kızım yerdeki herşeyi ağzına atıyor :((

ELALI

biriciğim, canım kızım...
Kayıtlı Üye
12 Mart 2008
7.031
19
slm kızlar...
kızım o kadar yaramaz o kadar yaramazki artık buraya bile doru dürüs giremiyorum :KK43:
Evi hergün süpürmeme rağmen ela yerdeki en ufak bi kıprıntıyı bile tek parmağıyla alıp ağzına götürüyor, bikaç kere kızım yapma ee - kaka diyerek engellemeye çalıştım ama gene devam ediyor nasıl vazgeçirebilirim bi fikri olan var mı?
Peşinde koşmaktan helak oldum çoğunu ağzına atmadan müdahale ediyorum ama bazende geç kalmış oluyorum yalanırken buluyorum sıpayı...
öle abuk sabuk şeyleri ağzına atmayı seviyor keşke onun yerine mamalarını iştahla yese:bbo:

slm kızlar...
kızım o kadar yaramaz o kadar yaramazki artık buraya bile doru dürüs giremiyorum :KK43:
Evi hergün süpürmeme rağmen ela yerdeki en ufak bi kıprıntıyı bile tek parmağıyla alıp ağzına götürüyor, bikaç kere kızım yapma ee - kaka diyerek engellemeye çalıştım ama gene devam ediyor nasıl vazgeçirebilirim bi fikri olan var mı?
Peşinde koşmaktan helak oldum çoğunu ağzına atmadan müdahale ediyorum ama bazende geç kalmış oluyorum yalanırken buluyorum sıpayı...
öle abuk sabuk şeyleri ağzına atmayı seviyor keşke onun yerine mamalarını iştahla yese:bbo:

bizde aynı durumdayız, mamaları da yemiyoruz :KK43:

ben de de ayni dert var,o gozler krem rengi halida sari sac telini nasil goruyor sasiyorum.

canlar tam bu yaslarda yerde emelkliyor ya senin göremedigin seyleri hemen agzina atiyor.hep yaparlar emeklemeye baslayan bebekleri bunu.ben orta sehpayi falan kaldiriyordum ordatan salondaysa eger oglum.halinin üzerine temiz bir örtü seriyordum yere birakcaksam.ama ne yap ne et engelleyemezsin.hepsinde oluyor bu cünki:))

Benim oğlumda ne bulsa ağzına götürüyor malesef. Kuzenimin 10 aylık kızı yerde ne bulsa burnuna sokuyor delikafadulden

aynen benim kızda öyle.minicik ufacık şeyleri bile buluyo.hepimizin aynı dert.biraz daha dikkat edip yürüyene kadar idare edecez mecbur.başka yolu yok.bide evleri iyice temizleyecez.hergün sil süpür.üstüne çocukla uğraş helak oluyurum valla.canları sağolsunda.ne yapalım.evlerimizn neşesi.huzur buluyorum kızıma baktıkça:))))

bebeğim 16 aylık yürüyor olmasına rağmen aynı sorun bende de var
eline bişeyler veriyorum yesin oyalansın diye elindekini atıp yerlerdekileri topluyor :KK43:

cnm bu malesef belli bi dönem böyle devam edicek keşifte minikolar bizim kızda malesef herşeyi agzına atılıyo yerleri okadar temiz tutmayada çalışsak o görülmicek bişiyi bile bulup itinayla agzına götürüyo geçen koca kagıdı sokmuş zorla aldım agzından bide vuruyo ellerime sanki kabahati ben işlemişim

bebklerde iç güdüsel olaerak oluyomuş o her gördüğünü ağzına götürmesi duymuştum

bişi dicem :) kısım benim cok hareketli abartısız gören herkesten "allah kolaylık versin " duasını duyuyorum bi an durmuyo yerinde .bazen o kadar sabrım tükenıyoki ya bi benimkzımmı böyle derken böyle yazıları okuyunca üzgünüm ama içim rahatlıyo.Tabi uslansın hepimizn bebişide :KK70: napim bende kendimi böyle teselli ediorum .Aynen ne bulsa agzında hergün silip süpürüyorum.Ufak ip ten tutta peçete poşetlerin kenarlarındaki ufak kopan yerler pil terlik saç kağıt bazen kagıt ısırıyo ağzını acmıyo ağlıyo ye napim artık diyorum :KK70:
hepsine yetişemıyorum sürekli peşindeyim abartısız aksam 8-9 eşim eve gelene kadar bi oturamıyorum.her gördüğü şeyi yemek isterken onun içn hazırladıgım herseyi püskürtüyo.

vallahi uyurken bile gecede 50kere başının üstüne kalkan bir kıza sahibim doktor bile iki kişiyle muayene ediyo kızımı çok aşırı hareketli ayaklarını bile sallıyo uyku halinde hiperaktif yani okul çagını düşünemiyom başıma agrılar saplanıyo resmen büyüdükçe daha bir hareket heycan basıyo kızımı

kızlar acaba bişeylere acıbiber sürüp yere atsanız,
yerdeki herşeyin acı olduğunu sanarak bırakırlar mı bu huylarını?

pöffff-tatlicadiarzu- bu konudan tek muzdarip ben değilmişim demekki..
jade gibi bende tek olmadığımı görünce sevindim doğrusukaydirigubbakcemile3

kızlar acaba bişeylere acıbiber sürüp yere atsanız,
yerdeki herşeyin acı olduğunu sanarak bırakırlar mı bu huylarını?

iyi fikir gibi aslında denemekte yarar var ama ben elada yarayacanı pek sanmıyorum...
buna benzer olarak, ben buzdolabını açtığımda elada hemen önüme atlıyor kapakta ne varsa dışarı çıkarıyor bugünde sirke şişesini aldı bende tadına baksında belki bida almaz dedim 3 kere ağzına götürdü tiksindi tadından ama gnede elinden bırakmadı şişeyi sıpam:emir_bebek:

iyi fikir gibi aslında denemekte yarar var ama ben elada yarayacanı pek sanmıyorum...
buna benzer olarak, ben buzdolabını açtığımda elada hemen önüme atlıyor kapakta ne varsa dışarı çıkarıyor bugünde sirke şişesini aldı bende tadına baksında belki bida almaz dedim 3 kere ağzına götürdü tiksindi tadından ama gnede elinden bırakmadı şişeyi sıpam:emir_bebek:

benim henüz çocuğum yok ama yengem memeden kesmek için acı biber sürdü, çocuk bidaha ağzına almadı. ordan aklıma geldi yani. denemekte fayda olabilir.

ay elalım sizi düşündümde kuzuyla ööle tepişirken çok güldüm hehe:)) benim sıpamda eğiliyo işaret parmağıyla inceliyo inceliyodokunuyo sonra eline alıp atıyo geri:)) çerle çöple işi olmaz zillimin:))ben de biyerlerde terlik filan bırakamıyorum..terliğim ew ayakkabım ortada dursn nası hızlı emekliyo almıyım diye alıp ağzına götürmeye çalışıyo..ben hızlanınca anlıyorum biyerde terlik gördüğünü de yanında başkası warsa olan oluyo:)

ay elalım sizi düşündümde kuzuyla ööle tepişirken çok güldüm hehe:)) benim sıpamda eğiliyo işaret parmağıyla inceliyo inceliyodokunuyo sonra eline alıp atıyo geri:)) çerle çöple işi olmaz zillimin:))ben de biyerlerde terlik filan bırakamıyorum..terliğim ew ayakkabım ortada dursn nası hızlı emekliyo almıyım diye alıp ağzına götürmeye çalışıyo..ben hızlanınca anlıyorum biyerde terlik gördüğünü de yanında başkası warsa olan oluyo:)

aferin benim fıstığıma:nazar:
elada çok inceliyo yerdekini ama ne hikmetse hep yenecek bişey olduğunu düşünüyo hoopp ağızaakannehir
terlik elanında ilgi alanında malesef :KK43:

evet aynen ben de dolabi acar acmaz yandaki kapaga saldiriyor,ben de artik en alta agir seyler koyuyorum kaldiramiyor :))

dun aksam odasinda oynarken elinde siyah bisey gorduk ,hemen mudahale ettik yemesin diye ,haliya dustu geri,baktim bocek yakalamis, neyseki gordum,kuyrugu kiskacli olan kucuk boceklerden, valla kizimin dilini isirirdi yeseydi. delikafadulden, o zaman belki akli basina gelirdi,yerden birsey yenmeyecegini anlardi.

ya ben yerdeki seyleri agzina atmasindan gectim,bizim burasi zaten orman ,evin icine cok kolay giriyor bocekler,onlari yemesinden korkuyorum :sinifsinif:

evet aynen ben de dolabi acar acmaz yandaki kapaga saldiriyor,ben de artik en alta agir seyler koyuyorum kaldiramiyor :))

dun aksam odasinda oynarken elinde siyah bisey gorduk ,hemen mudahale ettik yemesin diye ,haliya dustu geri,baktim bocek yakalamis, neyseki gordum,kuyrugu kiskacli olan kucuk boceklerden, valla kizimin dilini isirirdi yeseydi. delikafadulden, o zaman belki akli basina gelirdi,yerden birsey yenmeyecegini anlardi.

ya ben yerdeki seyleri agzina atmasindan gectim,bizim burasi zaten orman ,evin icine cok kolay giriyor bocekler,onlari yemesinden korkuyorum :sinifsinif:

ayyyy benimde en korktuğum şey böcek yemesi, geçen hafta annemlerin balkonda yerde karınca görmüş bizimkide onu almış yemeye çalışıyodu son anda yetiştim bendeakannehir
gözlerimizi dört değil ondört açmalıyız walla, yutulan kaygan şeyleri geçtim küçük metal paralardanda çok tırsıyorum o yüzden evim dışında başka bi evde rahat salamıyorum kuzumuakannehir

bizimkinde yeme fobisi var sanirim. eline yenecek seyi versem bile (biskuvi, salatalik...) asla agzina goturmez. yere vurur, eliyle minciklar oynar atar sonra.

X