İşte bu olmaz uyaramazsın doğru değil. Böyle bir durum başıma geldi kadın kendi çocuğu sorunlu olduğu halde çocuğuma takmıştı, okul bahçesinde çocuğumu tehdit etmişti.Ama gosteriyor maalesef
Evet uyanırım
Pazartesiden itibaren benim cocugum bir şekilde şiddet görüyor
Öğretmenle görüştük bu ikinci gün
Veliyle birebir görüşmek istemiyorum
En yakın arkadaşımın oğlu ile oğlum arasında da benzer bir durum var. Yani anneleri arkadaş olarak görmelerinin sorunu çözeceğini sanmıyorum.İyi geceler herkese
Birkac gündür sinirimizi ciddi manada bozan sorun var eşimle ne yapacağımızı şaşırdık.
Bir kızım var 4 bucuk yaşında
Gecen sene mart ayında kreşe başladı bu sene de aynı okulda fakat öğretmeni ve arkadaşları farklı.
Uyumsuz bir cocuk değil fakat tek olduğu için paylaşma konularında falan eksik.
Sınıfında bir kız var sürekli kızıma vuruyor bugun de en son ittirmis ve kızım kafasını dolaba çarpmış her geçen gün şiddet olayını abartıyor kızıma seni sevmiyorum diyormuş kızım da hem ondan korkuyor hem de sevmediği için üzülüyor.
Bugun esim öğretmenle konuşmuş cocugun uyum probleminin olduğunu ailesinin bilgilendirildigini benim kızımın elinden zorla izinsiz oyuncağı çekip almayı istediğini falan söylemiş.
Simdi asiri fevri bir insan olduğum halde çok sakin davranmaya çalışıyorum sonucta cocuk diye fakat cocuk her geçen gün şiddetin dozunu artırıyor.
Kızımın içine kapanmasindan korkuyorum normalde uyumsuz bir cocuk değildir ki öğretmeni de bunu söylemiş.
Esim diyor ki çocuğun annesiyle bir araya gel kızımız sizi arkadaş olarak görsün ama problem benim kızımda değil onların kızında o yüzden bunu istemiyorum.
Lütfen çözüm önerin çok moralim bozuk
Farklı bi sınıfa geçirseniz en azından rahat olurdunuzİyi geceler herkese
Birkac gündür sinirimizi ciddi manada bozan sorun var eşimle ne yapacağımızı şaşırdık.
Bir kızım var 4 bucuk yaşında
Gecen sene mart ayında kreşe başladı bu sene de aynı okulda fakat öğretmeni ve arkadaşları farklı.
Uyumsuz bir cocuk değil fakat tek olduğu için paylaşma konularında falan eksik.
Sınıfında bir kız var sürekli kızıma vuruyor bugun de en son ittirmis ve kızım kafasını dolaba çarpmış her geçen gün şiddet olayını abartıyor kızıma seni sevmiyorum diyormuş kızım da hem ondan korkuyor hem de sevmediği için üzülüyor.
Bugun esim öğretmenle konuşmuş cocugun uyum probleminin olduğunu ailesinin bilgilendirildigini benim kızımın elinden zorla izinsiz oyuncağı çekip almayı istediğini falan söylemiş.
Simdi asiri fevri bir insan olduğum halde çok sakin davranmaya çalışıyorum sonucta cocuk diye fakat cocuk her geçen gün şiddetin dozunu artırıyor.
Kızımın içine kapanmasindan korkuyorum normalde uyumsuz bir cocuk değildir ki öğretmeni de bunu söylemiş.
Esim diyor ki çocuğun annesiyle bir araya gel kızımız sizi arkadaş olarak görsün ama problem benim kızımda değil onların kızında o yüzden bunu istemiyorum.
Lütfen çözüm önerin çok moralim bozuk
Benim kimseyi küçümsemek gibi bir durumum yok hakkım da yok aile ilgisiz cocuk psikolojisinden anlamiyorYa öğretmenle ya velisi ile çözebilirsiniz.
Alternatif yok.
Anne kuaför baba sanayici yazmanızız altındakini net görüyoruz, o da hiç hoş değil emin olun.
Başkasının çocuğu asla uyarabileceğiniz bir noktada değil.
Kızım iyi öğretmen ayırmış bugun zaten kesinlikle yan yana gelmesinler dedik
Pazar günü bir etkinlik vardi öğretmenine kizimj sorduğumda sınırlı dedi arkadaşı elinden oyuncağını çekince sinirleniyor dediBence bunu yapmakta geç bile kalmışsınız. Çünkü öğretmen de müdahale etmekte geç kalmış malesef, iki gün üst üste aynı olayın yaşanması çocuğun öğretmen tarafından gerekli uyarıyı almadığını gösterir. Umarım bir an önce sorun çözülür ve kızınızda ileriye dönük sorunlar oluşturmaz bu durum
Söyledim en sonunda ama korkuyor ve canı acımasın diye vurmadım diyor bizimkiOlmadı çocuğunuza söyleyin, o da diğerini dövsün. Sizi çağırırlarsa 'çocuk işte n'apalım, kontrol edemiyoruz' dersiniz .
Wala ben size sonsuz hak verdim.İyi bile duruosunuz.Yalniz en başta o öğretmen resmen sorumsuz ve isbilmez biri.Pazar günü bir etkinlik vardi öğretmenine kizimj sorduğumda sınırlı dedi arkadaşı elinden oyuncağını çekince sinirleniyor dedi
Meğer bu kız benim kızımın elinden izinsiz oyuncaginj alıyormuş ya buna kim olsa sinirlenir benim bu durumdan haberim yok
Ogretmen evet bence de yumuşak ve müdahalede geç kalmış maalesef ona da ayrı sinirliyim
Farklı sinif yok tam gunde tek sinif varFarklı bi sınıfa geçirseniz en azından rahat olurdunuz
Bilmiyorum ki anlamadım yirmi yıldan fazla tecrübesi var ona çok güvenmiştik ama cocuk öğretmeni olduğunda bir sey yapmiyor farklı öğretmenlerde yapmaya çalışıyor şimdi deWala ben size sonsuz hak verdim.İyi bile duruosunuz.Yalniz en başta o öğretmen resmen sorumsuz ve isbilmez biri.
Iste ben de buna şaşıyorum cocuk kızıma vuruyor abisi varmis ya ondan gördü ya da ailedenKonuyu takipteyim. Bir haftadır bizde de var zorbalık problemi. Ama bizde ki büyük siniflardan gelip sınıfa vurup dövüp gidiyorlarmis. Oğlum bir arkadasinin boğazını sıktıklarını bile söyledi. Hem öğretmene hem nöbetçi öğretmene söyledik ama sonunctan umutsuzum acikcasi. Çok kalabalık okullar.. idareye kadar gidecek gibi duruyor. Okul çıkışı bekleyip veliyle yüz yüze görüşmeyi bile düşündüm. Ama boğaz sıkmayı ikinci sınıf çocuğu nerden bilecek tabi ki aileden..
Esim beni tutuyor yoksa ben idareye de gideceğim ama esim dur diyorKonu sahibi sonuna kadar haklı.Benim çocuğuma yapılsa benim de gözüm dönerdi gerekirse ben de çocuğu uyarirdim.Ogretmen de ne basiretsiz insanmış.İsi bu olayı çözmek saçma sapan uzatmış konuyu.Ayrica iki çocuğu yanyana getirmek de bana göre çözüm değil.Herkes çocuğuna bı çeki düzen vermeli.Kimsenin sorunlu çocuğu yüzünden bir başkasının naif çocuğu ezilemez.
Korkuyor çünkü keske vursa ben de çok sınır oldumCocugunuz kendini neden korumuyor? Saldirsin demiyorum ama korunma amacli bir tepki?
Kiziniz diger kizdan çok mu kucuk?
Ben de cocukken cok sakin, pasif, agzimi acamayan bir tiptim ama biyerden sonra fiziksel etkiye tepki veriyordum istemesemde.
Okuldaki sorunlari anneme babama soyleyen bir tip olmadim hiç. Zamanla buyudukce ezik, pasif hallerim kendiliginden duzelmişti.
En azindan kendini korusa işiniz kolaylasir cunku ogretmen devamli onlari goz hapsinde tutmayacaktir illa ki bosluguna denk gelir.
Bazi derslerine giriyor evet müdürNasıl yani derse giren müdür mü?
Benim de 6 yaşında kız yeğenim var.Bu sene 1.sinifa başladı.Gorseniz o kadar naif bir çocuktur ki.Arkadasi istediği oyunu oynamak için ısrar ederdi bizimki oynamak istemez ama soleyemezdi bana gelir sen söler misin derdi.Bi gün kreşte aynı sizin başınıza gelen olay gibi bı olay yaşadı.Kardesim soluğu okulda aldı ya siz uyarın ya ben uyarırim diye.Ozel bı kresti tutustular hemen tabi.Ama sonrasında biz de ezilmemesi adına sana vuruosa sen de karşılık ver demeye başladık normallestirdik biraz karşılık vermeyi ki yukarda bı öğretmen hanımefendi de aynısını söylemişti.Simdi hiç o naifligi,çekingenligi kalmadı şükürler olsun.Ama kreşte öyle itilip kakildigini duyunca gözüm dönmüştü,kardeşimle tartışmistim nasıl engel olamadın diye.Ona hiç kıyamıyorum aşırı düşkünüm o bı yana dünya bı yana sizi çok iyi anlıyorum.Esim beni tutuyor yoksa ben idareye de gideceğim ama esim dur diyor
Aynen öyle ben çocuğumu dönmedim şiddet uygulamadım bunu ogrenmedi diye mi suçluyum?
Ama tehditten bahsetmiyorumİşte bu olmaz uyaramazsın doğru değil. Böyle bir durum başıma geldi kadın kendi çocuğu sorunlu olduğu halde çocuğuma takmıştı, okul bahçesinde çocuğumu tehdit etmişti.
Kan beynime sıçradı hemen öğretmeni aradım ben idareyle görüşmeye geliyorum sizin de bilginiz olsun dedim(öğretmen de velinin tavırlarından hoşnut değildi)
İdareye benim çocuğum okul bahçesinde tehdit ediliyor sizler ne yapıyorsunuz o arada, nasıl girip de servisten inen çocuğumu bekleyip sıkıştırır dedim. Milli eğitime giderim bakanlığa kadar yolu var bu işin kimse çocuğumu tehdit edemez dedim.
Veliye de sizi şikayet ederim savcılığa veririm çocuğumdan uzak dur bunu yaparım dedim. Sonuç o çocuğun sınıfını değiştirdiler veliyi ikna edip doğrusunun bu olduğunu söyleyip.
Hem o çocuk için hem benim çocuğum için iyi oldu. Annesinin tuhaflığının kurbanıydı o çocukta yazık.