• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kızım uyumuyor ve çok sinirli

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

smrozn

Efsa'nın annesi
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
53
0
86
Çanakkale
Merhaba arkadaşlar..
kızım 14 aylık çok zor uyutuyorum, düzene sokamıyorum uyku saatlerini günde 1 kere en az 2 saat uğraşarak uyutabiliyorum, uyku getirici çaylar içiriyorum emziriyorum sallıyorum masallar ninniler (ki ninni söyleyince oynamaya başlıyor :)) )söylüyorum ama yok gözleri kapanırken bile kalkmaya uykusunu aydırmaya çalışıyor uyumayınca da çok huysuz ve sinirli oluyor geceleri defalarca kalkıp mızlıyor 3 ayrı doktora götürdüm hiç bir sorunu yok ne yapacağımı şaşırdım neden uyumuyor bu kız, ne sorunu olabilir ki, siz nasıl uyutuyorsunuz bebişlerinizi, ne yapmam gerekir...

Bazı doktorlar uyku için sipraktini öneriyorlar.5 gün verip 3 gün ara veriyorsun.Ayrıca iştahını da açıyor.Hiç bir zararı yok.bir dene istersen.Sabah akşam 5 ml 1 ölçek içiriyorsun. Başarısızlık oranı % 5.

dediğin şey ilaç mı peki sen kullandın mı? götürdüğüm doktorlar uyur o yok bişeyi sıcaktandır falan deyip hiç bişey vermediler, ama uyumuyor işte, tekrar doktora götürüp bi ilaç falan isteyeceğim artık..

Sip....in kullan.Alerji ilacı. Faydasını göreceksin.Sabah akşam 1 ölçek.Doktorlar bu fikirde ikiye bölünüyorlar ama
annelere de iştah için vitaminden başka yöntem söylemiyorlar.ilaç serotonin hormonunun düşmesini sağlıyor.Bu da onu uykuya ve yemeğe itiyor.Yalnız ilk gün biraz mızmız olabilir.Ben kullanıyorum.Kullanan annelerin sayısı da az değil. 5 gün verip 3 gün ara ver.Senin çocuğun uyku problemi kalmayacak inşallah.

Bu konu da doktorların bütün araştırmalarını okudum. Benim ikiz kızlar 4 yaşında ve o kadar zayıflar ki.11 kilo. Devamlı doktora götürdüm.Hiç faydası olmadı.Ne zaman bu ilacı versem, doymak bilmiyorlar.Aslında alerji ilacı 30 yıl önce avrupa da doktorlar alerjik olan çocukların bu ilacı kullandıklarında birden kilo almalarına rastlamışlar.Sonra yeme problemi olan çocuklar da denemişler başarılı olmuşlar.bizim hiç uyku problemimiz olmadı.İştah için kullandım bu ilacı.Dediğim gibi ilk gün biraz sersemlik yapıyor.

evet bende baktım ilaca alerji ilacıymış yan etkisi olarak iştah açıyormuş ve uyku yapıyormuş bakalım ilaç kullanmaktan yana değilim ama son çare bu olacak gibi görünüyor, gece 10-11 gibi uyuyor sabah 8-9 gibi uyanıyor ama geceleri nerdeyse saat başı kalkıyor emiyor ama hemen uyumuyor mızlıyor bazen 1 saate yakın ağlıyor kulağında yada idrar yollarında intahap ya da yeni bir diş olabilir diye düşündük ama hiç biri değil uyuyamadıkça da kızıyor vuruyor sıkıyor bazen ısırıyor yatakta deli gibi bir o yana bir bu yana atıyor kendini gerçi sıcaklarında etkisi var ama perişan oluyor yavrucum ne yapacağımı bilemiyorum..

1 yaşına kadar herşey çok iyiydi uysaldı çok düzenli uyku saatleri vardı ama neredeyse 2 aydır sürekli böyle

canım benim oğlumun uykuları düzenlidir normalde.eğer geceleri uyanırsa anlarımki bi derdi var .ki çoğu zaman hasta oluyo.seninkide durup dururken uyanmaz bence.vardır bi sıkıntısı mutlaka.ama sıcaklardan da olabilir,çok sık terliyosa...

çorba içiriyorum yani karnı tok oluyor sonrasıda meyve yiyoyoz bu sıralar uykusu gelsin diye ayran içiriyorum

çorba içiriyorum yani karnı tok oluyor sonrasıda meyve yiyoyoz bu sıralar uykusu gelsin diye ayran içiriyorum

yalnız çorba ve meyve uzun süreli tokluk sağlamaz,yaklaşık 3-4 saat sonra tekrar acıkır. ilaç denemeden önce akşam yemeğini yatırmadan 1 saat önce yedirmeyi ve yemeğinde yoğurtla sulandırılmış (daha rahat yutması için) pirinç pilavı vermeyi denemeni tavsiye ederim.

yalnız çorba ve meyve uzun süreli tokluk sağlamaz,yaklaşık 3-4 saat sonra tekrar acıkır. ilaç denemeden önce akşam yemeğini yatırmadan 1 saat önce yedirmeyi ve yemeğinde yoğurtla sulandırılmış (daha rahat yutması için) pirinç pilavı vermeyi denemeni tavsiye ederim.

teşekkürler deneyeceğim..

daha önce uykusu düzneliydiyse ve yeni böyleyse bir sorunu vardır .ilaca başvurmayın bence ..ya doymuyor yada başka sıkıntısı var böyle yatırmadan önce ve çok uyanınca birde calpol verin eğer uyursa ağrısı vardır demktirki buda ya diştir yada başka sıkıntısı vardır..alerji ilacı ve yan etksini kullanmak için bence iyice araştırın gerçekten hiç bir sıkıntısı yoksa deneyebilrisiniz ama bir doktora danışarak tabi.

aç kaldığını düşünmüyorum, ama bir sıkıntısı olduğu kesin doktorlarda bişeyi yok diyorlar, üstte önde 4 atta 2 tane dişimiz var onlar çıkarkende çok huysuz olmuştu emmekte bile zorlanmıştı ama şimdi emmesinde bir sorun yok acaba azı dişlerinin çıktığını nasıl anlayabilirim elliyorum pek sertlik yok gibi ama diş eti beyazlamış sanki bilemedim çıkacaksa da ne kadar sürede çıkar acaba..

canım ben o şurubu iştahı için kullanıtorum bi ara başladım bıraktım içime sinmedi ama şimdi tekrar başladım uykuları düzeldi birazda iştahı bu arada biz meme den yeni koptuk yemediği için kullan bence kimse kimsenin derdinden anlamaz akıl verir

Back