• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler kızım sanırım rota virüsüne yakalandı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

dilelif

Bu günümüze sonsuz şükür..
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2008
309
34
298
Geçtiğimiz çarşamba birden kızımın ateşi yükselmeye başladı akşam daha da arttı bizim müdahalemizle düşmeyince acile gittik gece muayene , testler derken doktor bebeğin boğaz enfeksiyonu geçiriyor dedi.2 tane ağrı kesici ateş düşürücü şurup verdi dönüşümlü olarak içir dedi antibiyotik başlamadı.Kan alırlarken çektiği eziyetin yüzünde çok halsiz ve sapsarıydı o gecenin sabahı beti benzi attı kuzumun ateş yoktu şükür..1. gün iyi 2. gün yine ateş 3. gecede kusma başladı. Emdiğini çıkardı ek besini direk kestim, hastalığın etkisiyle iştahsızdı istedği zaman emzirdim ve sık sık su verdm.Ardından ishal, ilk gün ishal azdı dün çok şiddetliydi netten sürekli araştırma içerisindeyim direk rota virüsüne baktım ilaç tedavisinden çok sıvı şeylerle bebeğin desteklenip emzirilmesi gerektiği yazıyor. Genel olarakta kızımın durumu iyi olunca dün götürmedik doktora ama az önce yine kusmaya başladı eşimi bekliiyorum hemen acile götürcem kuzum çok kötü oldu süzüldü çok moralim bozuk o kadar dikkat ediyoruz nerden bulaştı bu virüs belli deil o mu deil mi ama belirtiler rota virüsü gibi görünüyor :((( Aranızda bu hastalığı yaşayan oldumu kızlar?

inşallah yavrunuzun önemli birşeyi yokdur korkmayın Allahım yardımcınız olsun

Allah kuzucuklaımıza güç versin kardeş. Acil şifalar dilerim. Böyle yazıları okurken hep dua ediyorum çocuklarımız için. Çok geçmiş olsun...

Son düzenleme:
inşallah yavrunuzun önemli birşeyi yokdur korkmayın Allahım yardımcınız olsun

Allah kuzucuklaımıza güç versin kardeş. Acil şifalar dilerim. Böyle yazıları okurken hep dua ediyorum çocuklarımız için. Çok geçmiş olsun...

teşekkür ederim arkadaşlar..dün akşam kızımı acile götürdüm gaita testi istedi muayene etti.test temiz çıktı mikrobik deilmiş kültür sonucu çıkmadı. sıvı durumu iyi oldugu için seruma gerek duymadı bu arada test temiz annesi deince rota virüsünden korktum die endişemi belirtince o teste gündüz bakılıyor bunda belli olmaz dedi. ishalinin kuruması için bi toz verdi suyla karıştırılan, geçmezse gelirsiniz dedi ..

canım rota virüsün en belirgin özelliğinden biri kanlı kaka eğer öyleyse doktora bildir rota virüsü herşeyden bulaşan bişey oyuncaklardan telefonlarla oynuyorsa ki bunun için yıkamanında bi faydası yok rota virüsü mikropları ölmüyor sadece bol sıvı vermek gerekli sıvı almıyorsa zaten serum takıyorlar ama bunun bi aşısı var daha hafif atlatılıyor ozaman bu virüs çok geçmiş olsun

canım rota virüsün en belirgin özelliğinden biri kanlı kaka eğer öyleyse doktora bildir rota virüsü herşeyden bulaşan bişey oyuncaklardan telefonlarla oynuyorsa ki bunun için yıkamanında bi faydası yok rota virüsü mikropları ölmüyor sadece bol sıvı vermek gerekli sıvı almıyorsa zaten serum takıyorlar ama bunun bi aşısı var daha hafif atlatılıyor ozaman bu virüs çok geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim sevimli şükür kakasında kan yok korktuğum gibi çıkmayacak inşallah

cok gecmış olsun canımmm

Çok teşekkür ederim kibela saolun..

Ateş, ishal ve üç gün sonra başlayan kusma bana da rota virüs gibi geldi. Umarım daha basit birşeydir.
Çok çok geçmiş olsun.

Ateş, ishal ve üç gün sonra başlayan kusma bana da rota virüs gibi geldi. Umarım daha basit birşeydir.
Çok çok geçmiş olsun.

çok teşekkür ederim mehtap doktora rota virüsünden korktum deyince öylede olsa aynı ilacı veriyoruz dedi. dün kaşık mamasına verdiği ilacı ekledim yedirdim. ilaçtan sonra iki kere daha kaka yabtı. 2. bu sabahtı ve yine suluydu. Bu sefer ilacı suyla karıştırıp biberonda su gibi içirdim bakalım bu gün nasıl seyredecek. artık dursun iice soldu kuzummm zorluklarla aldıgı kiloları veriyor :((

gecmis olsun canim insallah cabucak kolayca atlatir bebisin ... rabbim bebeklerimizi korusun insallah ....

Back