Doğuma Hazırlık Kızıma isim bulamadım....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

diantus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2008
570
5
kızıma hala bir isim bulamadım tavsiyelerinizi alabilir miyim. bir liste çıkardım sizde önerilerinizi yazar mısınz?
1. gülriz
2. gülce
3. dila
4. öykü
5. derin
6. ayris
7. ceren
8. simre
9. yaren
10. elçin
11. selin
12. simay
13. doğa
14. zümra
15. zülal
16. beren
17. elvin
18. ferzan
19. ezel
20. beray
21. şimal
22. yağmur
23. selen:
24. aysima

Son düzenleme:
derin duru esila gülce beray...derin ve durunun sık kullanıldığını göz önünde bulundurursan diğre 3üne bak derim ben...gülce tatlı,sevimli bir isim...beray daha kadınsı bir isim..esila ise bebekliğinde çocukluğunda gençliğinde yaşlandığında kısacası her zamn çok hoş duracak bir isim...

CANIM bu isimleri seçerken anlamları içinmi kulağa hoş geldiği içinmi seçtin çok karışık liste anlamı güzel olanlar var bide ............
bence Gülce güzel
ben2.ye kızım olursa mesela ALMıLA düşünüyorum.Ama benim için öncelik anlamı ve kökeni gerçi Almila nın kökenini daha tam bulamadım Türkçe deniyor ama....
ınşallah güzel bir kızın olur gül gibiopuyorumnanaktan

eylül, yağmur,bahar,jale,lale en sevdiğim isimler

eylül nisa ( yiğenim)
ecrin ( yiğenim)
ilkim( eğer ilk bebeğim kız olursa kesinlikle koyacağım isim)

CANIM bu isimleri seçerken anlamları içinmi kulağa hoş geldiği içinmi seçtin çok karışık liste anlamı güzel olanlar var bide ............
bence Gülce güzel
ben2.ye kızım olursa mesela ALMİLA düşünüyorum.Ama benim için öncelik anlamı ve kökeni gerçi Almila nın kökenini daha tam bulamadım Türkçe deniyor ama....
İnşallah güzel bir kızın olur gül gibiopuyorumnanaktan

Aslında hem anlamına hemde tınısına baktım liste çıkarırken Simre Ceren koymayı düşündüm uzun süre ama eşim arıza çıkardı :1no2: bir ismi Simre olacak gibi ikinci isim konusunda kararsızım.Türk kültürünü yansıtan bir isim olabilir. Türkiz ismi çok anlamlı forumda dikkatimi çekmişti.alkisalkisalkis bu ismi nereden duydun pek bilinen bir isim değil. opuyorumnanaktan

ben ezel ismini çok beğeniyorum..... listende de görünce tavsiye edeyim dedim... çok egzotik bir isim ayrıca asil duruyor....bence tabi....kızına sağlıklı uzun ömürler canım....

AFRA: Ayin 13.Gecesi, afra binti ubeyde;sahabe hanımlarından
ALYADUA: Gökyüzünün yakarışı
AYŞIL: Ay gibi ışıl ışıl

AZRA: Yine iffete tekabül eden, namuslu ve tertemiz kadın anlamındadır. Kirlerden arındırılmış, masum manasında.
BELİNAY: Cennette peygamber cicegi
BUĞLEM: Cenneti müjdeleyen .melek
CEYLİN: Cennetin kapısı, cennete açılan kapı DALYA: (Tür.) Ka. - Yıldız çiçeği.
EBRAR: (Ar.) Er. 1. Hayır sahipleri. 2. İyiler, dindarlar, özü sözü doğru olanlar. Şeş Ebrar: Altı hayır sahibi, Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin.

ECHER: (Ar.) Ka. 1. Son derece güzel kadın. 2. Gündüz iyi görmeyen karmaşık gözlü.

ECİR: (Ar.) Er. 1. Bir iş ya da emek karşılığı verilen şey. 2. Sevap. 3. Aziz sevgili.

ECRİN: ALLAH'IN hediyesi anlamını taşımaktadır
ERVA: Temiz ahlakli kiz
MİNA: Liman
MİRAY: (Fars.) Ka. - Ayın ilk günleri
RAVZA: Suyu yeşilliği bol olan yer bahçe
RANA:Güzel göze hoş gelen
TUANA: Cennete düşen ilk yağmur damlası
YAREN: Dost,arkadaş
ZÜMRA: Güzel iyi ahlaklı,zeki bilgili kadın

bunlarda kur'an da geçen birkaç kız ismi ve anlamları belki fikir olur... benim bir kızım olursa tuana,miray,buğlem,alyadua bunlardan birini koymayı düşünüyorum Allah nasip ederse tabi :)

AFRA: Ayin 13.Gecesi, afra binti ubeyde;sahabe hanımlarından
ALYADUA: Gökyüzünün yakarışı
AYŞIL: Ay gibi ışıl ışıl

AZRA: Yine iffete tekabül eden, namuslu ve tertemiz kadın anlamındadır. Kirlerden arındırılmış, masum manasında.
BELİNAY: Cennette peygamber cicegi
BUĞLEM: Cenneti müjdeleyen .melek
CEYLİN: Cennetin kapısı, cennete açılan kapı DALYA: (Tür.) Ka. - Yıldız çiçeği.
EBRAR: (Ar.) Er. 1. Hayır sahipleri. 2. İyiler, dindarlar, özü sözü doğru olanlar. Şeş Ebrar: Altı hayır sahibi, Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin.

ECHER: (Ar.) Ka. 1. Son derece güzel kadın. 2. Gündüz iyi görmeyen karmaşık gözlü.

ECİR: (Ar.) Er. 1. Bir iş ya da emek karşılığı verilen şey. 2. Sevap. 3. Aziz sevgili.

ECRİN: ALLAH'IN hediyesi anlamını taşımaktadır
ERVA: Temiz ahlakli kiz
MİNA: Liman
MİRAY: (Fars.) Ka. - Ayın ilk günleri
RAVZA: Suyu yeşilliği bol olan yer bahçe
RANA:Güzel göze hoş gelen
TUANA: Cennete düşen ilk yağmur damlası
YAREN: Dost,arkadaş
ZÜMRA: Güzel iyi ahlaklı,zeki bilgili kadın

bunlarda kur'an da geçen birkaç kız ismi ve anlamları belki fikir olur... benim bir kızım olursa tuana,miray,buğlem,alyadua bunlardan birini koymayı düşünüyorum Allah nasip ederse tabi :)

İnşallah bir kızın olur. benim ikinci kızım olacak ve çok mutluyum... kız çocukları çok seviyorum. verdigin fikirler için teşekkür ederim...

Bu kadar çok isim arasından karar vermen gerçekten zor. Keşke biraz daha eleseydin. Bi de anket açsaydın keşke..
Berfin benim de düşündüğüm bi isim..

X