• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi kızım on aylık oldu emeklemıyor ve yürümüyor normalmi bide desteksiz oturamıyor

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
emeklememesi ve yürümesi normal sayıla bilir ama destekli oturması gerekirdi...normal kontrolleri olmuyormu...doktoruza sormadınızmıı?? desteksiz oturamıyor derkenn..arkaya düşünce canı acımasın diye yastık vs vs mi koyuyorsunuz...yoksa oturabilsin diye destekmi yapıyorsunuz??

evet yastık koyuyorum aslında oturuyor desteksız ama bırden atıyor kendını arkaya hıc dusmekten korkmuyor. doktora goturmedım bu konuyla ılgılı

emeklememesi ve yürümesi normal sayıla bilir ama destekli oturması gerekirdi...normal kontrolleri olmuyormu...doktoruza sormadınızmıı?? desteksiz oturamıyor derkenn..arkaya düşünce canı acımasın diye yastık vs vs mi koyuyorsunuz...yoksa oturabilsin diye destekmi yapıyorsunuz??

ayrıca tesekkur ederim ilginize bişey daha soracağım size kac ayda bir götürmem gerekiyor doktora

tabiki henüz geriye düşüp canı yanacağını bilemeyecektirr...
yaşaya yaşaya tecrübe edecem zamanlaa..ama sanırım sorun edecek bir durum yok...
emin olmak için ilk konnrolünüzde doktorunuza bu durumu sorunn...

ama unutmayınki bebeklerr genetik olarak ailesine benzerr..siz ve eşiniz belki geç yürümüş veya geç konuşmuş olabilirsiniz ..kuzunuzunbda size benzemesi normaldirr...

etrafınızdakii bebeklerle karşılaştırmak çokta doğru deildir....

yinede doktorunuza mutlaka sorunn..doğru cevabı doktorunuz bebeğinizi görünce zatennn verecektirr..

ayrıca tesekkur ederim ilginize bişey daha soracağım size kac ayda bir götürmem gerekiyor doktora

canım aşılar içinnn zaten doktorunuz veya sağlık ocağı kart açmıştırr...kartta yazan tarihlerde götürün mutlaka...

baş çevresi boyu ve kilosu kontrol edilecektirr gelişiminin normal seyredip seyretmediğini görmek içinn..

ayrıca 1 yaşına kadar her ay götürüp muayene ettirilmeli....1 yaştan sonra 2 3 ay arayla götürebilirsin..tabi her hangi bir sağlık sıkıntısı yoksa..

her ay götürmeniz gerekiyor. normalde doğum yaptınız hastanede söylemeleri gerkiyordu. sağlık karne verdiler mı size. bu dönemde nerdeyse her ay aşısı oluyor.

tabiki henüz geriye düşüp canı yanacağını bilemeyecektirr...
yaşaya yaşaya tecrübe edecem zamanlaa..ama sanırım sorun edecek bir durum yok...
emin olmak için ilk konnrolünüzde doktorunuza bu durumu sorunn...

ama unutmayınki bebeklerr genetik olarak ailesine benzerr..siz ve eşiniz belki geç yürümüş veya geç konuşmuş olabilirsiniz ..kuzunuzunbda size benzemesi normaldirr...

etrafınızdakii bebeklerle karşılaştırmak çokta doğru deildir....

yinede doktorunuza mutlaka sorunn..doğru cevabı doktorunuz bebeğinizi görünce zatennn verecektirr..

gerçi ben erken yürümüş ve konuşmuşum ama .... teşekürler iyi geceler:1hug:

her ay götürmeniz gerekiyor. normalde doğum yaptınız hastanede söylemeleri gerkiyordu. sağlık karne verdiler mı size. bu dönemde nerdeyse her ay aşısı oluyor.

aşılarını takip ediyorum.. yasinda var simdi kizamik asisi ve her ay yok 1. ayda var 2. ayda 4.ayda 6. ayda 12.ayda ve bir bucuk yasinda bana heray doktora gotureceksiniz denmedi ama cok s SIK goturduk doktora sadece oturmasi ve yurumesini sormadim...

ben 1 yaşım dolmadan eşimde öyle yürümüş ama oğlumuz 15 aylık yürüdü bunda endişelenecek bişey yok tabi eğer doktorunuz muayene edipte normal olduğunu söylerse bizim farkedemediğimiz şeyler olabiliyo bi doktora muayene ettirmenizde fayda var anladığım kadarıyla desteksiz oturabiliyo ama kendini geriye atıyo demişsiniz oğlumda da var bu durum malesef sinirden yapıyo sizin bebeğinizde öyle olabilir canının yanacağını anlamıyo daha malesef

Son düzenleme:
Back