• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık kızıma isim arıyorum, lütfen yardım doğurmama az kaldı :(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ibolya

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
6.231
23
358
45
Denizli
iyi akşamlar arkadaşlar, kızıma isim arıyorum, 34. haftalık hamileyim, büyük ihtimale 21 martta doğumum olacak, ama hala kızıma isim bulamadım, çift isim koyacağım, isminin biri ayşe olacak (rahmetli anneannemin ismi bende hatıraları çoktur) ancak ayşenin yanına uyumlu bir isim bulamıorum, yusuf eymen isminde bir de oğlum var 5 yaşında ellerinizden öper, aslında ayşenin yanına eymene uyumlu bir isim istiyorum, ama bir türlü bulduğum isimler olmuyor, ayşe ebrar düşündüm amca kızımın ismi ebrar, ayşe bera düşündüm bera ismi erkek ismi diye okudum nette, bulabildiğimiz isimler arasında zümra, zümran, zeren, berra, bera gibi isimler var ama tam olarak hiçbiri içime sinmedi, bu isimlerden de içlerinde en çok bera ismine ısındım, ismin söylenişinin de kolay olmasını istiyorum, zümran ismi ahirette yeniden doğuşu başlatacak ilk kadın demekmiş, anlamı çok hoşuma gitti ama çok ağır bir havası var ismin, bir de ümran ismini anımsatıyor, üstelik ayşe ile söylenince de çok zor oluyor, işte bunun gibi sebeplerden ismin de bir çırpıda söylenmesini istiyorum, oğlumun iki ismini birden kullanıyoruz, yusuf eymen birbirine uyuyor diyor herkes ve bir çırpıda da söyleniyor, yine oğlumda olduğu gibi kızımda da bir çırpıda söylenip birbirini tamamlayan uyumlu isimleri olsun istiyorum, dediğim gibi bir de eymene uyumlu olursa çok süper olacak, fikirlerinizi bekliyorum, doğurmadan help help :43::43:

arkadaşlar terzi kendi sökğüğnü dikemezmiş benimkisi o hesap oldu, daha ne hastane çantam var ne kızıma kıyafet aldım, ismi bile yok, dışarıdan birinin görüşleri daha değerli olacak yani, bu anlamda burda söylenen ve aa olabilir evet dediğim bütün isimleri liste yapıp aralarından bi seçim yapmak istiyorum, isimler için de hem diyanete hem de türk dil kurumuna mail atcam, gerçek anlamlarını öğrenmek için, beren ismi eymene uyuyor, bunu düşünebilirim, fikirleriniz benim için çok değerli, inşallah doğurmadan bi isim bulabilirim

arkadaşlar terzi kendi sökğüğnü dikemezmiş benimkisi o hesap oldu, daha ne hastane çantam var ne kızıma kıyafet aldım, ismi bile yok, dışarıdan birinin görüşleri daha değerli olacak yani, bu anlamda burda söylenen ve aa olabilir evet dediğim bütün isimleri liste yapıp aralarından bi seçim yapmak istiyorum, isimler için de hem diyanete hem de türk dil kurumuna mail atcam, gerçek anlamlarını öğrenmek için, beren ismi eymene uyuyor, bunu düşünebilirim, fikirleriniz benim için çok değerli, inşallah doğurmadan bi isim bulabilirim

Doğuma kadar ismi de bulursun çantanı da hazırlarsın.Başka aklında isim fikirleri var mı , Ayşe nin yanına şu ismi koysam yakışır dediğin?

eflal diye bir isim duymuştum seneler önce anlamıda kökleri gökyüzünde olan cenneteki bir ağac diye hatırlıyorum ama iyice bir arastırmak lazım tabiki :26: :26:

iyi akşamlar arkadaşlar, kızıma isim arıyorum, 34. haftalık hamileyim, büyük ihtimale 21 martta doğumum olacak, ama hala kızıma isim bulamadım, çift isim koyacağım, isminin biri ayşe olacak (rahmetli anneannemin ismi bende hatıraları çoktur) ancak ayşenin yanına uyumlu bir isim bulamıorum, yusuf eymen isminde bir de oğlum var 5 yaşında ellerinizden öper, aslında ayşenin yanına eymene uyumlu bir isim istiyorum, ama bir türlü bulduğum isimler olmuyor, ayşe ebrar düşündüm amca kızımın ismi ebrar, ayşe bera düşündüm bera ismi erkek ismi diye okudum nette, bulabildiğimiz isimler arasında zümra, zümran, zeren, berra, bera gibi isimler var ama tam olarak hiçbiri içime sinmedi, bu isimlerden de içlerinde en çok bera ismine ısındım, ismin söylenişinin de kolay olmasını istiyorum, zümran ismi ahirette yeniden doğuşu başlatacak ilk kadın demekmiş, anlamı çok hoşuma gitti ama çok ağır bir havası var ismin, bir de ümran ismini anımsatıyor, üstelik ayşe ile söylenince de çok zor oluyor, işte bunun gibi sebeplerden ismin de bir çırpıda söylenmesini istiyorum, oğlumun iki ismini birden kullanıyoruz, yusuf eymen birbirine uyuyor diyor herkes ve bir çırpıda da söyleniyor, yine oğlumda olduğu gibi kızımda da bir çırpıda söylenip birbirini tamamlayan uyumlu isimleri olsun istiyorum, dediğim gibi bir de eymene uyumlu olursa çok süper olacak, fikirlerinizi bekliyorum, doğurmadan help help :43::43:

birde sanem yada senem tarzı olabilir mi?

canlarım güzel arkadaşlarım ilk başta ayşenin yanındaki ismin ayşeyle uyumuna sonra da oğlumun ismiyle uyumuna dikkat ediyorum, böyle aa çok güzel uydu dediğim isimlerin arasından da anlamı en güzel olanı seçmek istiyorum, eşim küçük bi liste yapmıştı, onların arasında beril(zümrüt demekmiş), ferda (gelecek zaman, yarın), hazal (kuruyup dökülen ağaç yaprakları), neval(talih), nevra(beyaz çiçek), zeren(kavrayışı güçlü, zeki), zümra(zeki bilgili kadın) ravza (parlayan, parlak aydınlık) isimleri var, ama dediğim gibi aman aman içime sinmeyen isimler

Eymen e uyumlu olsun istiyorrsan neden ayşen koymuyorsun bence çok güzel oldu illaki iki isim mi olsun istiyorsun bilmiyorum ne dersin ama benim fikrim bu :103: :103: :103:

Eymen e uyumlu olsun istiyorrsan neden ayşen koymuyorsun bence çok güzel oldu illaki iki isim mi olsun istiyorsun bilmiyorum ne dersin ama benim fikrim bu :103: :103: :103:

canım oğluma çift isim koydum, şimdi kızıma tek koysam olmaz, belki saçma haksızlık yapıyormuşum gibi geliyor :1: bir de çift isim sünnetmiş, birde ileride seçme şansı olsun istiyorum, ayşe beren hoşuma gitmişti onu da eşim beğenmiyor, hepsine bi kulp buldu sağolsun :ssz: osmanlıca ve eski türkçe isimlerden de araştırıyorum ama sağolsun google karmakarışık önüme koyuveriyor

Ayşe Beren
Ayşe Ceren
Ayşe Selcen
Ayşe Seden
Ayşe Tanem
Ayşe Sinem
Ayşe Selen

:)

ehehe teşekkür ederim canım, ama benim gıcık kocam bereni beenmedi, halbuki ben beğenmiştim, diğerler konusunda da bi fikrini sorayım bakalım ne dicek :ssz:

Bende Ayşe Eylül , Ayşe Esin , Ayşe Mina diyeyim :21::21:

Ayşe Zeynep ya da Zeynep Ayşe. Zeynep ve Eymen de uyumlu olur gibi.

ayşe zeynep benim de aklıma geldi aslında, ama kafam artık iyice karıştığı için yakışıp yakışmadığını kestiremiyorum, 24 marta doğum için gün aldım bugün dr dan, o zamana kadar inşallah isim konusunu netleştirebiliriz :ssz:

Back
X