Kızım Kime Anne Diyecek

ama normal değiller... ya da daha az görüşün burda okudukça bizim bile sinirlerimiz zıpladı...

Benim gorumceminde 2 yaşında oglu var anneannesine anne diyor. O anne dedikce benim tüylerim diken diken oluyor resmen. Kimse de durumdan sikayetci değil gibi...
görümcenin annesi senin kayınvaliden olduğuna göre ister misin senin çocuğundan da böyle bir şey istesin

çüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş hatta o haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
o kadar istiyorsanız tıp ilerledi yaparsınız deseydin ya da ne bileyim kimsesiz bir sürü çocuk var alsın baksın
ben küfrederdim doğum stresiyle öyle birşey duysam
Doğum yaptığım gün odada diyorki
Ah Allahım mememe süt verseydin nolurdu ben bakardım kimseye vermezdim
Bunu bile dedi herkesin içinde

heh bende bunu bekliyodum biz de de vardı böyle dedemin kardeşinin torunları bitanesi babaanneye anne diyodu bi tanesi annesine büyüyünce düzeldi anneleri takmıyordu ama erzurumlular içinde var bu durum alışıklar ama köy hayatı yaşayanlarda benim dedemde erzurumlu ama bizim ailede hiç böyle şeyler yoktur.

Buarada ben hamileyken devamlı kızlarına gebelik testi aldırıp kendi hamilemi diye defalarca yanımda baktı meğer menepoza girmiş :)
bir çüüüüüüüüüüüüüüüüüüüş daha hamile olsa gerçekten emzirmeye de çalışır bebeğini
ya gerçekten neden açık açık konuşmuyosun sizin benimle ne derdiniz var hem benim hem çocuğun psikolojisini bozup evliliğimi mi bitirmek istiyorsunuz diye? böyle devam ederse ayağımı keseceğim diye tehdit edin.

Ruh hastası mı bunlar? Bence daha sık değil çok daha az gidin. Ayrıca susmayın tepkinizi belli edin herkes yerini bilmeli.

bu nee yaa yuh artık kocanızda aşkım desin bari ne arsız kadınmış . Eşiniz ne diyor bu durumda annesini çeksin konuşsun bir değil 2. 3. çocukda olsa anne annedir yani

Arkadaşlar dün kvalidemdeydik bugun memleketlerine gittiler uğurlamak için ordaydık.
Akşam cay içerken görümcem kızıma sürekli sana bunu fevaran3425 mi aldı yani ismimle hitap ederek soruyordu.
Kaynım kayınpederim kayınvalidem eşim herkes ordayken
Müsade ederseniz konu acılmısken bişey demek istiyorum dedim
Hepsi dikkatlice dinledi.
Kızım artık 1 yaşında ve yeni yeni kelimeleri konusuyor herkesi tanımaya calışıyor ama siz böyle yaptıkca isim öğrencek lakin amca hala dede babaanne demeyi öğrenemicek ilerde isminizlemi seslensin size şahsen ben kimseye ismiyle seslensin istemiyorum
Babaannesine babaanne
Dedesine dede
Amcasına amca
Ee haliylede bize anne baba demeli.
Yani yeni yeni kelimeleri öğrenirken aklını karıştırmayalım dedim
Eşim ve kaynım hariç kimse desteklemesede konuşmamın sonunda.
Umarım işe yarar

ya mesela şöyle bişey var bizdede nenem 85 yaşında babaannem
bayağı yaşlandı ve yaşlandığı zaman bütün torunlarım bana anne desin demişti
bizde tüm kuzenler anne deriz sevinir,yaşlı kadın sonuçta torunlarına da düşkün
ama sizinki apayrı kadın resmen sizi kendisine rakip görüyor

İyi güzel demişsinde görümcene kızım sana atıyorum melahat dese hoşuna gidermi merak etme kızıma melahat olarakta öğretebilirim diye cevabını verebilirdin

Maşşallah ne kadar sabırlısınız tıpkı STV dizilerinde ki masum mağrur iyi kalpli başroller gibi...
taktir ediyorum anacak lütfen birazda çemkirin
sizin yerinize benim çemkireceğim geldi vallahi

yuh artık diyorum.alttan alıp laf anlatılacak kişiler değil gibi hiçbiri.sürekli lafınızı sakınmadan konuşmanız lazım.hatta ruh halleri normal değil ayda yılda bir götürün çocuğunuzu ,çocuk kendini bilene kadar.belli bir yaşa ulaştıktan sonra kimsenin tesirinde kalmaz ama şuan psikolojik olarak çocuğunuzun gelişimini bozabilirler dikkat edin uzak tutun.

Cehalette gelinen son nokta..Allah yardimcin olsun canım bende bir Erzurumlu olarak senin kV ile hemseri olduğum için utanıyorum (

Sizi anlıyprum. Benim babannemde aynı. Bi keresinde okuldan eve döndüğümde ilk annemi öptüm diye küsmüştü küsse iyi feryat figan ağlamıştı. Haa tabii benim gözümde annemin tırnağı kadar değeri yok. Merak etmeyin çocuğunuz elbette sizi sevecek.

afedersinde ne gerizekalı insanlara gelin olmuşsun.
sen annesisin ya sen doğurmussun ne demek sana düskün olmayacak ne demek sana anne demeyecek ben kovardım bi dahada cocugumu göstermezdim büyük terbiyesizlik yaptıkları sanki kendi ogulları baskasına ana baba diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…