Kızım oyuncaklarıyla oynamıyor

Cilekliekler7

Hakediyorum her milimini bu dik gülüşün..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2020
967
1.687
63
Kızlar, bebeğim 11.ayını geçti. Bana çok düşkün. Odadan çıkmayı geçtim yanından kalkınca bile ağlamaya başlıyor. Babasıyla bile durmak istemiyor. Bunları bu dönemde normaldir diyip geçiyorum. Ama benimle de oynamıyor. Oyuncaklara ilgisi yok denecek kadar az. Önce kendim oynuyorum hadi bunu böyle yapalım, şunu buraya koyalım falan diye anlatıyorum. O alıp sağa sola fırlatıyor. Kitap okumaya çalışıyorum alıp yırtıyor. Flash kartlar almıştım hayvanları gösterip seslerini çıkarıyorum belki ilgilenir diye. Ağzına sokup çiğneme derdinde. Etkinlik yapalım diyorum malzemeleri alıp atıyor. Yani ne yapsam memnun edemiyorum. Sadece dışarı çıkınca mutlu oluyor. E pandemiden dolayı dışarı da çıkamıyoruz. Evin içinde elinden tutup yürütüyoruz bazen o şekilde biraz oyalanıyor. Önerebileceğiniz oyun, aktivite var mı? Veya yararlı olabilecek kitap, video önerisi de olur. Gercekten artık nasıl zaman geçireceğimi bilemiyorum.

Merhaba oncelikle yasadiginiz sey ayrilik anksiyetesi bi arastirin derim
Oyuncak konusuna gelince ilgisini cekmiyordur ne tur seyleri sevdigini anlamaya calisin ve bisey ogretmeye calismayin oyun sirasinda oyun zaten en iyi ogretmen yani aaa bak bu inek mö der demenize gerek yoo zamanla kendi isarer edip soracak zaten tavsiyem enerjisini atacak seyler almaniz eve bir kaydirak gibi misal. Hem tirmanma hem enerji atma icin ideal. Bjrde egitici kopekcigin oyuncaklarini deneyin derim

Kızım 2 yaşında daha tam anlamıyla oyuncaklarıyla oynuyor diyemem. Yeni yeni başlıyor. 3 yaşından itibaren oyuncak - oyun kurma olayları oluyormuş. Doktora sormuştum.

Resimli, sesli kitaplar çok ilgisini çekiyordu ki hala çekiyor , onları alıp anlatabilirsiniz. Mutlaka öğrenecektir :)

11 ay planlı ve sistemli bir oyun için çok erken. siz instamom paylaşımlarına aldanmayın. fakat bebekler annenin kaygısını, neşesini, stresini çekiyorlar. Oyun oynayacağız, etkinlik yapacağız, etkinlik yapmak =iyi annelik diye strese girerseniz bebeğiniz de bunu hisseder. sanki etkinlik yapmadan analık olmuyor gibi bir hava var. sadece onun dünyayı keşfetmesine eşlik edin, samimi bir şekilde ilgili ve meraklı olarak eşlik edin. nesneleri inceleyin keşfedin, ağzna alıp ısırmak şu an birincil inceleme yolu zaten çünkü oral dönemde bebeğiniz. farklı şekillerde, dokularda şeyleri dokunmasına bakmasına ve ısırmasına olanak tanıyın.
size düşkünlüğü de gelişimsel olarak beklenen bir şey. özellikle pandemi şartlarında zorlayıcı oluyordur kabul ediyorum ama garip olmadığını bilmek belki sizi rahatlatır.

Back