Tuvalet Eğitimi kızım klozet adaptörüne oturmak istemiyor

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

MamasLiebling

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2013
570
321
323
merhabalar, 26 aylık bir kızım var... geçenlerde birlikte klozet adaptörü seçtik, eve geldik güzel güzel anlattım, hatta ben de oturdum filan :D çok heveslendi, bezini çıkarıp oturmak istermisin dedim, oturmak istedi.. ayağının altına iskembe de koydum.. ama daha oturmadan ağlayıp inmek istedi :( üstelemedim ve ara verdim.. her akşam tekrar anlattım, oyunlarla bebeklerle vs. bi kaç gün sonra yine oturmak istermısın diye sordum, yine evet dedim ama yine ağladı :( bacaklarına değdiği anda inmek istiyor.. yüksekten mi korkuyor aceba? normalde korkmaz aslında.. adaptör mü rahat değil anlamadım ki :(

şimdi nasıl devam edeceğimi bilmiyorum.. lazımlık mı alsam?? ama tuvaletim lazımlık sığmayacak kadar küçük, nereye koyacağım :(( sizce bi kaç hafta sonra tekrar mı deneyeyim? yoksa adaptörü kaldırıp lazımlık şart mı?

Benim oğlum var 28 aylık oda klozetten korktu 2-3 gün tuvalete çıkmadığı oldu..Ne kadar anlatsanda korkuyorlar...Lazımlık al bence..Ben lazımlık aldım oradan da bir kaç kez korktu kararlı olacaksın yapmadan kalkmak yok diyeckesin.. Bir iki ağlamadan sonra alıştık...Şimdi kendisi diyor tuvaleti geldiğinde gitip yapıyoruz çok şükür :)

Merhaba benimde 26 aylık oglum var.Bugün 8.günümüz tuvalet egitiminde.Ve 5.günde çişini tamamen lazımlıga yapmaya ve gece günüz hiç altına yapmadı.Çişi ögrendik ama asıl mesele kakayı nasıl ögrenicez:18:Lazımlıga karşıydım.Yaşamadan hep deriz ya onu yapmıycam buna alıştırmıycam.Ama bizim kurallara degil onların kurallara göre hareket eder olduk:1:Kendi begendigi klozet adaptörüne oturdu.Ama her çiş geldiginde wc koşana kadar altına işedi.Bende lazımlık aldım ve salona mı geçiyoz yanımızda balkona bahçeye gezmeye her yere taşıyoruz.Hep ottturuyorum.Örn.tv karşına geçip yapıyor hemen.Ama wc de saatlerce oturmak bide beli agırıyordu sıkılıyordu.Lazımlıkla alıştır sonra zaetn otururlat tuvlate.Ögrenen kadar lazılıga yapsın yeterki ögrensinler:31:Kolay gelsin şimdiden.

arkadaşlar öyle hemen olmuyor bu iş 8 gün 1 ay daha çok erken(gerçi 1 2 günde öğrenende oluyorda)ben tam 1 yıl uğraştım 3yaşı bitti öyle öğrendi çok bunlaıma girdim çok ağlamaklı oldum sonunda hem gece hem gündüz öğrendi 7-8 ay böyle devam etti,ama kabus bitmedi geceleri kaçırmaya başladı neler denedim neler yaptım ama 1.sınıf bitecek hala bez takıyoruz:14:kendiside çok üzülüyor ama uyanamıyor:14::14:ilaçta kullandık ama bırakınca yine aynı

Back