kızım ortamızda uyumaya alıştı tecrübeli anneler bi akıl verin

leyla21

yine yeni baştan
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008
5.353
2
356
37
Kayseri
kızlar kızım meme manyagı oldu gece sabaha kadar ortamızda yatıp emmek istiyo 1 yaşına girecek cok sinir bozucu bi durum kaç aydır uyku nedir bilmiyorum.
memeyi agzınadan cıkarınca kıyameti koparıyo iyice derin uykuya dalınca memeden ayırıp beşiğne koyuyodum sabaha kadar bu cok sık tekrarlanıyodu sürekli yat kalk manyak oldum oturup emzirirken belim kırılıyo bende çaresiz yanıma yatırıp emziriyim dedim bi kaç gece böyle olunca şimdide yanımızda yatmaya alıştı uyuyunca beşiğine koyuyorum anında uyanıyo kalkıp aglıyo el kadar sıpanın esiri oldum geri alıp aramıza koyuyorum uyumaya devam ediyo ama ben diken üstünde hiç uyuyamıyorum ya üzerine basarsak bişey olursa diye eşimde bende bunaldık valla napacam bilmiyom önceden emzik emiyodu biberon alıyodu şimdi hiç birini alımıyo illa meme olcak karnı ac değil doyurup yatırıyorum beni emzik niyetine kullanıyo bide asla başka hiç bi yöntemle uyumuyo emerek uyuyacakmış herkes memeden kes diyo düşünmüyo değilim ama kıyamıyorum 2 yaşına kadar emsin istiyorum ne yapmam lazım bana bi akıl verin

leyla 21 canım benim kızım 5 yaşında bebekken değil ama şimdi ortamızda uyuyor başka yerde uyutamıyorum ne kadar zor olduğunu biliyorum ama sen onun başka biyerde uyuturken
yanına uzanıp emzirsen uyuduktan sonra kalksan yine uyanırmı bşiğinde değilde bi süre yer yatağı veya kanepe yoksa çekilmez
aksi halinde memeden kesmk zorunda kalabilirsin

sagol canım ya aslında iyi fikir ortamızı unutturana kadar yere bi yatak yapabilirim beşiğine gkoymaya gerek kalmaığı için kıpırdatmazssam uyanaz sanırm inş faydası olur

inşş işe yarar canımbiraz dene bakalım nolcak yazarsın burdan bana kızınıda öperim çooooooooook

oyy kıyamam çok tatlı maşallahkaydirigubbakcemile3

Leyla 21'e
Benimde 28 aylık bir oğlum var.Öncelikle bir kitap tavsiye edeceğim.Gece boyunca uyumak - Jodi A.Mindell Ben oğlumun doğumundan beri kararlı bir şekilde yazılanları uyguluyorum.
Kararlı olmak 1.şart.Çocuğun yatağında uykuya dalması şart.Siz onu her defasında odasında emzirerek yatağında uykuya dalmasını sağlamalısınız.Biraz sıkıntı çeker,uykusuz kalırsınız ama sonunda mutlaka alışır.Memede uyumamayla ilgili tavsiyelerde var kitapta.Bence okursanız acaip faydasını görürsünüz.Sabır ve karalılık şart.Ben şu anda çok rahatım odasında uyuyor.uyanınca yanımıza geliyordu.ısrarla yatağına yatırdım,ağladı ,kızdı,ama zamanla alıştı.Sizinki küçük ama her yaşa ve tipe göre öneri mevcut.

Ay aynısını bende yaşadım.Oğlum sabaha kadar emzik gibi ağzı memede uyuyordu.Tabi benim bel ,boyun iptal.Heryerim ağrıyordu.Gündüzde gelip gidip mememi açtırıp emiyordu.O yüzden ne bi yere gidebiliyordum,ne de kimseyi çağırabiliyordum.Çocuk resmen müptela olmuştu.Hele sırt ağrıları korkunç olduydu artık.Valla sonunda karar verdim 14 aylıkken memeden kestim.Napimm.Yoksa ben elden gidecektim.Doğru dürüst emseydi 2 yaşına kadar emzircektim ama kesmek zorunda kaldım.Sende kes diyemem ama benim böyle oldu.Allah kolaylık versin.:ecrin_bebek:

canım aynı sorun bendede vardı sürekli emmeye kalkıyor ve ortamızda yatıyordu kızım şuan 15 aylık ve ben 2 ay önce sütten kesmek zorunda kaldım şuan uyansa bile meziğini veince hemen beşiğinde uyuyor ve çok rahatladım daha önce gece uyansada ne emzik ne biberon hiç birşey almıyordu illaki emmek istiyordu ve buda büyük sıkıntıydı benim için hergün uykusuz işe gelmekte cabaıydı.2 aydır çok rhatladım uyansada emziğini veriyorum ve geri yatıyor

bende aynı dertten muzdaripim malesef ,13 aylık kızım sürekli emme telaşında ,karnı tok olmasına rağmen illa emmek istiyor geceleri ..beşiğine al bırak yapmaktansa yanımda yatırıp emzirmeye başlamıştım alıştı şimdi ,yatağını istemiyor ,yanımda çok mutlu ,memeyi emip daldımı sorun yok ,bende bi kenara kıvrışıyorum artık napiyim ..nasıl alışacak bu çocuk tekrar yatağına ..

benim oğlum 3 yaşında ve son 10 gündür geceleri ağlayarak uyanıyor ve odasında uyumak istemiyor. hep ortamızda uyuyor. geceleri uyanmayı ve yanımıza gelmeye alışı. sanırım dediğiniz gibi sabır ve kararlılık..... biraz duygusal düşünüp kıyamıyorum ve yanıma alıyorum. ama hata ediyorum.

aynı dert bizdede vaaarrr canım kolay gelsin sabır

benim kızım 28 aylık,emmeyi daha 5 aylıkken bıraktı ama ortamızda uyumaktan hala vazgeçiremiyorum...daha doğrusu vazgeçirmek için ne yapacağımızı bilemiyoruz...nadiren ortada değil de baş tarafta yatıyor ama yine bizim yatakta, asla kendi yatağında değil...bu böyle nekadar sürecek bilemiyorum((

benım ıkı kızım var 7 yasındakı halen bensız uyumaz yatagında uyusa bıle gece kedı gıbı gızlıce gelıp kıvrılıyo yanımıza
3.5 yasındakı arada bı gelır bazen kızsamda pek aldırıs etmıyorum bu durumları gececek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…