- 13 Mayıs 2012
- 4.787
- 3.566
-
- Konu Sahibi siderolites
Eşimde aynısını söyledi, biz bebekken röntgen çektirdik o zaman araştırmıştım çocuklarda çok zararlı olduğunu ve ülkemizde gereksiz yere bu tarz tetkiklerin çok yapıldığını, radyasyon kızıma zarar verir diye korkuyorum doktoralarda sormuştum tıp dünyası bile bu konuda anlaşamıyor biri çok zararlı çekilmesin diyor bir diğeri çekilmeli bebek dozu veriliyor diyorAllah korumus, cok sukur cocugunuzun bir seyi yok.
Rontgen cekmezse doktor nasil anlayabilir sadece disaridan bakarak? Neden rontgene bu kadar takilfiniz?
Eşimde aynısını söyledi, biz bebekken röntgen çektirdik o zaman araştırmıştım çocuklarda çok zararlı olduğunu ve ülkemizde gereksiz yere bu tarz tetkiklerin çok yapıldığını, radyasyon kızıma zarar verir diye korkuyorum doktoralarda sormuştum tıp dünyası bile bu konuda anlaşamıyor biri çok zararlı çekilmesin diyor bir diğeri çekilmeli bebek dozu veriliyor diyor
Çok teşekkür ederim canım içimi rahatlatın , benimde ilk aklıma gelen içkanama oldu korkunçtu o an o şişlik şimdi 2 saat oldu biraz indi ama moryeşilkırmızı rengarenk o kısım yavrumunTabi ki keyfi yere cekilmemeli. Yetiskinlee bile zarari var ama sadece disaridan anlasilacak, muayene edilecek bir sey de degil. Allah korusun cekmese ve bebegin hayati bir riski olsa sonuclari cok agir olur.
Evet canım şimdi sakinleşince götürmeden bile olurmuş diye düşünüyorum çünkü kızım hastaneye girdiğimiz an bile gülücükler saçıyordu tepkileri çok normaldi o yüzden röntgen çekilmese de olur muydu diye düşündüm , ama ilkkez karşılaşınca aklımızı oynattık öyle bir şişti ki dedim şimdi derisi patlayacak dikiş atılacakkızımında tam kaşının üstünde çarptığı an yumurta gibi şişlik olmuştu çok çabuk şişmişti sanki saniyede.. yarılmak üzereydi.. doktoru arayıp anlattım soğuk bez koymamın yeterli olduğunu söyledi getirmene gerek yok demişti.. şişlik hemen indi.. bi sorun olmadı.. içiniz rahat etmediyse bi doktora daha danışın.. gerekli olsaydı hemen isterdi ama gerek yoksa radyasyona maruz kalması iyi değil sonuçta..
Geçmiş olsun canımallah şifa versin babana, başlıktan öyle anlaşılmış bende şimdi okuyunca anladım, eve gelince banyo yaptırdım çok seviyor bıcıbıcı diyordu hem sakinleştir hem oynar biraz diye yıkadım salonunda eşim penceresini açmıştı şimdi senin dediğin gibi sirkeli su vericem çok saolAyy başlığı okuyunca karninizdaki minik bebeği düşürüp kaybettiniz sandım. Ama esinizin dedigi gibi kafa darbesi olunca rontgen cekilmesi ileride olusabilecek bi komplikasyon riskini e karte edebilir. Bence mecbur kalinca aldigi ışın allah korusun baska bi kafa ya da beyin tramvasindan daha az zararlıdır. Sirkeli su vücuttaki radyasyonu atiyor diye biliyorum biraz icirin. Odayı havalandirin ve banyo yaptirin kiziniza babam kanser cok tedavi görüyor bize drlar bunları soyledi defalarca. Geçmiş olsun
Çok saol canımBen de hamilesiniz ve düşük yaptınız sandım.
Allah korumuş çocuğunuzu çok geçmiş olsun.
Ben de hamilesiniz de bebeğinizi düşürdünüz sandım. Neyse ki öyle değilmiş :)
Kızım düştüğü için açtım ama başlığı hiç yanlış anlaşılacağı o an gelmedi aklıma başlık değişebiliyor mu? Bunu yaşayan annelere röntgen çektiriyorsa çektirmedikletini sormak için açtım konuyu bunda başlığa yazsam uzun olurdu değil mi?Baslikla konu ne alaka..konu açmak için acmissiniz sanki