• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım uyumak bilmiyor

SelenSeymen

2 kız 2 oğlan :)
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2011
1.677
25
158
sinirden patlamak üzereyim. Kızım uyumak bilmiyor. Küçük kızımı uyutuyorum. Büyüğünün ağlama sesine geri uyanıyor. Bu böyle bir saat sürüyor.
Gündüz uykusuna yatıyor ondan mı acaba. Öğle uykusunu bırakma zamanım geldi mi sizce?
Bu arada kızım 28 aylık.
Lütfen tecrübesi olanlar bişey söyleyin....

sinirden patlamak üzereyim. Kızım uyumak bilmiyor. Küçük kızımı uyutuyorum. Büyüğünün ağlama sesine geri uyanıyor. Bu böyle bir saat sürüyor.
Gündüz uykusuna yatıyor ondan mı acaba. Öğle uykusunu bırakma zamanım geldi mi sizce?
Bu arada kızım 28 aylık.
Lütfen tecrübesi olanlar bişey söyleyin....

28 ay gündüz uykusunu bırakmak için erken ama gündüz geç uyuyup,geç kalkıyorsa bilemeyeceğim:26:
gündüz uyku saatini daha erkene alın

Son düzenleme:
Anne olmak demek sonsuz SABIR demek....her dönem değişik sorunlar olacaktır!! şimdi uysun istersiniz uyumaz, ilerki yıllarda da uyansın okuluna gitsin istersiniz uyanmaz...:19: işte böyle böylee büyüyüp yuvadan uçar giderler sonrada her hallerini özlersiniz....:18:

sağlıkları yerinde olsunda, derdiniz bu olsun....:kkk:

Anne olmak demek sonsuz SABIR demek....her dönem değişik sorunlar olacaktır!! şimdi uysun istersiniz uyumaz, ilerki yıllarda da uyansın okuluna gitsin istersiniz uyanmaz...:19: işte böyle böylee büyüyüp yuvadan uçar giderler sonrada her hallerini özlersiniz....:18:

sağlıkları yerinde olsunda, derdiniz bu olsun....:kkk:

Anne olmak demek elbette sabır demek. Ama bir tane de bebek olunca anne bekleyen, doğal olarak sabrın sınırları zorlanıyor.
Ben gündüz uykusu ne zaman bırakmalı demiştim cevap vermemişsiniz. Sabır demişsiniz.
Allahım her daim herkesin kuzusuna benim kuzularıma da sağlık versin.
Hızlı cevap alabilmek için derdim vara açtım konuyu
Zira bütün hatunlar burda:-))))

28 ay gündüz uykusunu bırakmak için erken ama gündüz geç uyuyup,geç kalkıyorsa bilemeyeceğim:26:
gündüz uyku saatini daha erkene alın

Teşekkürler egem yorumun için.Gündüz erken yatıramıyorum.Üç gibi yatıyor.Zatten çok zor uyutuyorum gündüz.Sabahleyin de 10 buçuk 11 gibi kalkıyor.Şimdi uyandı mesela.
Aslında uyumasını istiyorum.2 Saat kendime vakit ayırmak iyi oluyor.Bu seferde akşam çokk uğraştırıyor.Gece birden önce yatmıyor.

Teşekkürler egem yorumun için.Gündüz erken yatıramıyorum.Üç gibi yatıyor.Zatten çok zor uyutuyorum gündüz.Sabahleyin de 10 buçuk 11 gibi kalkıyor.Şimdi uyandı mesela.
Aslında uyumasını istiyorum.2 Saat kendime vakit ayırmak iyi oluyor.Bu seferde akşam çokk uğraştırıyor.Gece birden önce yatmıyor.

canım ,zaten 11 de kalkıyorsa tabii geç uyuyacak.birgün gündüz uyutma bakalım ne olacak ona göre devam edersin:34:

ben bıraktırdım oğluma 2 yaşını geçtikten sonra.zaten sabah 10 da kalkıyorduk.öğlen 3 de uyutuyordum,5 de kalkıyordu.gece yatmak bilmiyordu tabi.zaten koşup yorulacağı bir ortam yok sürekli evdeyiz.şimdi sadece çok erken kalkarsa öğlen uyutuyorum.

ben bıraktırdım oğluma 2 yaşını geçtikten sonra.zaten sabah 10 da kalkıyorduk.öğlen 3 de uyutuyordum,5 de kalkıyordu.gece yatmak bilmiyordu tabi.zaten koşup yorulacağı bir ortam yok sürekli evdeyiz.şimdi sadece çok erken kalkarsa öğlen uyutuyorum.

Teşekkürler canım yorumun için.Uyutmayınca huzursuz olmuyor muydu gün boyunca.
Kızım gündüz uyumayınca akşam çok mızmız oluyor.

çocukların akşam erken yatmasını istiyorsanız 4 ten sonra 1o dakika bile uyutmamanız lazım
ya sabah erken kaldırıp gündüz erken yatıracaksınız ya da gündüz uyutmıyacaksınız.
allah kolaylık versin çocuk yetiştirmek çok zor benimkide kolay uyuyor ama gece saatte 4-5 kez
uyanıyor.uyku arasında çok sinirleniyorum ama sabır dilemekten başka çarem yok sanırım..

çocukların akşam erken yatmasını istiyorsanız 4 ten sonra 1o dakika bile uyutmamanız lazım
ya sabah erken kaldırıp gündüz erken yatıracaksınız ya da gündüz uyutmıyacaksınız.
allah kolaylık versin çocuk yetiştirmek çok zor benimkide kolay uyuyor ama gece saatte 4-5 kez
uyanıyor.uyku arasında çok sinirleniyorum ama sabır dilemekten başka çarem yok sanırım..

Evet öyle canım.Ama yatmayınca yatmıyor işte.
Bugün yatırmadım uykuya mızmızlanmaya başladı şimdiden.Yatırsan bir deert yatırmasan bir dert:)))))))
Allah kötü günlerini göstermesin

Çocukların her ay huyları değişiyor.Her ay farklı sıkıntıları oluyor.dönem dönem uyku sorunları , yeme sorunları , inatçılıkları. Çocuk olmak ve büyümek de emin olun çok zor süreçler. kendinizi rahtlatacak şeyler yapın.Sarı kantaron çayı için ,açık havaya çıkın , evde koridorda birlikte top oynayın.Günün bir 10 dksı kıkırdatın onları.Bu uyku ve yeme problemleri yaşlarının getirdiği streslerden yada sizden yansıyan elketrikten , yada evdeki başka huzursuluklardan ortaya çıkıyor. Hayatta her zaman sorun olur. Ama çocukları saçlarını okşayarak , onlara sarılarak , onlarla gülerek bu sıkıntılardan korumalı geçirdikleri süreçlerde yardımcı olmalıyız.Bazen diş ağrıları oluyor, bazen karın ağrıları , bazen uykuları çok geliyor, bazen az, çoğu zaman sebebini anlayamıyoruz ama emin olun altta yatan bir sebep mutlaka oluyor.Böyle böyle büyüyecekler.Onları anlamaya, sorunları çözmeye, sevginizi göstermeye çalıştığınızı gördükçe daha güvenle büyüyecekler.Tüm bunların hepsi geçecek emin olun .Bence tek odak noktanız aranızdaki sevgi bağını güçlendirmek olsun.

Back