Kızım Kime Anne Diyecek

çok haklısın, davranışlarının komik olduğunu hissettirin. iki oğluma da babaannesi baktı ikisi de babaannesine anne dedi. hatta ufaklık 1,5 yaşında anne diye ya da ismiyle sesleniyor. bunu kasıtlı yapmadı, öğretmedi çocukların içinden geldi. iki oğlum da bana çok düşkün. hatta kayınvalidem "ben ne kadar iyi baksam da annesinin yeri başkadır, anne gibi olur mu" der.

Kv n cok guzel demis. Gercekten de oyle . En iyi sekilde de bakilsa cocuklar annesini farkli yere koyar. O yuzden endiselenme konu sahibi aranizdaki baga istese de o sahip olamaz

burada kaynana tutması nerede.ben konu sahibine çocuğun kendi annesini bileceğini yazdım zaten.ne kadar zorlansa da annesini her bebek bilir.anneler sorunlu olsa bile,çocuklarını dövüp yerden yere vursa bile o çocuklar anne diye gider paçasına yapışır.

arkadaşımın torunu için diyorsun ki,kendi kendine gelişen bir olay.pekii bir bebek de kendi kendine babaanneye anne dese kaçınız bunu kabullenirsiniz amannnn dersiniz.kendi annemiz ya bizlere hep hatasız geliyor,doğru geliyor.
ben arkadaşımın kızına sordum,bebeğin babaannesine anne dese ne düşünürdün dedim.cevap veremedi zira kaynanası yok.belki hoşlanmazdım dedi.
diğer örnekte ki tanıdığımın çocuğu anneanneyle yaşıyor ama babaannesine göstermiyor,kaynanası ile sorun yaşadığı için..hatta çocuk anneannesine beni babaanneme götür diyormuş.anneanne de kızından gizli arada bir gösteriyor.

bu yorumu ben yaptım. sizin kv dünya iyisi olabilir artniyetli olmayabilir başkasının çocuğunuzu annem diye sevmesi size normal gelebilir sizin fikriniz sizin hayatınız beni ilgilendirmez.
ama bana göre bir çocuğun annesi bir tanedir. ve onu annem diye sevmek de sadece annesine özeldir. Zaten çocuğun herkesi anne yerine koyması herkesin onu annem diye sevmesi öğrenme çağındayken tanımlama ve kavrama kabiliyetini olumsuz etkiler. bunlar genel durumlar. özel durumuma gelirsek gurbetteyim tek başıma çocuk büyütüyorum allahıma şükür kimseye muhtaç olmadım etmesinde rabbim, her anne gibi bende gözümün nuru yavruma tüm vaktimi hayatımı adadım, kv bi gün bişeye ihtiyaç varmı hastamısın sağmısın demedi, maddi manevi hiçbir katkısı olmadı, lohusayken etmediği kalmadı huzursuzluk çıkarmaktan zevk duydu, evliliğime kastedmişliği bile var şimdi tutupta senede bi kaç hafta yavrumu gelip iki mıncıklayıp annem diye sevmesine müsade etmem. "anne "kelimesinin anlamını kendisi bile çocuklarına hakkını vererek yaşatmamış bir insanın benim çocuğumu sahiplenmesine asla müsade edemem. yeri geliyo annem yada ablalarımda ağız alışkanlığı ile söylüyor bende yiğenlerime ağız alışkanlığı ile söylüyorum insanız sonuçta ama hemen arkasından düzeltiyorum bu başka bir durum , ama karşındakini saf dışı bırakmak ve mutsuz etmek amacıyla yada sürekli annem annem diye çocuğu etkilemek için denmesi bana çok ters. tabiiki herkesin kendi fikri, benim fikrimce anne-çocuk bağı özeldir, öyle kalmalı.

pardon eşiniz nerede ne yapmakta bu olaylara hiç tepki göstermemekte mi acaba
yada siz bu ne saçma olay demiyorsunuz

Egem, siz erkek çocuğu annesi olduğunuz için konuları hep bu yönden değerlendiriyorsunuz.

Daha önceki mesajımda da dedim ne kv. de ne de gelinler anne kız gibi olamaz. Siz kv.denize bir söz söylersiniz bu olur on söz.
Annenize bir söz soylersiniz " derdini anlat çözelim" der.

Burada neler okuduk.. Hangi gelin bu yazılanlara tepkisiz kalıpta kendiliğinden gelişen bu duruma eyvallah der ?

annesi sendin de benim mi haberim yok gel babannecim der çıkarım öyle saçma şey mi olur ona anne derse sana ne diyecek yani hiç kafanı yorma canım herkes çıktığı deliği bilir :)

evet erkek annesiyim,aynı zamanda da bir gelinim
ayrıca burada okuduklarımdan sonra Allah nasip eder de torunlarım olursa yaklaşmayacağım bile

evet erkek annesiyim,aynı zamanda da bir gelinim
ayrıca burada okuduklarımdan sonra Allah nasip eder de torunlarım olursa yaklaşmayacağım bile

Allah gönlünüze göre gelinler versin inşaallah. Gerçekten sevip sevileceğiniz..

O bebeğin annesi sizsiniz neden ona anne diyecekmiş? Var böyle dengesizler... Bakmayın siz ona ha çok da istiyorsa yapsın sizin kaynana bir tane daha

ne insanlar var yarabbim. öyle saçmalık mı olur yahu ilk kez böyle bir şey duyuyorum. sabırlı insanmışssın vesselam ben olsam tepkim çok daha sert olurdu.

Kv n cok guzel demis. Gercekten de oyle . En iyi sekilde de bakilsa cocuklar annesini farkli yere koyar. O yuzden endiselenme konu sahibi aranizdaki baga istese de o sahip olamaz
evet kayınvalidem çocuklarıma benden iyi bakıyor, üzerlerine çok düşüyor. ama benim yerimi doldurması imkansız O da bunun farkında dile de getiryor. hatta " iki gözden ayırmasın" der.

konu sahibinin kayınvalidesinin psikolojisini anlayamadım.

benim kv de isteyip durur bigün numaradan alın götürün bi iki gün kalsın dedim yemedi sürekli ister getirin diye ama tek olunca istemedi kocama dedim annen sürekli istiyor verelim bi tane daha yaparız dedim kocam olur mu hiç çocuk bizim çocugumuz dedi :)bazen gelini sinir etmek içinde yapıyorlar yoksa alıp bakacakları falan yok

Esin susuyor mu cok merak ettim.
Bu nedir nasil dayaniyordun ki
Akil hastaliklari falan mi var, bu nasil bi dusuncedir

Benim gorumceminde 2 yaşında oglu var anneannesine anne diyor. O anne dedikce benim tüylerim diken diken oluyor resmen. Kimse de durumdan sikayetci değil gibi...

Ruh hastasi bunlar , ben olsammm ilk söylediköerinde topluca rezil etmistim bidahada böyle bisey diyemezlerdi..
Sinirlendim ya ne bu. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…