• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kızım süt içmiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Bu Son Olsun

Kız çocuklarını dokunmadan sev
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2015
2.139
1.245
133
Arkadaşlar 2 yaşında kızım var süt ve süt ürünü yediremiyorum zorla bile yediremiyorum kusuyor doktora gittim alıştır diyor da alismiyor ne yapabilirim fikri olan varmı

Bizim çocuk ufak. Tecrübemiz yok ama kakaolu süt, meyveli yoğurt şeklinde verirseniz belli yer.

Sut zaten vermeyin. Oğlum 25 aylik sut hic vermedim. 22 ay anne sutu aldi, inek sutu vermiyorum
Makarnasini pilavını tamamen peynir alti suyuyla yapiyorum. Malesef peynir yemiyor.
Yumurtasının icine karper koyuyorum onu fark etmiyor.
Yogurt severek yiyor cok sukur

Sut lazim degil ama peynir yogurt yemeli
Labne sevebilir belki
Yumurtaya krepe omlete makarnaya karistirabilirsiniz Yogurt corbasi yapabilirsiniz

Sütü önermiyorlar artık zaten, ama yoğurt mutlaka yemeli, ben de ilk kızıma muz,yoğurt, bebe bisküvisi karışımı verirdim onu severek yerdi, bir de babymix bebek yoğurdu var onu sade olarak yerdi, değişik şekillerde deneyin ,sevdiği bir şeklini bulabilirsiniz inşallah. İkinci kızım 14 aylık, emziriyorum ,inek sütü vermedim hiç, ama örneğin brokoli çorbası yapıyorum süt katıyorum içine, mıhlama yapıyorum su yerine süt koyuyorum, bu şekilde bir şeylere karıştırarak verebilirsiniz

Sütü önermiyorlar artık zaten, ama yoğurt mutlaka yemeli, ben de ilk kızıma muz,yoğurt, bebe bisküvisi karışımı verirdim onu severek yerdi, bir de babymix bebek yoğurdu var onu sade olarak yerdi, değişik şekillerde deneyin ,sevdiği bir şeklini bulabilirsiniz inşallah. İkinci kızım 14 aylık, emziriyorum ,inek sütü vermedim hiç, ama örneğin brokoli çorbası yapıyorum süt katıyorum içine, mıhlama yapıyorum su yerine süt koyuyorum, bu şekilde bir şeylere karıştırarak verebilirsiniz
Beyaz gördüğü hiç birşeyi yemiyor öyle tat duygusu gelişmiş ki ne kattiysam içine anlayıp yemiyor yoğurdu sütü peyniri yumurta yiyor hasladigimda

Beyaz gördüğü hiç birşeyi yemiyor öyle tat duygusu gelişmiş ki ne kattiysam içine anlayıp yemiyor yoğurdu sütü peyniri yumurta yiyor hasladigimda
allah yardımcınız olsun keşke bir fikir verebilseydim benim büyük kızım aynen öyleydi çok çaba sarf ettim ama maalesef ben bir çare bulamadım şuan büyüdü ama hala yemiyor umarım sizinki yer

allah yardımcınız olsun keşke bir fikir verebilseydim benim büyük kızım aynen öyleydi çok çaba sarf ettim ama maalesef ben bir çare bulamadım şuan büyüdü ama hala yemiyor umarım sizinki yer
İnşallah canim

Tek kalsiyum kaynağı süt ve süt ürünleri değilki.
Marul sütten daha çok kalsiyum içerir misal.
İlla direkt içmek yemek zorunda da değil.
Çorba olur börek olur bir şey olur yer kasmayın çocuğu.
Süt hele boşverin
Probiyotik alsın mı istiyorsunuz turşu turşu suyu şalgam zeytin bunlar da probiyotik hem de yoğurda göre daha zengin
Yemiyor mu bunları da probiyotik damla alın günde 5 6 damla verin. Bu kadar....
Ben de sevmem yoğurt misal. Peynir pek yemem süt içmem...
Hiç eksikliğim yoktur
Kalsiyum seviyem her zaman üst sınırda...
Bağırsaklarım sağlıklıdır

Tek kalsiyum kaynağı süt ve süt ürünleri değilki.
Marul sütten daha çok kalsiyum içerir misal.
İlla direkt içmek yemek zorunda da değil.
Çorba olur börek olur bir şey olur yer kasmayın çocuğu.
Süt hele boşverin
Probiyotik alsın mı istiyorsunuz turşu turşu suyu şalgam zeytin bunlar da probiyotik hem de yoğurda göre daha zengin
Yemiyor mu bunları da probiyotik damla alın günde 5 6 damla verin. Bu kadar....
Ben de sevmem yoğurt misal. Peynir pek yemem süt içmem...
Hiç eksikliğim yoktur
Kalsiyum seviyem her zaman üst sınırda...
Bağırsaklarım sağlıklıdır

Doktorlar da bilgilerini güncellemeli arada değil mi? Çocuk yemiyor ve doktor diyor ki alıştır. Demesi kolay o kadar katı konuşuyorlar ki. Bir de tek kalsiyum sanki sütte var. Badem, tahin, susam da kalsiyum kaynağıymış ayrıca. Ben süt içir mutlaka diyen doktor hiç duymadım. Süt aksine iştah kapatır ve kansızlık yapar. Hem bebeklerin vücut algıları daha gelişmiş. Kendilerine zarar veren şeyleri daha iyi anlarlar. Yemek istemiyorsa zorlama. Zarar veriyordur belki. Laktoz intoleransı varsa çok ciddi karın ağrısı yapar süt ürünleri ve süt. Bende var ordan biliyorum. Hayatta süt içmem. İçersem yere atarım kendimi sancıdan. O yüzden içmiyordur belki.

Son düzenleme:
Back