• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi kızım kaka diyor fakat çiş demiyor....

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

ozz83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2010
138
1
66
İstanbul
arkadaşlar merhaba
benim 15 aylık bir kızım var...yaklaşık 4-5 aydır kakasını söylüyor...ve hatta geldiğinde anne kaka deyip gidip lazımlığını alıp yanıma getirip bezini çıkarmamı istiyor...asla bezine yapmıyor...buna çok seviniyorum....fakat nedense çişini söylemiyor...ne yapıcamı bilmiyorum...çişini söylemeyi nasıl öğretebilirim bi fikriniz var mı?

Acele etmeyin karalı olun sabırla olun ona siz gösterin önden geldiği için ve gördüğü için korkuyordur belki

Da çok küçük 29-30 aylık en idali fazla sorun olmadan ken di yapıyo zaten hem cocuk idrar kaslarını 2 yasdan sonra kullanıp tutuyor canım

belki artik kiziniz çisini de soyluyordur ama yine de cvp yazayim, ayni sorunla karsilasan anneler okursa eger... benim kizim da 18 aylikken kaka gelirse anneye soyledigim gunden itibaren kakasini soylemeye basladi ! ama nedense çisini soylemiyordu bence bezde islakligi hissetmedigi için pek farkinda olmuyordu... ve altini baglamak zorunda kaliyordum ama annemin tavsiyeleri uzerine altini baglamamaya basladim ve çisini yaptiktan sonra soyluyordu derken derken bi bagliyordum bi baglamiyordum sanirim her seferinde soylemesine 1 kala bagladigim için kafasi karisiyordu, 1gun boyunce hiç baglamadim (evde, disari çikinca, arabada, annemlerde...) ve o gunden itibaren yapmadan soylemeye basladi, uzun lafin kisasi altini açmak lazim islakligi hissetmesi için kisa surede soyleyecektir. Tabi bebeginiz buna hazirsa... 1 - 2 gun deneyip sonuç alamadiysaniz ertelemekte fayda var.

bu arada 2 yasindan once bebek kendini tutamaz ve soyledigi gibi tuvalete goturmek gerekir, o yuzden tedbirli olmak lazim (gittigim yerde wc var mi? temiz mi? lazimligini alsam mI vs)

belki artik kiziniz çisini de soyluyordur ama yine de cvp yazayim, ayni sorunla karsilasan anneler okursa eger... benim kizim da 18 aylikken kaka gelirse anneye soyledigim gunden itibaren kakasini soylemeye basladi ! ama nedense çisini soylemiyordu bence bezde islakligi hissetmedigi için pek farkinda olmuyordu... ve altini baglamak zorunda kaliyordum ama annemin tavsiyeleri uzerine altini baglamamaya basladim ve çisini yaptiktan sonra soyluyordu derken derken bi bagliyordum bi baglamiyordum sanirim her seferinde soylemesine 1 kala bagladigim için kafasi karisiyordu, 1gun boyunce hiç baglamadim (evde, disari çikinca, arabada, annemlerde...) ve o gunden itibaren yapmadan soylemeye basladi, uzun lafin kisasi altini açmak lazim islakligi hissetmesi için kisa surede soyleyecektir. Tabi bebeginiz buna hazirsa... 1 - 2 gun deneyip sonuç alamadiysaniz ertelemekte fayda var.

çok teşekkürler...2 gün önce sabah uyandığında bezi çıkardım ve ona anlattım kızım artık bezi bağlamıcaz çiş geldiğinde anneye çiş de tamam mı diye anlattım...2 gündür gündüz uyku haricinde bez bağlamıyorum...gündüz uykusunda bağladığımıda o uyuduktan sonra farketmeden yapıyorum...şimdilik iyi gidiyoruz...anne çiş diyo koşa koşa lazımlığa gidiyoruz yapıyoruz çok seviniyoruz...bazen yetişemiyoruz ama kızmıyorum o zamanlarda...yine anlatıyorum....bezsiz olarak 1 kez markete ve 2 kez de 1 er saatlik ev oturmasına gittik..kaza olmadı....inşş böyle devam eder kızım...

Back