçbi işi beceremeyen aciz medeniyetsizlerle dolu.

En gıcık kaptığım şey bir kişinin çocuğunun benim çocuğuma vurması rahatsızlık vermesi.hic kimsenin buna hakkı yokkkk.
Binaya yeni tasinmistim üç komşum bana geldi gelen komşudan birinin erkek çocuğu düşük yere çocuğumu kıskandı bir an kucağımda duran yavruma melek gibi hala sinirim zipliyot şu an bile iki yıl oldu dusunun çocuğuma vurdu ama nasıl bir tokat attı o an o çocuğun kusura bakmasın kimse gırtlağını sikasim geldi.hemen annemi aradım içeri odaya geçtim annem bana yakın çocuğumu g ldi aldı ona gönderdim.sonra oturdu kalktılar iki yıldır ne i kadının evine gittim ne slm verdim nede o çocuğu görmek istiyorum.ben nasıl baskasinin çocuğuna vurdurmuyorsam çocuğum başkasının cocugunu rahatsız etmiyorsa öyle yetistirdiysem başkasında buna dikkat edecek.

Hanımlar, 5.Sayfaya kadar okudum takıldığım temel bir noktayı söyleyeyim. Şiddet uygulayan çocuk bunu evde öğrendiği için yapmaz her zaman, çoğunlukla hiperaktif çocuklar sebepsiz şiddet uygular, tek başına büyümüş, her istediği yapılmış, asla hayır denmemiş çocuklar da istediğini alamayınca şiddet uygular, hatta kıskançlıktan da şiddet uygular. Şiddet iç güdüsel bir davranış da olabiliyor maalesef

Mrb bende anaokulu ogretmeniyim. Evet her sektörde ışini iyi yapan da var yapmayan da malesef. Size önerim sınıf değişikliği. Çünkü uzun sure devam etmis sanırım bu durum. Çözüm bulunamamis simdiye kadar. Ama galiba sınıf degisikligi yok yazmışsınız. Ozaman burada en onemli gorev tabiki öğretmene düşüyor. Tavsiyem sizin zarar veren cocugun ailesiyle konusmanizi onermem. Karşı tarafin anlayış seviyesini bilemezsiniz. Konu büyüyebilir. Bide muhattap olmak zorunsa değilsiniz zaten. Burda öğretmen o aile ile ozel görüşme ayarlamalim siddete meyilli çocuklar evden biseyler getiriyorlar illaki. Aileye uygun dille evdeki durum sorulmalı.tabiki zarar veren de bir çocuk. Ayni sinifin icinde cok uzak tutulamaz. Temas etmek isteyeceklerdir birbirleriyle. Ama ogretmenimiz bu durumda aileyle görüşüp cocugu desteklemelerini onerebilir. Sınıf icinde de mümkün mertebe uzak tutmaya çalışacak. Oturturken birbirlerinden uzakta oturmasini sağlayacak. Yardımcı ogretmen varsa eğer ondan destek alacak bu surecte. O sekilde belki biraz yol katedilebilir.

Ben buna hiç izin vermezdim hatta çocuğum şiddet uyguladı diye psikoloğa falan götürdüm. Eşim cinnet geçiriyor du o dönem verdiğimiz para yüzünden. Hatta bu yıl orta okula başladı. Çocuk geliyor x beni dövdü y bana vurdu. Babası benim şok bakışlarım eşliğinde şu cümleyi kurdu bidaha biri sana vurursa ağzının ortasına öyle bir çak ki diğerlerinde sana dokunmaması gerektiğinin öğrensin. Ve bana sen sus şimdi dedi. O zaman geldin gittin okula duzelticem diye yok psikolog yok bilmem ne bak şimdi ne olacak izle dedi. Hakikaten çocuk kendine vuran çocuğu dövmüş. Şu an sınıfta kimse ile arası kötü değil. Başkanlık seçmelerine katılınca dayak yiyen çocuk bile onu seçmiş. Ben hala tasvip etmiyorum ama eşimin dediğine göre gerçek hayat buymuş. Benim bu güne kadar öğrettiğin biri sana vurursa hemen kaç ve bir öğretmen bul. Çok saçma ya. Erkek çocuğu çok zor. Ben beyefendi olsun istiyorum kavga falan bilsin istemiyorum ama erkek çocukları belgesel tarzında yaşam sürüyor. Tabi durduk yere birinin canını yakarsa bizden babasından da tepki alır o ayrı.

Katılıyorum. Evde siddet olmasina gerek yok. Genelde Tek olan cocuklar , ebe dede ile buyuyen (.biraz daha şımartıliyorlar cunku) cocuklar hayır kelimesini ve paylasmayi asla kabullenmezler. Birebir ilgi isterler. Ogretmenden gormedikleri zaman veya bi oyuncagi almak istedigi zaman izin istemeden direk elinden cekerek veya vurarak alabilirler.

Şiddete karşıyım normalde ama oğlunuz iyi ki o karşılığı vermiş yoksa asla kurtulamazdı o veledin acımasızlığından. Bazı anne babalar işte böyle sanıyorlar ki sadece kendi çocukları çocuk.
Ben kızıma her gün hayvanlara mama verdiriyorum, masayı ona kurduruyorum, akşam uyurken en az 3 kitap okuyorum, aktivite kitapları yaptırıyorum, her hafta sonu piknik yerlerine doğaya götürüyorum. Sonra neymiş başka birisinin çocuğu benim bu kadar özenerek yetiştirdiğim mutlu çocuğumu ezecek, özgüvenini kıracak, mutsuz ederek sorunsuz çocuğumu sorunlu hale getirecek, ben de o çocuğa sevgi ile yaklaşacağım! Yok öyle bir dünya! Bir zahmet anne babası sevgi ile anlatsın yanlışını.
Basit bir olayda tabii ki de çocuğa kötü davranılmaz ama akran zorbalığına da hiç bir anne baba sessiz kalmamalı ve gerekirse kendisi çözmeli.
Benim ablam bu konulardan çok içine kapandı okul yıllarında ve müthiş bir özgüvensizlik yaşadı, çok naifti. Annem çok savundu hakkını ama o çocukları hiç paralamadı, eve dönerken her akşam yolda yanımızda yürüyüp bıyıklı bıyıklı diye ablamı ağlatırlardı. Sırada başını koyup uyumuş bir kere tüm sınıfı örgütleyip uykucu diye peşinde dolanırlardı. Siz düşünün sınıfta kim bilir neler yapıyorlardı? Ben çocuk halimle dövmeye çalışırdım da gücüm yetmezdi, babam gelip bir tokat patlatsaydı ablamın eğitim hayatı bambaşka olabilirdi. Zaten askerdi bir görünse yeterdi ama yapmadılar, gittiği her okulda özgüvensizliğini yanında götürdü ve bu tiplerin hedefi oldu ama o çocuk yüzünden başladı bu zincir. 6.sınıfta denk geldi ve lise sona kadar devam etti ne yazık ki.

Aileyle görüşürüm direk kızınıza söyleyin bu şekilde vuruyor VS diye uyarsınlar .

Ben aileden geldiğini düşünüyorum ama böyle yetişen çocuğu da sihirli deynekle düzeltmek gerek oda mümkün değil. Hani şu küçükken annesine vuran çocuklara keh keh gülenler var ya ordan başlıyor asıl olay. Bir yerde bir hata muhakkak oluyor. Onuda dayak yiyen taraf düzeltemez kendi ailesi
Öyle inanırım ki.. Benim çocuğum inci gibi yazarken yazısı okunmamaya başladı. Dikkat eksikliği başladı. Bu sonradan da olabilecek birşey. 1. Sınıfta başka okuldaydi ve 4 haneli rakamları aklından topluyorken yapmamaya başladı. Okula bugün gitmesem demeye başladı. Ve hala ufak tefek bizde kalıntılar kaldı. Ama 3. Sınıfta ağlaya ağlaya okul aradım adres tutmuyor diye almadı hiçbir okul. Müdüre gittim sinfi değiştirin diye ne desek beğenirsiniz sizinki de dövmüş. Vurmayacak efendim karşılık vermeyecek dedi. Artık çıldırdım dedim ben gelip geçerken keyfine size tokat atsam öylece diğer yanaginizi mi cevireceksiniz dedim. Sustu çarptım kapıyı çıktım. Okulu değiştirdim koca sene yazısı düzelsin diye uğraştığım çocuğun ilk hafta defterlerine bir baktım inci tanesi gibi yazıyor. 3. Sınıftan 5. Sınıf soruları çözüyor. Rehberlik olayı zaten hikaye. Rehberliğe gittik 2. Sınıftaki çocuk oturdu koltuğa ağa gibi yayılıp ya boş boş konuşmayın müdüre mi gidicem cezamı var neyse ne uğraştırmayın dedi. Bide dediki bilmem hangi bilgisayar oyununu annem oynamama izin verirse o zaman o çocuğu dövmem dedi. En can alıcı olay ise oğlumun ciddi bir hastalığı var başına darbe almaması gerek. Bunu özellikle belirttik ve özellikle başına vuruyor. Diğer çocuklar yapma o hasta diyor çocuğun cevabı hastaysa hasta vuralım bakalım ne olacak oluyor. Müdür e gelde çıldırma. Vallahi bende isterim efendi gibi gitsin gelsin ama bu yönünü de geliştirmesi gerekiyor muş demek. Zaten ben çocuğundan eminim kendini korumak dışında kimseye gidip vurmaz. Onu çok küçükken daha parklarda çocuklar birbirine vurur ya oyun olsun diye o zamanlardan öğrettim. O konuda sonuna kadar kefilim

Çok üzüldüm yaşadıklarına çocuğunuzun. Okulunu değiştirmek çok mantıklı olmuş ama ne yalan söyleyim ben o çocuğu eşimle bir kenarda sıkıştırıp öğretirdim kafaya nasıl vurulurmuş. Hiç tahammülüm yok anne babasının eğitemediği sırf başından atmış olmak için okula yolladığı çocuklara. Benim çocuğum başka arkadaşına vuracak ve vurmamak için benimle pazarlığa girecek "pc oyunu" için onu da beter ederim. Allah'ım sen çocuklarımızı böyle arsız, ahlaksız etme. Bizdeki bu hassasiyet bu dağdan inmelerde yok, çocukları da kendileri gibi oluyor.
Okullarda yaptırım yok, kimsenin bir şeye yetkisi yok, mecbur kendi adaletini sağlamak zorundasın. Öğretmen çocuklarla konuşmak dışında hiç bir şey yapamıyor ki dersten bile atamıyor. Müdür ha keza aynı şekilde yapabilecekleri tek şey aileyi çağırmak ama zaten böyle sorunlu bir çocuk normal aileden çıkmaz ki!
Allah yavrularımızı iyilerle karşılaştırsın ve akran zorbalığından korusun, çok tehlikeli. Çok geçmiş olsun yavrunuza da.

Yani ben sakin kalmak için çok çaba verdim. O çocuk için de üzgünüm aslında belliki evde normal olmayan birşey var onunda. O dönem ne yaparım diye çok yol aradım. MEB i bile aradım ama yok bir çare. Ya dedim benim çocuğumun başına bir iş gelirse. Cevap yaşadıklarımız için üzgünüm ama bir yaptırımı yok denildi. Yaptırım dan kastım mesela böyle sorunlu çocukların aileyle beraber düzelen dek uzman desteği almaları şart koşulsun en azından. Ama yok. Ben çocuğumu aldım kurtardım. Ama o. Çocuk ne olur orta okulda bilemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…