• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım ve kuzeni

Bence yeğeniniz 1buçuk yaşındaki çocuğu oyuncak sanıyor.Teyze olabilirsiniz ama yinede bu konuda tavrınızı çok net göstermeniz gerekirse kızmanız lazım.Hayır 13 yaşındaki çocuğunuzdan geçtim,öteki gerçekten oyuncak sandığı için başına bi iş getiricek çocuğun.Ayrıca 11 yaşındaki çocuğu biraz anormal buldum ben.13 yaşında arkadaş olcağı biri varken deli gibi 1buçuk yaşındaki çocuğu ne yapıyorki.Belki zamanında yeğeniniz kızınızı kıskanmıştır onun için böyle yapıyordur.Bu konuda net çizgileriniz ve tepkiniz olmalı,bu sayede hem bebek için daha iyi olur hemde kızınız bu derece üzülmez.Aileniz yeğeninizden önce gelir tabiki.

Yeğenin alıp parka götürmüş burada kalkıp çocuk yaşta olan yegenini suçlamam hata senin

Ayrıca bişey daha,yerinizde olsam yeğenimi bu şekilde yanıma alarak kızımı bu derece üzüp ezdirmem.Bence yeğeninizden biraz daha büyüyüp aklı başına gelene kadar vazgeçin.Kızınıza yazık.Ben üzüldüm resmen.

Canım zaten dün parka gittiklerinden ne kızımın haberi vardı ne de benim. Bir de bu ilk götürüsü değil. Bu huyuna da ayrıca kızıyorum ama o daha çocuk diye söyleyemiyorum işte.
Canım ama bebek o daha ,1.5 yaş diyorsun nasıl alıp gidiyor haberiniz olmadan,kesinlikle uyarmalısın. Kesinlikle müsade etmemelisin. Allah korusun neler okuyoruz,görüyoruz ki zaten yüzü yaralı getirmiş söylediğine göre,sahip çıkamıyor belliki.

Kızınıza "neden kardeşinle ilgilenmiyorsun" diye sormuşsunuz ya bu cümleniz bana sizin bebeğinizi onlarla yalnız bıraktığınızı, emanet ettiğinizi anlatıyor.
Bu algınızı düzeltmelisiniz. Bebeğinizle ilgilenmek sizin sorumluluğunuz kızınızın değil.
Bunu yaparsanız kuzenlerin arasındaki bahsettiğiniz sorun da ortadan kalkar.

canım zaten artık dışarı çıkartmayacak yalnız.
Eger yegen tek cocuksa kardesleri kiskanabilir
Canım ama bebek o daha ,1.5 yaş diyorsun nasıl alıp gidiyor haberiniz olmadan,kesinlikle uyarmalısın. Kesinlikle müsade etmemelisin. Allah korusun neler okuyoruz,görüyoruz ki zaten yüzü yaralı getirmiş söylediğine göre,sahip çıkamıyor belliki.

Bu gonen dedigimiz yerde cocuklar cok rahat gezip tozabiliyorlar . Sakin bir kasaba gibi dusunun parklari falan tam cocuklarin rahat edebilecegi gibi . Benim cocuklugum da orada gecti . Aile buyuklerinin rahatligi buradan gelmis olmali bence. Yoksa istanbul gibi bir sehir olsa kim birakir ki 11 yasindaki cocukla kucucuk bebegi . Kiziniza kardesiyle ilgili daha cok gorev sorumluluk vermeye calisin bence hosuna gider hem aralarindaki bag guclenir . Kendisini ikinci plana atilmis hissetmesin cocuk.

Kızınıza "neden kardeşinle ilgilenmiyorsun" diye sormuşsunuz ya bu cümleniz bana sizin bebeğinizi onlarla yalnız bıraktığınızı, emanet ettiğinizi anlatıyor.
Bu algınızı düzeltmelisiniz. Bebeğinizle ilgilenmek sizin sorumluluğunuz kızınızın değil.
Bunu yaparsanız kuzenlerin arasındaki bahsettiğiniz sorun da ortadan kalkar.
bende ayni noktaya takildim.konu sahibinin asil sikayeti bebegin habersiz parka goturulmesi degil,yegenin kiziyla olan iliskisi.yani bebek ortada oyuncak...abla oyuncak benim diyor,yegen biraz ben oyniyayim diyor,annede kizinin uzulmesine uzuluyor.
konu sahibi amlattigin olay boyle acikcasi.ister kabul et ister etme

bende ayni noktaya takildim.konu sahibinin asil sikayeti bebegin habersiz parka goturulmesi degil,yegenin kiziyla olan iliskisi.yani bebek ortada oyuncak...abla oyuncak benim diyor,yegen biraz ben oyniyayim diyor,annede kizinin uzulmesine uzuluyor.
konu sahibi amlattigin olay boyle acikcasi.ister kabul et ister etme
Ya da çok büyük ihtimalle iki kız oynarken "biraz sizinle dursun da ben şu işimi yapayım" diyerek bırakılıyor bebek ve ne yazık ki bu sürekli hale gelmiş.
Bizim ülkede "kardeşle ilgilenmek" işi yemek dışında uyanık olduğu saatlerde oyalamaktır. Çocuğa çocuk bırakılıyor özetle.

Bebekle ilgilenmeyi çocuklar arasında bir yarışa dönüştürmüşsünüz. Şimdi o bebeği kızların elinden alın ve bir daha hiç kimseye vermeyin. Kızlara da zeka geliştirici oyunlar alın kitap alın yaz günü vakit geçirsinler.

Ben 13 yasindayken kardesime bakıyordum mamasi oyun parki alt değiştirme vs. Hep ben ilgileniyordum. Tabi bu ulkede çoğu insanin liseye kadar ayakkabısini annesi bagladigi icin 13 yasindaki bir cocugun neler yapabileceginden haberi yok. Bence ablasi kursun dengeyi kuzenine her istediginde vermesin bebegi. Sonucta büyük olan o söz gecirmeyi bilsin 11 yaşındaki kuzen biraz fettan herhalde.

Ben 13 yasindayken kardesime bakıyordum mamasi oyun parki alt değiştirme vs. Hep ben ilgileniyordum. Tabi bu ulkede çoğu insanin liseye kadar ayakkabısini annesi bagladigi icin 13 yasindaki bir cocugun neler yapabileceginden haberi yok. Bence ablasi kursun dengeyi kuzenine her istediginde vermesin bebegi. Sonucta büyük olan o söz gecirmeyi bilsin 11 yaşındaki kuzen biraz fettan herhalde.
Sizin yapmış olmanız doğru olduğu anlamına gelmiyor. Bu noktayı atlamamak gerek.

Canım zaten dün parka gittiklerinden ne kızımın haberi vardı ne de benim. Bir de bu ilk götürüsü değil. Bu huyuna da ayrıca kızıyorum ama o daha çocuk diye söyleyemiyorum işte.

Çocuk diye söyleme, ergen diye söyleme, genç diye söyleme, yetişkin diye söyleme. Ne zaman söyleyeceksiniz?
Sözkonusu olan küçük bebeğinizin güvenliği farkında mısınız?

Aksine çok ciddi olarak ceza verilmesi lazım. Geç kalmış sayılmazsınız. Çok rahat gördüm sizi.

!!!

Daha çocuk diye soyleyemiyorsunuz ama 1.5 yaşında çocuk 11 yaşında çocukla parka gidiyor annesinin haberi yok.
Çocuğunuza parkta birsey olsa allah korusun Salıncak kaydırma merdiveni filan hem cocugunuza yanacaksiniz hem yegeni hayat boyu vicdan azabına hapsedeceksiniz.
Hala aklım eriyor ya 1.5 yaşında bebe parka gidiyor annesinin haberi yok.

Anne Değilim ama yaptığınız çok büyük sorumsuzluk, benim kuzenim benden 16 yaş küçük haliyle küçüklüğünü biliyorum düştüğünde içim gidiyordu acaba bir şey oldu mu diye siz öz evladınızın morluklarınıza karşı yeğeninize bir şey söylemiyorsunuz çok mu normal geliyor bu size çocuğun ağzı burnu kan içinde olmasının neresi normal ?

Ayrıca çocuk istismarı diye bir şey var siz bu kadar geniş nasıl olabiliyorsunuz ? O parkta ya kaçırsaydı biri Çocuğunuzu o zamanda yeğeninize bağırıp çağırmayacakmıydınız ?

Çocuk evde yalnız bırakılmaz kardeşiyle bile olsa bir çocuk evde tek bırakılmaz o çocuk size ait ama siz yeğeninize ait gibi davranıyorsunuz tepkisizliğinizle.

Önce kendinize çeki düzen verin sonra yeğeninize ricayla değil ciddi ciddi anlatın onun yanında olmaması gerektiğini

Sizin yapmış olmanız doğru olduğu anlamına gelmiyor. Bu noktayı atlamamak gerek.

Yapılabilir oldugu anlamina geliyor. Nesi yanlış ki bunun o yaşta anne olan napsin. Gayet bilincliydim her detayi hatırlıyorum. Sorumluluk alir iste kazma gibi buyumez. Hayatta dogrular ve yanlislar diye kanun kitabi mi var. Bana gore dogru.

Merhaba.
Benim kızım Ve kuzeni Arasında büyük bir sorun var. Benim kızım 13 yaşında, kuzeni ise 11 yaşında. Benim yeğenim oluyor. Yeğenim kızımın bir buçuk yaşındaki kardeşiyle çok fazla ilgileniyor. Ben bir yere gidecek olsam ve 1,5 yaşındaki oğlumun uykusu gelse Yeğenim hep kızımın elinden kardeşini alıyor, Uyutmak için. Kızımla doğru dürüst sormuyor bile, gerçi sorsa da kızım hayır dese de o yine alıyor, oğlum uyumuyor onda. Sonra uykusu dağılıyor, huzursuzlanıyor. Yeğenim oğlumla oynarken kızımı yok sayıyor. Kızımda ne zaman oynamak istese yeğenim hemen oğlumu alıp gidiyor. Dün yeğenimi o kadar uyarmama rağmen benden habersiz baya uzaktaki parka götürmüş. Geldiklerinde oğlumun alnı şişmiş ve ağzı kanıyordu. Bide geçen gün kızıma (oğlumun adı emir) "emiri kıskanıyo musun" demiş. Kızım da açık açık kıskandığını itiraf etmiş. Şimdi biz bursaya gidicez ama kızım kuzeninin gelmesini hiç istemiyor. Kuzenide geleceği için çok mutlu. Şimdi bu durumda ben ne yapacağım? Evde nasıl davranacağım? Kızıma neler söylemeliyim? Uzun olmuş kusura bakmayın.
bence bu yeğenin kızınıda oğlunuda kıskanıyor..

iki kız çocuğunun paylaşamadığı bir bebek var. ama bir otorite yok. anne nerede ben o kısmı anlamadım. henüz ilkokuldaydım. bizim apartmanda çok tatlı bir bebek vardı babaannesi bakardı anne çalışıyordu. babaanne o kadar yaşlıydı ki, gider o bebeği yedirir, uyutur, oynatırdık kan kardeşimle. hatırlarım kan kardeşimle zaman zaman beni daha çok seviyor diye de itişir kakışırdık. tabi babaannenin gözü hep üstümüzdeydi.
13 yaşında kız çocuğu küçük değildir aslında ama yine de bu kadar rahat bir şekilde bırakılmamalı.
siz anne olarak olayların bu kadar dışında kalmamalısınız.

Back
X