• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Kızıma defne isminin yanına ne ekleyebilirim?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

yaldizy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2012
216
22
118
İzmir
Arkadaşlar 11 yaşındaki oğlum Ocak ayının başında dünyaya gelecek kızımız için defne ismini koymamızı çok istiyor. defne aynı zamanda çok yakın arkadaşımın da kızının ismi. Çok zarif bir isim olduğu için kız çocuklarına yakışıyor bence ancak yunanca kökenli oluşu kafamı karıştırdı. Soyadımız Yaldız. Türkçe veya dini bir sisimle kombinleyip çift isim yapsam içim daha rahat olacak sanki...
Oğlum Defne Mira
Defne Yağmur diyor soyadımız ile uyumlu diye.
Mira uluslararası bir simi pek çok dilde güzel anlamları var ancak Türkçe anlamı tüfekdeki gez deliği gibi bir şeymiş. ve fetva.org dinen caiz bulmadıklarını yazmış.
Lina cennet meyvesi diye biliyordum ancak Kur'andaki anlamı hurma fidesiymiş.
Defne ile güzel bir kombin ve anlam bütünlüğü sağlayacak isimler önerir misiniz??*

İki isimli kişilerde 2. isim soyadıyla uyumlu olunca ben çok beğeniyorum
Yade ismi güzel geldi bana. Anlamına şimdi baktım anı, hatıra demekmiş
Defne Yade Yaldız :nazar: sizce nasıl ?

Liya... ismi "Sabır, sabırlı, sabrın en iyisi, sabrın en güzeli" anlamlarına geliyor.

Liya isminin gerçek anlamı buysa eğer güzel. Dini isim koymaya korkar oldum internet insanı çok yanıltıyor. Pek çok sitede dini isimlerin gerçek anlamlarının yazılanlar olmadığı açıklanmış

Ben 2. isimi biraz daha kisa secerdim.
Aklima örnek olarak Defne Su geldi.
Diger türlü ; soyadinizla birlikte bana cok uzun ve kullanimi zor olur gibi geliyor.
Saglikla kucaginiza alin insallah :nazar:

Back