• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kızım memeyle uyumaya alıstı yardııım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nilay81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
61
0
86
İstanbul
merhaba hanımlar kızım 7 aylık 1 ay once tatıldeyken ateslendı hastalandı dr sık sık emzırmemı soyledı bende yanımda yatırıp gece boyunca emzırdım tatıl boyuncada yanımda yatırdım dondugumde besıgınde yatmadı ustelık meme agzında olmadan hıc bır sekılde uyumayı kabul etmıyor ne sallamayı ne kucakta ortalıgı yıkıyor uykuya dalıyor memeyı agzından cekıyorum 15 dakıka sonra uyanıyor memeyı agzında bulamayınca baslıyor yaygaraya tekrar agzına meme werıyorum ole uyuyor butun gece boyleyız sırtım tutmuyor artık gunduz uykusu dıye bısey yok gece 1 de uyuyor ne yapabılırım uyku alışkanlıgını nasıl degıstırırım uyku yapan bıseyler bılıyomusunuz yardım lütfen

canım bilmiyorum emzik kullanıyormu eğer kullanmıyorsa yalancı memeye alıştır bir şekilde seni emzik niyetine kullanmaya başlamış çünkü

dogdugundan ıtıbaren emzıgı werdım etrafın tepkısıne ragmen 4 aydan sonra almadı emzıgı gece mememı agzından cekınce emzıgı koyuyorum anlayıp aglamaya baslıyo

benimki de kesinlikle emzik,biberon vs..asla almıyor beni kullanıyor yalancı meme olarak.yaz bebeği olduğu için hergün banyo yaptırdım akşamları uykudan önce.sonra memede uyudu hep. yatırınca da bazen uyanır bazen uyanmaz uyku problemi olmadı hiç.beni yormadı kızım.
bence iiyice uykusunun gelmesini bekle ondan snr uyut.memede uyuduğu için gazı da çıkmadan yattığı oluyor o da rahatsız edebiliyor uyanabiliyor.
diş çıkarıyordur belki de kimbilir sıkıntısı vardır yavrunun...

benim kızım da hala emerek uyuyor..nasıl bıraktırıcam onu düşünüyorum..

aynı sorun bende de var. gece 1-2saatte bir uyanıyor memeyi agzına alınca geri uyuyor,süt bile gitmiyor, tabiiki sürekli bu şekilde uyuması için bizim yatakta olunca aramızda uyumayada alıştı. Memede uyudugu için sadece ben uyutabiliyorum tamamen bana bagımlı oldu, bir yere gidecek olsam uyku saatine koşa koşa geliyorum. Yakında çalışmaya başlayacam ne yapacağımı bilemiyorum, şimdiden onun stresine girdim. Keşke memeyi bırakır denilmesine rağmen biberona alıştırsaymıştım. Biberonu almış olsaydı 4-5 saat bile olsa eşim annem bakardı dinlenirdim. Bide benim bebeğim gazlı kolikti, hala da azda olsa koligimiz devam ediyor, 8 ayda tükendim,bir gün bile dinlenmeye razıyım.Böyle durumda olupta çözüm yolu bulan oldu mu acaba. bu arada bizimki emzikte emiyor ama farkı anlıyor tabii aglayarak uyandıgında illa beni istiyor.

ayni sorun bendede var.kizim3.5 aylik ve emerek sadece benim yatagimda uyuyor..yerine yatiramadim bi turlu..emzik kesinlikle almadi,mememi emzik gibi de kullaniyor uyurken... yakimse neden tecrubelerini yazmamis bu konuya:50: benimde cozume ihtiyacim vaaarrrrrr:28:

benim kızım 2 yaşına kadar emdi sabaha kadar ağzında memeyle uyudu öyle hala geldi gece gündüz sadece meme istiyordu .yavaş yavaş emmeyi bıraktırdım bırakırken zorluk yaşamadım .şimdiki sorunumuz emmeyi bıraktı bırakmasına ama uyurken ya eli ya ayağı kesinlikle memeye değecek.yerini ayırdım bundada sorun yok sadece uyurken bunu nasıl unutturacağım bilmiyorum

Back