Çocuk Hastalıkları Kızım suçiçeği oldu, 6 aylık kardeşine bulaşır mı?Bebeğim henüz aşı olmadı.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ebruli1976

Guru
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2009
188
8
316
48
İzmir
9 yaşındaki kızım su çiçeği çıkarıyor 6 aylık bebeğim var ve yan yanalar devamlı acaba bebeğe geçermi geçerse aşısınıı olmadığı için çokmu ağır geçirir ne olur yardım kızlarablasına dokunma diyemiyorum sevip duruyo kardeşini önce çıkarsın bebişte diyordum ama sonradan aşısı 14 aylıkken vurulduğunu öğrenince korktum çok şiddetli geçirir diye doktora götürsem tedavisi yok diyo uzman tv de şaşırdım

9 yaşındaki kızım su çiçeği çıkarıyor 6 aylık bebeğim var ve yan yanalar devamlı acaba bebeğe geçermi geçerse aşısınıı olmadığı için çokmu ağır geçirir ne olur yardım kızlarablasına dokunma diyemiyorum sevip duruyo kardeşini önce çıkarsın bebişte diyordum ama sonradan aşısı 14 aylıkken vurulduğunu öğrenince korktum çok şiddetli geçirir diye doktora götürsem tedavisi yok diyo uzman tv de şaşırdım

geçmiş olsun.çok yanına yaklaştırmayın .bu hsatlaıkların kuluçka dönemi var.o zamanda bile bulaşıcı olabiliyor.hele daha 6 aylık.aşı olmadığından çok hafif geçirmez.arkadaşımın oğlu daha aşı olamadan su çiçeği çıkarmıştı 7 aylıkken.dilinde bile çıkmıştı ve ateşi çok oluyor.benim oğluşumda çıkardı ama aşısı olduğundan biz çıkardığını bile anlamadık.sinek ısırığı gibi bir kaç tane çıkmıştı.siz yine de çok yaklaştırmayın.iki çocuk olunca da bu zorlukları var sanırım..

cnm çocuk doktoruna mutlaka danış, Allah korusun tehlikeli bir hastalık. belki bulaşmasını önleyici bir aşısı vs bişey vardır. olmadı sağlık ocağına git aile hekimine danış derim. çok geçmiş olsun

su çiçeği son derece bulaşıcı bir hastalık solunum yoluyla hatta aynı odada havada asılı kalan partiküllerden bile bulaşabiliyor. biraz radikal olacak ama mümkünse aynı odada bile tutmayın son döküntüler iyice kuruyana kadar.
maalesef bildiğim kadarıyla öyle koruyucu aşı filan yok zaten ilk doz aşı 12. ayın sonunda yapılıo. Allah yardımcınız olsun inşallah bulaşmaz...

Back