Davranış Bozuklukları kızım sürekli bana yapışık yasıyor

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

caldion78

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
1.035
9
158
İstanbul
suan 24 aylık 22 aylık olana dek çok fazla bi sıkıntımız yoktu ... taki emziğini alışveriş merkezinde kaybedene dek o günden beri ne başka bi emzik kabul etti nede gözünün yası dindi benm yokluğumu hissetiği an cıldırırcasına ağlıyor en basit lavaboya gitsem bile peşimde kapı açık vaziyette oluyor ... ne yapacagımı bilemiyorum artık beni bulunduğu odanın dışına cıkartmıyor hatta mümkünse her an kucagımda oturmak iistiyor .. kimi tanıdıklarım taviz verme alma ağlasın bagırsın diyor ama bir türlü susma yok kusana kadar ağlıyor bu durumda ben ne yapmalıyım

zor bir durum ama geçer emin olun. kızınız artık sizianlayacak kadar büyümüş. sinirlenmeden sakin sakin büyük biri ile konuşurmuş gibi sürekli konuşun. emziğini kaybetmesinden bahsedin. onu kaybetmesen de artık büyüdüğün için onu kullanmayacaktın artık diyin. onu kaybettik ama ben kaybolmam korkma diyin. biyere gitsem bile mutlaka gelirim eşylar kaybolur ama anne babalar kaybolmaz diyin. sabırla konuşun. odadan çıktığınzda gelme ben senle konuşcam diyin mesela görünmeseniz de orda olduğunuzu bilmesini sağlayın odada bırakıp çıkmayı başarırsanız tabi.
kolaylık dilerim

suan 24 aylık 22 aylık olana dek çok fazla bi sıkıntımız yoktu ... taki emziğini alışveriş merkezinde kaybedene dek o günden beri ne başka bi emzik kabul etti nede gözünün yası dindi benm yokluğumu hissetiği an cıldırırcasına ağlıyor en basit lavaboya gitsem bile peşimde kapı açık vaziyette oluyor ... ne yapacagımı bilemiyorum artık beni bulunduğu odanın dışına cıkartmıyor hatta mümkünse her an kucagımda oturmak iistiyor .. kimi tanıdıklarım taviz verme alma ağlasın bagırsın diyor ama bir türlü susma yok kusana kadar ağlıyor bu durumda ben ne yapmalıyım

bir arkadaşım anlatmıştı,kızını ilk defa kreşe bıraktığı gün aynı durumla karşılaşmış,o gün kreşin ilk ve son günü olmuş,tuvalete bile beraber gidiyorlarmış,ve bu durum uzun bir süre devam etmiş ,bence ciddi bir durum bir çocuk pskoloğuna gidin derim daha kısa sürede atlatırsınız ki emziğini kaybetmesi saplantılı bir davranış yaratmış çocuğunuzda,kendi kendine geçmesini beklemeyin ki basit birşey olsaydı bir iki güne etkisi kalmazdı,hiç vakit kaybetmeyin

ayrıca öyle ağlasın bağırsın ne demek basit bir kapris değilki bu,bence çocuğunuzun elinde değil bu davranisi,çocuklar ne kadar annelerine düşkün olurlarsa olsunlar özgür ve başına buyruk da olmak isterler,sevdiği bir eşyasını kaybetmek derin etki yaratmış çocuğunuzda

merhabalar
gerekirse çocuğunuzla yapışık olun emin olun zamanı gelince o sizi terk edecek.37 aylık oğlum 4 - 5 ay öncesine kadar aynı sorunla yüzyüzeydim.delirecekdim.avm ye gittiğim zaman asla mağazalara sokmaz bensiz biryere gitmez.arada kısa süreli evde anneanne,baba veya babaanneye bırakıp çıktım döndüğümde hep süprizlerle geldim.şimdi beni gözü görmüyor bile.içiniz rahat olsun.bensiz babasıyla markete gitmezdi merak etmeyin kısa zaman sonra kopacakdır inanın.bırakın annesini sevip sıcaklığını hissetmek istediği zamanlarda yapışsın size.

asla'' ağlar ağlar susar'' mantığını kabul etmeyin.... 3 yaşına kadar çocuk için olağan süreç bu... tıpkı yapışık ikiz gibi yaşarsınız... itirazsız ona bu süreci doya doya yaşatın.... zamanla yapışık durumun şiddeti azalacaktır... bol sabır annesi bol sabır.....

Back