Arkadaşlar buna benzer içerikteki her başlığa bunu yazmayı düşünüyorum. Hatta kopyalayıp yapıştıracağım sanırım. Cevap vermek için çok geç olsa da bundan sonraki annelere çok yardımı olacağından eminim. Benim kızım da 1,5 aylık. Yaklaşık 8 haftalıkken sebepsiz ağlamalara başlamıştı ve bu ağlamalar zamanla daha da arttı. ılk başlarda gaz sancısı sanmıştık. Denemediğimiz birşey kalmadı. Nurse Harveys, Metsil, muskat, ot çöp karışımları. Fakat daha sonra ayaklarını çekmeden de ağladığını farkettik. Acil servise götürdük birşeyi yok, kolik dediler. Kızımız günün belli saattlerinde en az 3 saat çenesi titreye titreye, ağzı morarak ağlıyordu.Fön makinasını çalıştırdık, bulaşık makinası, çamaşır makinası sesleri....... neler neler. Gecenin saat 2 sinden sabah 7 ye kadar ne yapacağımzıı şaşırıyorduk bebek nefessiz kalıp boğulacak diye. Sonra "Kolik" isimli CD yi öğrendik. Buzuki Orhan Osman ' ın KOLıK isimli CD si. Bu müzisyenin de çocuğu kolik miş ve üniversitelerde tez konusu yapılmış bir CD hazırlamış. Tezlerde de kanıtlandığı gibi kızımıza onu dinletmeye başlayınca hayret verici bir şekilde sakinleşti. Şimdilerde kızımız hala ağlama krizlerine giriyor. Fakat ne zaman krizin başladığını anlarsak -ki günün aynı saatlerinde oluyor- hemen müziği açıyoruz. Dinliyor ve sonra kendi kendine uyuyor. Ağlarken memeyi reddederken uyandıktan sonra çok güzel emiyor. Tüm arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum.