• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım ve kuzeni

ya benim doğmamiş bebegim hakkında halamın gelini çocuğumu onu cocuğunu dövdürtcem demiş. bende Nah dedim:D
valla doğmamiş oğlumu kimse ezdiremez dövüşcü filmleri izledim daha hamileyken...:D
neymiş efendim cocuğu benim oğluma mi dövdürtcekmiş....
sende kızını kimseyi ezdirme.. kız istemiyor kuzenin böle gider pskiolojisi etkilenir hatta yanina bile almayin!!!

Canım zaten dün parka gittiklerinden ne kızımın haberi vardı ne de benim. Bir de bu ilk götürüsü değil. Bu huyuna da ayrıca kızıyorum ama o daha çocuk diye söyleyemiyorum işte.
Şaka gibisiniz gercekten. n kadar rahat söylüyorsunuz. 13 yasındaki bir cocuk kafasına göre nasıl alıp götürebilir? Asıl cocuk diye söylemeniz lazım

kusura bakmayın ama çocuğunuzdan sadece siz sorumlusunuz. yegeniniz de resmen kızınızla yarışıyor ve galip gelen hep o oluyor.. bu gidişle kızınızı kaybedeceksiniz. unutmayın kızınız yegeninizden önce gelir. derhal ağırlığınızı koyun ve yegeninize müdahele edin :KK12:

konu sahibesi arkadaşım burada dert emiri kızınızın mı yeğeninizin mi oynatacağı değil de, emir in kızınızla ya da yeğeninizle evden çıkması olmalı sanırım. bu durumda da zaten sorumlu sizsiniz. köye giderken kızınızı alıp 1,5 yaşındaki çocuğunuzu nasıl bırakırsınız başka bir çocuğa. hiç mi kimse yoktu emanet edilecek, yoksa da kızınızı götürdüğünüz gibi emir i de götüreceksiniz.
siz böyle emanet edince bu iki küçük kız kendilerine sorumluluk verilmesinden ötürü sevinip birbirleri ile yarışıyorlar ama bu olayda emir in şişen alnı veya başına gelebilecek diğer tehlikeler kimsenin umurunda değil. çocuğunuza sahip çıkın, oyuncak değil o.

Canım zaten dün parka gittiklerinden ne kızımın haberi vardı ne de benim. Bir de bu ilk götürüsü değil. Bu huyuna da ayrıca kızıyorum ama o daha çocuk diye söyleyemiyorum işte.
iyi de 11 yaşındaki çocuk cesaret bulmasa böyle birşey yapamaz.
bence siz vaktiyle çocuğa çocuğu bırakıp gitmişsiniz. bir başına bırakmak değil sadece kastettiğim. o iki çocuğa güvenip, o küçük bebeği de aralarına bırakmışsınız. o da bildiğin oyuncak bellemiş.
yani çocuğa bu izni baştan siz vermişsiniz.
çocuktur kızamıyorum diye birşey yok.
yaptığı yanlış. bunu görmesi lazım. siz annesi olarak birşey demezseniz kimi takar Allah aşkına..

Merhaba.
Benim kızım Ve kuzeni Arasında büyük bir sorun var. Benim kızım 13 yaşında, kuzeni ise 11 yaşında. Benim yeğenim oluyor. Yeğenim kızımın bir buçuk yaşındaki kardeşiyle çok fazla ilgileniyor. Ben bir yere gidecek olsam ve 1,5 yaşındaki oğlumun uykusu gelse Yeğenim hep kızımın elinden kardeşini alıyor, Uyutmak için. Kızımla doğru dürüst sormuyor bile, gerçi sorsa da kızım hayır dese de o yine alıyor, oğlum uyumuyor onda. Sonra uykusu dağılıyor, huzursuzlanıyor. Yeğenim oğlumla oynarken kızımı yok sayıyor. Kızımda ne zaman oynamak istese yeğenim hemen oğlumu alıp gidiyor. Dün yeğenimi o kadar uyarmama rağmen benden habersiz baya uzaktaki parka götürmüş. Geldiklerinde oğlumun alnı şişmiş ve ağzı kanıyordu. Bide geçen gün kızıma (oğlumun adı emir) "emiri kıskanıyo musun" demiş. Kızım da açık açık kıskandığını itiraf etmiş. Şimdi biz bursaya gidicez ama kızım kuzeninin gelmesini hiç istemiyor. Kuzenide geleceği için çok mutlu. Şimdi bu durumda ben ne yapacağım? Evde nasıl davranacağım? Kızıma neler söylemeliyim? Uzun olmuş kusura bakmayın.

Kızınla kuzenini mi sorun ediyorsun gerçekten. 1,5 yaşındaki oğlun arada heder oluyor farkındasın dimi. 11 yaşında çocuğa bebek mi emanet edilir yahu?? Parkta alıp ikisini de kaçırsalar, bebek düşse beyin kanaması geçirse. Bunu sorun etmiyorsun da kızınla ilişkisine mi darlanıyorsun???

Bu gonen dedigimiz yerde cocuklar cok rahat gezip tozabiliyorlar . Sakin bir kasaba gibi dusunun parklari falan tam cocuklarin rahat edebilecegi gibi . Benim cocuklugum da orada gecti . Aile buyuklerinin rahatligi buradan gelmis olmali bence. Yoksa istanbul gibi bir sehir olsa kim birakir ki 11 yasindaki cocukla kucucuk bebegi . Kiziniza kardesiyle ilgili daha cok gorev sorumluluk vermeye calisin bence hosuna gider hem aralarindaki bag guclenir . Kendisini ikinci plana atilmis hissetmesin cocuk.
Canım biz zaten
Bebekle ilgilenmeyi çocuklar arasında bir yarışa dönüştürmüşsünüz. Şimdi o bebeği kızların elinden alın ve bir daha hiç kimseye vermeyin. Kızlara da zeka geliştirici oyunlar alın kitap alın yaz günü vakit geçirsinler.
şuanda buna yarış denemez çünkü kızım günde 1 yarım saat zor vakit geçiriyor kardeşiyle.

Ya da çok büyük ihtimalle iki kız oynarken "biraz sizinle dursun da ben şu işimi yapayım" diyerek bırakılıyor bebek ve ne yazık ki bu sürekli hale gelmiş.
Bizim ülkede "kardeşle ilgilenmek" işi yemek dışında uyanık olduğu saatlerde oyalamaktır. Çocuğa çocuk bırakılıyor özetle.
Aslındaoğlumu sürekli olarak yeğenim Benden alıyor. Sürekli oğlum kucağında. Çocukta sıkılıyor bazen ittirip iniyor. Yeğenim oğlumla oynarken kızım saatlerce onları izliyor.

Son düzenleme:
Kızınla kuzenini mi sorun ediyorsun gerçekten. 1,5 yaşındaki oğlun arada heder oluyor farkındasın dimi. 11 yaşında çocuğa bebek mi emanet edilir yahu?? Parkta alıp ikisini de kaçırsalar, bebek düşse beyin kanaması geçirse. Bunu sorun etmiyorsun da kızınla ilişkisine mi darlanıyorsun???
]
Yeğenim oğlumu benim önceden belirlediğim yerlerde gezdireceğim diyerek çıkmış sokağa. Sonrada parka götürmüş. Kimseye haber vermeden. Dün söyledim zatem.

Ya ben de bu çocuk alıyor, çocuk yapıyor laflarını anlamıyorum. O çocuk, siz yetişkinsiniz. Hayır diyeceksiniz.
Kızınızdan uyutmak için alıp uyutamadığında "sen alınca uyuyamıyor, uyuması lazım, almayacaksın ablası uyutacak" diyeceksiniz. Bu kadar da mı lafınız geçmiyor çocuğa?

ne derseniz deyin, 11 yaşındaki çocuğun 1.5 yaşındaki çocuğu parka kaçırmasının! mantıgını bana anlatamazsınız.
kusura bakmayın ama çok ihmalkarsiniz.

]
Yeğenim oğlumu benim önceden belirlediğim yerlerde gezdireceğim diyerek çıkmış sokağa. Sonrada parka götürmüş. Kimseye haber vermeden. Dün söyledim zatem.
Nasıl bir yerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama çocuk kaçırma olayları köyde,kırsalda,kentte hatta insanların evinin bahçesinde bile gerçekleşiyor. Rica ederim önceden belirlenmis alanıniz bile olmasın bu konuda, yazık inanın yazık bebeginize,1.5 yaşında acıksa,susasa derdini anlatamaz daha. Ayrıca birileri takip ediyor olabilir,genelde uzun süre kimse görmeden takip edip kaçırıyorlar çocukları. Lütfen rica ediyorum sizin gözetiminizde gidilsin nereye gidiliyorsa bırakmayın.

Ya ben de bu çocuk alıyor, çocuk yapıyor laflarını anlamıyorum. O çocuk, siz yetişkinsiniz. Hayır diyeceksiniz.
Kızınızdan uyutmak için alıp uyutamadığında "sen alınca uyuyamıyor, uyuması lazım, almayacaksın ablası uyutacak" diyeceksiniz. Bu kadar da mı lafınız geçmiyor çocuğa?
Canım ben evdeyken kızım uyutuyor, yeğenim o zaman bişey diyemiyor ama evde annaannesi yada benim ablamlar varsa alıyor hemen.defalarca söyledim ona. Çok nadir uyutuncadaakızıma "bak ne çabuk uyudu, gözler hemen gitti" gibi şeylerle kızımı eziyor.

ya benim doğmamiş bebegim hakkında halamın gelini çocuğumu onu cocuğunu dövdürtcem demiş. bende Nah dedim:KK70:
valla doğmamiş oğlumu kimse ezdiremez dövüşcü filmleri izledim daha hamileyken...:KK70:
neymiş efendim cocuğu benim oğluma mi dövdürtcekmiş....
sende kızını kimseyi ezdirme.. kız istemiyor kuzenin böle gider pskiolojisi etkilenir hatta yanina bile almayin!!!
Canım senin çocuğunu dövdürümce eline ne geçicek acaba?

Canım senin çocuğunu dövdürümce eline ne geçicek acaba?
çocuk oğlumu döverse oğlum karşılık verdiğinde çocuk ağlarsa gelip o gelin benim çocuğuma tokat atarsa fena çarpardim tokat atinca...
ben korkuyormuşum da bişey yapamazmişim da öle saniyor. bakalım gelsin o günlerde:D

Back
X