• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım memeyi red ediyor ne yapmalıyım

Aysegul6712

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2015
1.145
562
123
29
Kızım sütümü içiyor ama memeyi istemiyor. Sağıp biberonla veriyorum. Hatta mamayı istemiyor değiştiriyorum arada bir türlü sevdiği bir mamaya denk gelemedik. Anne sütü içmek istiyor . Memeyi asla emmiyor ne yapacağım sağma makinesine yapışık yaşıyorum 2 aydır :) tek memede süt baya azaldı diğeri de azalacak ve bitecek bu gidişle :(

Biberonu bırakın ... Kaşık biberonla yada eds yöntemiyle verin. B ol bol teklif edin arabada giderken , duşta , anne karnı sesleri ile ,ten tene temas silikon meme uçlarıyla başka bişey oneremem. Üst üste verilen bütün biberonlar red yapar.
Bu sürede sanki bebek emiyor gibi 2-3 saatte bir sağım yapın . Gece gündüz aksatmadan. Akşamları süper sağım deniyor çiftli ise sağım makinanız 10 dk arayla 3 tur 15 dk sağım iki memeyi arttırmaya yardımcı olur.

Son düzenleme:
bebeğim 4.5 aylık, meme reddinin kıyısındayız. İlk günden itibaren sütüm geldi ve bebeğim çok güzel kavradı oysa.
3.5 ila 4.5 ay arası 420gr alıpta, süt akışı azalınca çığlıklar atması ile meme reddi başlangıcı olduğunu öğrenmemle yıkıldım resmen.
15 gündür gece gündüz memede tutmaya çalışıyorum. Bol bol ten teması, öpücükler, koklamalar.
memede uyumasına izin veriyorum.
süt azalmasın diye 2 saatte bir sağıyorum.
biberon vermek durumunda kaldığım anlar ben vermiyorum, babaya verdiriyorum benimle özdeşleşmesin diye. benden memeden başka bir şey yok bunu yerleştirmeye çalışıyorum.

bilmiyorum bunlar benim yöntemlerim, 2 3 gündür düzeliyor gibi en azından daha iyi diyeyim.

sizin meme reddi neyden kaynaklanıyor onu bulmalı önce. hızlı süt akışı mı, yavaş süt akışı mı, meme ucu problemi mi yani sebebi önce bulursanız ona göre çözüm bulabiliriz belki :)

bebeğim 4.5 aylık, meme reddinin kıyısındayız. İlk günden itibaren sütüm geldi ve bebeğim çok güzel kavradı oysa.
3.5 ila 4.5 ay arası 420gr alıpta, süt akışı azalınca çığlıklar atması ile meme reddi başlangıcı olduğunu öğrenmemle yıkıldım resmen.
15 gündür gece gündüz memede tutmaya çalışıyorum. Bol bol ten teması, öpücükler, koklamalar.
biberon vermek durumunda kaldığım anlar ben vermiyorum, babaya verdiriyorum benimle özdeşleşmesin diye. benden memeden başka bir şey yok bunu yerleştirmeye çalışıyorum.

bilmiyorum bunlar benim yöntemlerim, 2 3 gündür düzeliyor gibi en azından daha iyi diyeyim.

sizin meme reddi neyden kaynaklanıyor onu bulmalı önce. hızlı süt akışı mı, yavaş süt akışı mı, meme ucu problemi mi yani sebebi önce bulursanız ona göre çözüm bulabiliriz belki :)
3-4 aylıkken bende yaşadım memede kalma suresi kısaldı . Ben ayakta zıplatarak emzirdim uzasın diye yada şarkılar söyledim ilgisini dağıttım boyuna kolye yada oyuncakda asilabilir.Fakat biberon işin içine girerse başlı basina red sebebi. Biberon vermeyin başkası veya siz beslenmeyi karın doyurmayi biberon olarak görmesin emmesini engelleyen biberon olur. Emme refleksini bozuyor. Büyümüş artık silikon uçlu alıştırma bardaklari var onunla verebilirsiniz.

Hızlı süt akışı :(

Back