Kızım kafasını çarptı!

Evet algıda seçicilik benim aklıma düşme deyince o gelmiyor artık hamileyken elbette o gelir , evet doktorda direkt röntgen deyince eşimde birşey demedi ben baktım kızımın keyfi yerinde çektirmeyelim dedim ama tabi doktorda değilim

Buldum sonunda konu başlığını değiltirdim bebek bekleyen anneler kusura bakmayın yanlış anlaşılma için

Özel hastane olduğu için direk parasını garantiye almak istemiş olabilirler. Ama en azından tetkik amaçlı röntgen çekmeleri iyi olmuş. Allah korusun kafasına ciddi bir şey olmuş olsaydı farketmeniz çok uzun süre alabilirdi.

çok iyi anlıyorum bizimkinin aynısı olmuş hiç merak etme iz de kalmıyor şişmesi iyi bi süre mor yeşil sonra turuncumsu olup geçip gidecek.. sen takip et bi süre için rahat olsun.. doktoru görmüş zaten.. benim de aklım çıkmıştı çığlığı basmıstım.. biz çok korkunca aslında onlar da fazla ağlıyor..

bz ne tuhafız ya adam rontgen ıstemese Allah korusun bebegıne bırsey olsa sımdıde adamı taşlardık :) geçmiş olsun bu arada
Aynen ya çocuk olunca birde o tehlikede olunca İnan insan paranoyak oluyor, röntgen çekilmeseydi de düşünürdüm birşey mi oldu diye ay Allah herkesin çocuğunu korusun , insan şaşırıyor bazen bir ilaç veriyorsun faydası zararından fazla.....

Çok saol canım bende bugün okudum çocuklarda daha zor belli oluyormuş iç kanama beyin kanaması gibi olaylar

Benim oglumda kucukken kafasini sacmasapan salliyo diye doktora goturduk mr cekmeden bi sey diyemem dedi emar cekseniz suphelendiginiz hastalik ciksa bi tedavisi var mi dedim. Yok dedi o zaman cekmeyelim dedim iyikide cekmemisim. Ama sizinki farkli bi sey Allah korusun ufak bi kanama bile cok ciddi sorunlara yol acabilir bu durumlarda kar zarar iliskisine bakilir bence iyi yapmissiniz cektirmekle.. gecmis olsun

her kafa carptiginda rontgen cekseydik oglan heralde simdiye 50 kere cekilmisti.
biraz rahat olun. carptiktan sonra gozlerini muayene edin. isiga tepki veriyor mu.
takipte kalin. dr a da gitmeyin ufak tefek kazalar icin.
onlar sorumluluk almamak icin hemen rontgen derler. sizin alacaginiz radyasyonu dusunmezler.

Doktor gerekeni yapmış
Düşmeler çocuklarda önemli, bir kaç saat gözlemlersiniz bir şey yoktur, sonra dengeler değişir
Röntgen çekilmeden üstünkörü baksaydı da başka bir şey olsaydı ne olacaktı ?
Radyasyon zararlıdır evet ama bu gibi durumlarda ihtimallerle hareket edemezler ki
Eşiniz doğru davranmış, çocukların çok narin bünyeleri var, belirtileri yetişkenler gibi ifade edemezler, tabi ki gereksiz tetkik yapılmasın ama bu durumda gerekli bence

Baştan öyle birşey söyleyemez en riskli duruma bakması gerek . Hanımefendi o zaman çektirmese çocukta kanama olmuşsa Allah korusun ölse bu defa doktor Önemsiz Demişti yüzde 10 ihtimal olsun ya da yüzde 1 yine çektirmeli anneler . Yani Zararlı da kanama varsa bilmemek daha mı iyi. Çocukta kafa travması var ve bunun kararını doktor verebilir sadece. Dışardan duyduklarımız değil.

Peki ya o yumurta şeklinde olan sisik altında çok derin bir bükülme olsaydı çocuk çok küçük olduğu için kemikleri biz yetiskinlerinki gibi sert değil. Dr da kafatasinda bir zedelenme var mı diye bakmistir muhtemelen ya Dr a guvenicez ya da guvendigimiz Dr a gidicez. Zaten Dr lar o riskleri hesaplar.

Hanımlar şu doktorlara biraz alan açın yahu :) Evet bizim bir yerimiz ağrıyınca, çocuğumuza, ailemize bir şey olunca sanki dünyada böyle bir şey ilk ve son olarak bizim başımıza gelmiş gibi oluyor ama düşünün, günde kaç çocuk düşüp gidiyordur doktora. Aynı durumu kim bilir kaç kez görüyorlar.

Doktorun da iyisi kötüsü var ama her halukarda, en kötü doktor bile biz ilgili eğitimi almamışlardan çok biliyor :)

Maalesef internet, televizyon derken bilgi zehirlenmesine maruz kalıyoruz, hastalıklarımıza kendimiz teşhis koymaya, yapılması gerekenleri kendimiz belirlemeye çalışıyoruz. Allah korusun röntgenin radyasyonundan koruyacağız diye erken fark edilecek bir şeyin fark edilmemesini istemeyiz değil mi? :)

Eşinize uymakla iyi yapmışsınız bence. Geçmiş olsun çok :)

Arkadaşlar çok saolun her cevabınız bana moral oldu , evet gereksiz götürdük gereksiz röntgen çektirdik diye bir yanım düşünüyordu diğer yanım Allah korusun o korkunç şişliğin altında bir kırık bir kanama olsa ne yapardık elbette çekilecek diyorum biz kızımın bebek doktorundan çok çektik 5 aylık olduğunda da bıraktık doktoru sağlık Ocağı'na götürdüm aşı kontrol vs için o yüzden bu gereksiz tetkik olayında paranoyak oldum endişelerimi anlıyorsunuz zaten

içerde bisey olup olmadığını nasil görecek. ... bende sizi anlamıyorum hem bu kadar endiseleniyorsunuz tabiki tum tetkikler yapilacak... bt dir belki rontgen olduguna emin misiniz

Bu tur olaylar siklikla basimiza gelecek benim kizim 20 aylik carpmanin siddetini gozumle gordugumde buz yerine cunku buzdan korkuyorlar buzdolabindan soguk tereyagi suruyorum sislik ve morluk olusmuyor...rontgen vb.radyasyon alanlarina mecburen girmesi gerektigi durumda hastaneden cikip disarida ruzgarli ortamda bulundurun uzerindeki atomlar dagilsin eve gelince uzerindekilerin hepsini cikarip degistirin yavrunuzu ve kiyafetlerini yikayin....

Çok geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız.

3 yaşaltı çocuklarda kafa travması durumunda röntgen ve tomografi istenmesi rutin bir uygulama diye biliyorum. Herhangi bir çatlak-kırık olup olmadığını kontrol etmek amaçlı.

Allah korusun çarpmaya bağlı kafatasında çatlak-kırık olup beyin kanama ihtimali gibi bir durum olsaydı, bu seferde doktor bir film bile çektirmeden gönderdi derdik.

Etrafta o kadar çok radyasyon yayan şeyler var ki (telefon, tv,ev aletleri vb.) varsın içinizi rahatlatacak bir tetkik olan röntegenin radyasyonundan etkilensin.

Cok cok gecmis olsun
Kafa tasinda veya beynindeki problem elle muayenede anlasilmaz bence
Oglum kafasini carptiginda ozellikle rontgen cektirmek icin acile gittim.kafaya alinan darbeden coook korkarim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…