Kızım Sarılık Geçirdi

moonday79

Guru
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2007
177
3
45
Selam Arkadaşlar

29 Ağustos günü kızımın muayenesi için hastaneye gitmiştik. Kızımda sarılık başlangıcını farketmiştim ve doktor yaptığı testte sarılık değerini yüksek buldu. Ben kızımda gaz problemi var sanıyordum. Doğduğu günden beri sürekli ağlıyordu çünkü. Meme emdikten sonra ağlaması durmuyordu. Benimde göğüslerim yara olmuştu hatta. Meğer kızımda gaz problemi yokmuş. Yeterli beslenemiyormuş ve bu yüzden yani açlıktan ağlıyormuş. Ben emzirdiğimi sanıyordum ama sütüm yeterli gelmemiş. Aynı zmanda kızımda emmeyi becerememiş.

Düzgün beslenemediği için sarılık oldu kızım. Hemen hastaneye yatışı yapıldı ve ışın tedavisi uygulandı. O gün onu o halde görünce çok ağladım. 2 saatte bir pompa ile süt sağıp biberonla kızıma yedirdik. Sabaha kadar gözümü ondan ayıramadım. Dün sabah yapılan testlerde kızımın sarılığının düştüğü görüldü ve öğlende taburcu olduk.

Eve gelirken göğüs pompası ve mama aldık. Şimdi kızımın 3 saatte bir 60 cc süt içmesi gerekiyor. Benden fazla süt gelmiyo ve mecburen mama takviyesi yapıyoruz. Doktordan sütümü artırmak için bazı tavsiyeler aldım. Humana nın bitki çayını ve malt içeçek içiyorum. Umarım sütüm artar ve ek mamaya gerek kalmaz.

Şimdilik emziremiyorum biberondan besliyoruz. Ama olsun yeterki kızım iyi olsun. İnananın anne olduğum gerçeğini o gece çok çok iyi anladım. Şimdi kızım çok iyi. Sütünü içip huzurlu huzurlu uyuyabiliyor. Allah kimsenin başına hastalık vermesin.

senağlamasenağlamasenağlama

hayatım geçmiş olsun yeni doğan bebeklerde genelde böyle sorunlarla karşılaşılıyormuş üzülme bak iyileşmiş fıstık

geçmiş olsun..çokşükür düzelmiş bebişin alıp eve getirmişsin..şimdi yanında..allahtan doktor erken farketmiş.."anne olduğum gerçeğini o gece daha iyi anladım "yazmışsın..çok duygulandırdı beni bu cümlen..allah onları sağ salim bizlere bağışlasın..

moonday çok geçmiş olsun canım daha bu kadar kısa zamanda bu velet seni üzmüş ama anneliğin ne kadar kutsal olduğunun iyi bir örneğinide göstermiş. Allah ailenize daha başka kötü şeyler vermesin.
Sevgiyle kal...

tEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR.
GERÇEKTEN ZOR BİR GECEYDİ AMA ONU ŞİMDİ HUZURLU UYURKEN GÖRMEK GERÇEKTEN ÇOK RAHATLATICI. GÖĞÜS UÇLARIM BÜYÜK OLDUĞU İÇİN ONU DÜZGÜN BESLEYEMEMİŞİM. BİR DE SÜTÜMÜ AZ OLMASI ÜSTÜNE TUZ BİBER EKTİ.

canim benim cok gecmis olsun.bu durumu atlatmaniza cok sevindim..Allah hepimizin bebeklerine saglik sihhat versin..umarim bir daha uzulmezsin a.s

canım geçmiş olsun sarılığını sürekli kontrol et tekrar yükselmesin emzirme konusunda bence daha ısrarlı olmalısın kızın emdikçe sütün artar bol sıvı iç su, meyve suyu gibi mamaya güvenme şişkinlik ve gaz problemi yapıyor umarım sütün çoğalır bebişin de doya doya emer

geçmiş olsun benim ablamın kızıda öyle sarılık geçirdi hastanede yattı kanını değiştirdiler sonra iyileşti ve zayıftı doktorlar inşallah atlabilir dedi ama herşey ALLAHtan çok şükür kurtuldu ve şimdi yaramaz bi kız oldu

Allah yardımcın olsun canım inşallah bir daha hastalık yüzü görmez yavrun güle güle büyütürsün meleğini

canım çok geçmiş olsun.ALLAH daha kotu hastalıklar vermesin,okurken gozlerım doldu,kımbılır nasıl beklemişsindir bebegının başında.neysekı atlatmışsınız.saglıcakla kalın.mıs kokulu kızını doyasıya kokla annesi.

Selam Arkadaşlar

29 Ağustos günü kızımın muayenesi için hastaneye gitmiştik. Kızımda sarılık başlangıcını farketmiştim ve doktor yaptığı testte sarılık değerini yüksek buldu. Ben kızımda gaz problemi var sanıyordum. Doğduğu günden beri sürekli ağlıyordu çünkü. Meme emdikten sonra ağlaması durmuyordu. Benimde göğüslerim yara olmuştu hatta. Meğer kızımda gaz problemi yokmuş. Yeterli beslenemiyormuş ve bu yüzden yani açlıktan ağlıyormuş. Ben emzirdiğimi sanıyordum ama sütüm yeterli gelmemiş. Aynı zmanda kızımda emmeyi becerememiş.

Düzgün beslenemediği için sarılık oldu kızım. Hemen hastaneye yatışı yapıldı ve ışın tedavisi uygulandı. O gün onu o halde görünce çok ağladım. 2 saatte bir pompa ile süt sağıp biberonla kızıma yedirdik. Sabaha kadar gözümü ondan ayıramadım. Dün sabah yapılan testlerde kızımın sarılığının düştüğü görüldü ve öğlende taburcu olduk.

Eve gelirken göğüs pompası ve mama aldık. Şimdi kızımın 3 saatte bir 60 cc süt içmesi gerekiyor. Benden fazla süt gelmiyo ve mecburen mama takviyesi yapıyoruz. Doktordan sütümü artırmak için bazı tavsiyeler aldım. Humana nın bitki çayını ve malt içeçek içiyorum. Umarım sütüm artar ve ek mamaya gerek kalmaz.

Şimdilik emziremiyorum biberondan besliyoruz. Ama olsun yeterki kızım iyi olsun. İnananın anne olduğum gerçeğini o gece çok çok iyi anladım. Şimdi kızım çok iyi. Sütünü içip huzurlu huzurlu uyuyabiliyor. Allah kimsenin başına hastalık vermesin.

senağlamasenağlamasenağlama

canım benim cok gecmiş olsun üzülme sarılık herbebekte olur inşalah sütün de bol bol olurda bebşini emzirirzen mamaya gerek kalmadan anne olmak gercek ten zor alah kötülüklerden korusun :emir_bebek::emir_bebek:

gecmiş olsun arkadaşım benimde şu an 8 aylık kızım var. o da sarılık gecirdi birgün küvezde yattı ama bende senin gibi bütün gece agladım onu öyle görünce sezryanla dogum yapmama ragmen 3, günü hiç yatmadan başında bekledim yanımızda ki diger anneler yataktan hiç kalkmadılar refakatcileri baktı cocuklara ama ben annem yanımda olmasına ragmen hiç yatmadan başında bekledim canım sarılıkta anne sütü en önemli şey iki saatte bi emzirmelisin ancak o geciriyo biz küvezden cıktık sonra yine yükseldi en sonunda doktor bi ilaç verdi öylelikle gecti tekrar gecmiş olsun

Cnm benim çok geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın, neyse unut artık ;bebeğini Allah bağışlasın cnm, güle güle büyüt.

Selam kızlar
Bugün doktora gittik. Herşey yolunda sarılığımız az da olsa var ama sağlığımız çok iyi. 2 günde 200 gr almış. Şimdi kontrol altında tutuyoruz. Ama kızım hala benden meme ememiyor. 2-3 saatte bir pompa ile çekip 60 cc biberonla besliyorum. Aman yeterki karnı doysunda meme emmese de olur. Şimdi kızım huzurlu ve karnı tok :))

Sütümü arttırmak için VitaMalt içeçek ve Bitki çayı içiyorum. Gerçekten özellikle VitaMalt ın faydasını gördüm. İhtiyacınız varsa tadı pek güzel değil ama tavsiye ederim. E-bebek de bulabilirsiniz.

canım bizim de bebişimizin 4.günde yenidoğan sarılığı olduğu söylendi, bir gece ışın tedavisi gördü, sonra baya düştü, 2 gün sonra biraz yükseldi. Bol bol emzirdim, tekrar düştü. Tehlike geçti dediler ama baya korkmuştum, doktor rahatlattı, annelik zor canım, herşey yavrularımız için.

canım üzülme benim kızım 3 gün kaldı gece gündüz bebeklerde olabiliyor yani..ama memeni sürekli sağarsan sütün zor artar bebeğine her iki memenden emdirdikten sonra mama ver...milupa aptamil en iisi..bebek doymaya başladıktan sonra mamaya eddeder zaten..yoksa biberonun rahatına alışr ve emmek istemez..seninde sütün artmaz..15-20 gün içinde sütün yeterli olmaya başlar zaten

çok geçmiş olsun moonday..benim oğlumda doğumdan ertesi gün sarılık olmuştu ve 2 gün hastanede ışın tedavisi gördü hatta o kadar yükseldiki bi ara kan değişimi bile olabilir demişti doktor...3 kere 2 şer gün hastanede ışın tedavisi gördük ve zor ve çok yorucuydu allah kimsenin başına hastalık vermesin...

Şimdilik sarılığımız ciddi derecede azaldı arkadşlar. Mama takviyesine de gerek kalmadı. 2 gündür yeteri kadar süt geliyor göğüslerimden. Ama emzirmeye çalışıyorum emmiyor kızım. Lıkır lıkır gelsin isitiyor ama benden damla damla geliyor maalesef. O yüzden 3 saat ara ile biberonla anne sütü veriyorum. Bu arada VitaMalt içeçecek mükemmel arkadaşlar. Eğer sütünüzün artmasını istiyorsanız mutlaka denemelisiniz.

X