Kızım kafasını çarptı!

Cok cok gecmis olsun
Kafa tasinda veya beynindeki problem elle muayenede anlasilmaz bence
Oglum kafasini carptiginda ozellikle rontgen cektirmek icin acile gittim.kafaya alinan darbeden coook korkarim ben
Evet kafa darbesi korkunç, acaba bu röntgen zararları abartılıyor da olabilir mi?

Artik rontgende kullanilan radyasyon çok az merak etmeyin bir sefer yapinca radyasyona çok fazla maruz kalmiyor vücut

Rontgen cekmeyip de sonradan kafatasinda catlak filan oldugu anlasilinca da bu sefer "bu ne bicim doktormus, insan bir rontgen ceker, disardan bakti, iyi dedi gonderdi" diyecektiniz. Hastalara da yaranilmiyor. Bir sorun cikmazsa bosuna bir suru sey istedi diye kiziyorlar, sorun cikinca da insan testler ister diye kiziyorlar. Bircok cocuk bu sekilde ev kazasi geciriyor. Asiri geldi bana tepkiniz. Gecmis olsun. Bir dahakine hastaneye goturmezsiniz, olur biter.

Annelik duygularım çocuk doktorumuz tarafından çok kullanıldı tetkik çok seven ihtimaller üzerine bir sürü ilaç tetkik vs isteyen bir çocuk doktorumuz vardı çok ağladım çok üzüldüm o yüzden hassasım bu konuda anlayışınız için teşekkürler

Gecmis olsun ucuz atlatmissiniz ama Rontgen cekilmeden kirik ezik varsa nasil anlayabilir Allah korusun kotu birsey olsaysi bu sefer doktor ihmali derdiniz carpmalar ozellikle cocuklarda hafife alinmaz adam isini garantiye almis gonul rahatligi ile sizi evinize yollamis

geçmiş olsun.. kafa çarpmalarında, düşmelerde travmalar çok ciddi olan konular ve sadece röntgen ile 24 saatlik gözlemle izlenimi olabilen konular. Her doktor bu tarz yaralanmalarda röntgen ve gözlem izlemek mecburiyetindedir zaten, aksi durumda bir şey olursa doktor hatasıdır.

Kızlar çok sağolum gerçekten içim rahatladı önerilerinizin de hepsini yaptım banyo yaptırdım kıyafetler değişti sirkeli su içti açık havada biraz dolaştırdım iyi çok şükür ve evet röntgen çekilmeseydi Allah korusun körü birşey fark edilmeyebilirdi zaten unutamıyorum o korkunç şişme anını gözümün önünde büyüyordu şişlik şimdi indi biraz ama bayağı bordo ve kırmızı

röntgen çekilmese..hem doktor emin olamaz..hemde içiniz en azından rahat bir şey olmadığına..benim çocuklarımda çok düşüyorlardı..kırmadık ne kol kaldı ne kafa..her seferinde de çekildi..çocukluk dönemlerinde daha çok olur..bu gibi durumlar..

Röntgen olmadan Dr un anlama şansı yokki.bebeginizin sağlıklı olduğuna şukredin. Ayrıca bu tür ışınlar belli bir sürede belli bir sıklıkla olunca vücutta birikince zarar veriyor. Bebeğinin zarar görmediğini anlamanın başka yolu yok yani.

Offff yapmayin allah askina, yaptiginiz cok cahilce farkinda misiniz ? Bir de esiniz size uysa kafa travmasi yasayabilecek olan cocugunuza rontgen cektirmeyeceksiniz... Okudugunuz her seye inanmayin, siz internetten dergiden iki dakikada okuyorsunuz insanlar 6 sene egitimini alip ustune uzmanlik derken senelerce okuyor. Ondan iyi bilecek haliniz yok, gerekiyor ki rontgen istiyor doktor. Gecmis olsun.

Gecmiş olsun..konuyu okuyunca aklıma bişi geldi 30 yaşındayım ben Çocukken dışarıda cok oynardık kimin böle bi şişliği olsa bozuk para koyarlardı anında inerdi

Kafa tramvasında çekmek zorunda canım çekmese bile sizden imza alır. Çünkü eve gidince bişey olursa sorumlu olur. Size tavsiyem röntgenden sonra şiddetli rüzgara çıkmanız. Siz ve çocuğunuzun tüm kıyafetlerini evde biyere bulaştırmadan hemen yıkamanız bol sıvı ve idrara çıkma. Netten araştırmıştım bende

B
Oğlum da babasıyla oynarken düştü ve kafası anında Şili morardı hemen röntgen çektiler. 4 ay sonra koşarken kapının kenarına çarptı götürmedim ama aradan 3 hafta geçti sanki o kısımda çatlak var gibi geldi defalarca kontrol ettim. Diğer tarafada baktım aynı girinti varmı diye hissedemedim. Doktora götürdüm anlattım doktor 3 hafta önceyse gerek yok dedi. Ama çatlak var gibi dedim. Zaten çatlak varsa bişey yapamıyoruz boşuna radyasyon verme çocuğuna dedi. Eve geldim netten araştırdım gerçekten allah korusun ciddi kanama vs olmadığı sürece çatlak için bişey yapılmıyormuş ve kapanıyormuş. Tabi bu evhamlı halim geçince tekrar kontrol ettim o çatlak değilmiş aynı girinti diğer taraf tada var. Sık sık çekilen ve yakın zamanda tekrarlanan röntgen ciddi anlamda zararlı. Onun haricinde zaten radyasyon dolu bir dünyada yaşıyoruz. Fişe takılı her alet. telefon baz istasyonu kablosuz net. Bir alıcı ve baz istasyonu arasında kalmak hücre kaybına neden oluyormuş mesela. Düşünsenize yan komşumuz telefonla konuşurken baz istasyonu ile arasındaki hatta olma ihtimalimiz çok yüksek. Yada salondaki kablosuz modemle bilgisayar arasında kalabiliyoruz. Bu yüzden sıkmayın canınızı allah bidaha kaza göstermesin. Ama kafa tramvasında ve ani şişlik olacak kadar sert çarpmada doktor bunu yapmak zorunda.

Çok saol canım biz biraz evhamlı bir aileyiz cep telefonlarını akşam kapatırız evde modem yok internet kullanmayız vs şeyler bir arkadaşım doğum yaptı yeni oğlu uyumuyordu evde kablosuz modem 2 tablet 2 tv ve sürekli açık modemi kapat iki tv aynı snda açma dedim çocuk uyumaya başladı , evet dünyadan koruyamıyoruz ki çocukları röntgen masum kalıyor bir de doktorlarda bir garip boşuna röntgen çektirdin diyen doktor da var röntgen olmaz olur mu nasıl teşhis edilsin diyen de ...

Zamanla geçecek o da canım sonuç olarak ciddi bir doku hasarı var. Allah daha büyüğünden korusun inşallah senin ve bütün herkesin çocuklarını..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…