Kizima surekli siddet uygulayan sinif arkadasi

Cocugunuz kendini neden korumuyor? Saldirsin demiyorum ama korunma amacli bir tepki?
Kiziniz diger kizdan çok mu kucuk?
Ben de cocukken cok sakin, pasif, agzimi acamayan bir tiptim ama biyerden sonra fiziksel etkiye tepki veriyordum istemesemde.

Okuldaki sorunlari anneme babama soyleyen bir tip olmadim hiç. Zamanla buyudukce ezik, pasif hallerim kendiliginden duzelmişti.
En azindan kendini korusa işiniz kolaylasir cunku ogretmen devamli onlari goz hapsinde tutmayacaktir illa ki bosluguna denk gelir.

Ama gosteriyor maalesef
Evet uyanırım
Pazartesiden itibaren benim cocugum bir şekilde şiddet görüyor
Öğretmenle görüştük bu ikinci gün
Veliyle birebir görüşmek istemiyorum
İşte bu olmaz uyaramazsın doğru değil. Böyle bir durum başıma geldi kadın kendi çocuğu sorunlu olduğu halde çocuğuma takmıştı, okul bahçesinde çocuğumu tehdit etmişti.
Kan beynime sıçradı hemen öğretmeni aradım ben idareyle görüşmeye geliyorum sizin de bilginiz olsun dedim(öğretmen de velinin tavırlarından hoşnut değildi)
İdareye benim çocuğum okul bahçesinde tehdit ediliyor sizler ne yapıyorsunuz o arada, nasıl girip de servisten inen çocuğumu bekleyip sıkıştırır dedim. Milli eğitime giderim bakanlığa kadar yolu var bu işin kimse çocuğumu tehdit edemez dedim.
Veliye de sizi şikayet ederim savcılığa veririm çocuğumdan uzak dur bunu yaparım dedim. Sonuç o çocuğun sınıfını değiştirdiler veliyi ikna edip doğrusunun bu olduğunu söyleyip.
Hem o çocuk için hem benim çocuğum için iyi oldu. Annesinin tuhaflığının kurbanıydı o çocukta yazık.

En yakın arkadaşımın oğlu ile oğlum arasında da benzer bir durum var. Yani anneleri arkadaş olarak görmelerinin sorunu çözeceğini sanmıyorum.
Öğretmenin bir şeyler yapması lazım, okul değiştirmek dışında sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok maalesef

I ipek2890 öğretmen kimliğimi çekmeceye kaldırıp anne olarak konuşuyorım. Lince hazırım Çocuğunuza sen başlatan olma ama o sana ne yapıyorsa aynısını yapacaksın, bana şikayete gelme deyip gereken cesareti verip kenara çekilin. Ben çocukken öğretmen ebeveynlerim böyle söylemişti, ben karşılık verince konu iki güne kapanmıştı.

Farklı bi sınıfa geçirseniz en azından rahat olurdunuz

Benim kimseyi küçümsemek gibi bir durumum yok hakkım da yok aile ilgisiz cocuk psikolojisinden anlamiyor
Cocuk sürekli kuaförden iğrenç kadın muhabbetlerine maruz kalmış ve çocuğun da psikolojisi bozuk yoksa aile doktor olsaydı da aile doktor bilinçli ama ilgilenmiyor derdim.
Uyarmak kızmak değil ki veya azarlamak zaten buna hakkım yok olamaz da
Ben veliyle dahi görüşmüyorum yoksa bir telefona bakar ama her şey resmi ve okulun bilgisi dahilinde olmali

I ipek2890 gelisme var mi ?
esin sabah ne demis hoca ne demis , kizin nasil ?
Kızım iyi öğretmen ayırmış bugun zaten kesinlikle yan yana gelmesinler dedik
Kızım sandalyemi itti dedi vurmamis ama goremiyorum deyip sandalyesini itmiş ben de dedim göremediği için yapmıştır Kızım bak vurmamis dedim biz ogretmeninle konuştuk dedim çünkü öncesinde okula gelip ona neden kizmiyorusnuz deyip sahipsiz hissediyordu
Kızımı cocuga karşı doldurmamaya çalışıyoruz esim de belki sonra çok iyi anlaşırlar bilemezsin dedi çocuk hakkında herhangi bir sey söylemiyoruz o yüzden kızıma

Pazar günü bir etkinlik vardi öğretmenine kizimj sorduğumda sınırlı dedi arkadaşı elinden oyuncağını çekince sinirleniyor dedi
Meğer bu kız benim kızımın elinden izinsiz oyuncaginj alıyormuş ya buna kim olsa sinirlenir benim bu durumdan haberim yok
Ogretmen evet bence de yumuşak ve müdahalede geç kalmış maalesef ona da ayrı sinirliyim

Wala ben size sonsuz hak verdim.İyi bile duruosunuz.Yalniz en başta o öğretmen resmen sorumsuz ve isbilmez biri.

Wala ben size sonsuz hak verdim.İyi bile duruosunuz.Yalniz en başta o öğretmen resmen sorumsuz ve isbilmez biri.
Bilmiyorum ki anlamadım yirmi yıldan fazla tecrübesi var ona çok güvenmiştik ama cocuk öğretmeni olduğunda bir sey yapmiyor farklı öğretmenlerde yapmaya çalışıyor şimdi de

Iste ben de buna şaşıyorum cocuk kızıma vuruyor abisi varmis ya ondan gördü ya da aileden
Kızıma seni sevmiyorum anneme de söyledim demis buna da şaşırdık bir cocuk nasıl bunu der diye
Siz de bir an önce gidin idareye bence
Insallah hallederiz

Esim beni tutuyor yoksa ben idareye de gideceğim ama esim dur diyor
Aynen öyle ben çocuğumu dönmedim şiddet uygulamadım bunu ogrenmedi diye mi suçluyum?

Korkuyor çünkü keske vursa ben de çok sınır oldum
Hem korkuyor hem canı acır diyor
Benim kız bir an cinnet geçirip iyi bir azarlasa cocugu asla yapamaz ama benimki sinmis

Nasıl yani derse giren müdür mü?
Bazi derslerine giriyor evet müdür
Aslında şöyle esim ve ben çalıştığımız için tam gün okula giduyor
Öğleye kadar kendi öğretmeni öğleden sonra kulüpler var
Kulüp öğretmenlerinin biri müdür

Esim beni tutuyor yoksa ben idareye de gideceğim ama esim dur diyor
Aynen öyle ben çocuğumu dönmedim şiddet uygulamadım bunu ogrenmedi diye mi suçluyum?
Benim de 6 yaşında kız yeğenim var.Bu sene 1.sinifa başladı.Gorseniz o kadar naif bir çocuktur ki.Arkadasi istediği oyunu oynamak için ısrar ederdi bizimki oynamak istemez ama soleyemezdi bana gelir sen söler misin derdi.Bi gün kreşte aynı sizin başınıza gelen olay gibi bı olay yaşadı.Kardesim soluğu okulda aldı ya siz uyarın ya ben uyarırim diye.Ozel bı kresti tutustular hemen tabi.Ama sonrasında biz de ezilmemesi adına sana vuruosa sen de karşılık ver demeye başladık normallestirdik biraz karşılık vermeyi ki yukarda bı öğretmen hanımefendi de aynısını söylemişti.Simdi hiç o naifligi,çekingenligi kalmadı şükürler olsun.Ama kreşte öyle itilip kakildigini duyunca gözüm dönmüştü,kardeşimle tartışmistim nasıl engel olamadın diye.Ona hiç kıyamıyorum aşırı düşkünüm o bı yana dünya bı yana sizi çok iyi anlıyorum.

Ama tehditten bahsetmiyorum
Uyarmak doğru olmayabilir
Ama sizin içinizden bir an geçmedi mi cocugu uyarmak
Bir de ben hani şöyle bir uyarıda söz ediyorum bak sen çok tatlı bir kızsın çok güzelsin biz seni çok seviyoruz kızım da seviyor vs
Ama zaten okulun dahil olmadığı bir sey yapmak istemiyorum her şey okulun bilgisi dahilinde olmali

ben size bizim basımıza gelen bir olaydan bahsedeyim, yiğenim sessiz sakin bir çocuktur, birde çok süslüdür annesi de hergün özenerek sacını yapar öyle gönderir okula. Bir kız var sınıfında, yemek yerken sürekli bunun bacaklarına ayaklarına vuruyo masanın altında hatta yemek bile yedirmiyor, oyun parkında itmeler sürekli dışlamalar, daha neler neler anlatamam. Hayır bir kazaya sebebiyet verir bu tür davranışlar Allah korusun sizi çok iyi anlıyorum, cunku bahsettiğim olayda da siddetin dozu gayette yüksek ve tehliyeliydi öyle çocuktur bişey olmaz diye geciştirilecek şey değil. Annesinin bir aramasıyla öğretmen ertesi gün önce yiğenimi kenara çekiyor anlattırıyor sonrada o çocuğa aynı sekilde anlattırmasıyla
ortaya çıkıyor ki toka kıskanclığıymıs sadece..:) ama durumu duzelten arayı bulan hatta aralarını yapıp bu durumu tamamen ortadan kaldıran öğretmeni oldu. Gercekten çok önemli tutumu, bana kalırsa kesin ve net bir dille konusun. Velileri karıştırmadan kendisi halledebilir diye dusunuyorum kaç yasında bu çocuklar sonucta, etkili ve otoriter bir konusmaya bakar bence, o guveni öğretmen hanımda sağlayabilir çocuğa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…