Kızım kafasını çarptı!

siderolites

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2012
4.787
3.566
Sabah 7 gibiydi kızım ile salonda oyun oynuyordum birara uyuyakalmışım 5 dakika değildir, bir çığlık ve gürültü ile gözlerimi açtım 21 aylık kızım sehpanın yanında kafasını tutuyor ve ağlıyor . allahım gözü kör oldu heralde dedim sehpanın kenarına çarptı diye düşündüm hemen aldım baktım gözü değil ama tam kaşının üzerinde tam bir yumurta var gibi olmuş öyle 1 sn de o derece şişmiş alnını vurmuş, koştum yatak odasına eşim uyandı gördü ve o da şoka girdi,ben ağlıyorum buz koy hemen dedi ama kızım elletmiyor hemen hazırlandı eşim hadi hastaneye gidiyoruz dedi evin hemen karşısında özel birhastane var, gittik acile doktor röntgen istedi o istek ile ben kendime geldim eşime çektirmeyelim dedim zaten bir kere çekilmişti bebekken, eşimde bu kafa önemli dedi çektirdik doktor hiçbirşeyi yok uyuyabilir yemek yiyebilir zaten dışa doğru ani şişmesi iyidir dedi, şimdi evdeyiz ucuz atlattık diye mutluyum ama röntgen beni çok üzdü keşke istemeseydi muayene etseydi bu doktorları anlamıyorum muayene ederek anlayamazmıydı neden hemen röntgen isteniyor? Moralim bozuldu Allah kimseye yaşatmasın bütün ocuklarada şifa versin, sizce hata mı ettik:KK43:?

Allah korumus, cok sukur cocugunuzun bir seyi yok.
Rontgen cekmezse doktor nasil anlayabilir sadece disaridan bakarak? Neden rontgene bu kadar takilfiniz?
Eşimde aynısını söyledi, biz bebekken röntgen çektirdik o zaman araştırmıştım çocuklarda çok zararlı olduğunu ve ülkemizde gereksiz yere bu tarz tetkiklerin çok yapıldığını, radyasyon kızıma zarar verir diye korkuyorum doktoralarda sormuştum tıp dünyası bile bu konuda anlaşamıyor biri çok zararlı çekilmesin diyor bir diğeri çekilmeli bebek dozu veriliyor diyor :KK43:

Eşimde aynısını söyledi, biz bebekken röntgen çektirdik o zaman araştırmıştım çocuklarda çok zararlı olduğunu ve ülkemizde gereksiz yere bu tarz tetkiklerin çok yapıldığını, radyasyon kızıma zarar verir diye korkuyorum doktoralarda sormuştum tıp dünyası bile bu konuda anlaşamıyor biri çok zararlı çekilmesin diyor bir diğeri çekilmeli bebek dozu veriliyor diyor :KK43:

Tabi ki keyfi yere cekilmemeli. Yetiskinlee bile zarari var ama sadece disaridan anlasilacak, muayene edilecek bir sey de degil. Allah korusun cekmese ve bebegin hayati bir riski olsa sonuclari cok agir olur.

kızımında tam kaşının üstünde çarptığı an yumurta gibi şişlik olmuştu çok çabuk şişmişti sanki saniyede.. yarılmak üzereydi.. doktoru arayıp anlattım soğuk bez koymamın yeterli olduğunu söyledi getirmene gerek yok demişti.. şişlik hemen indi.. bi sorun olmadı.. içiniz rahat etmediyse bi doktora daha danışın.. gerekli olsaydı hemen isterdi ama gerek yoksa radyasyona maruz kalması iyi değil sonuçta..

Tabi ki keyfi yere cekilmemeli. Yetiskinlee bile zarari var ama sadece disaridan anlasilacak, muayene edilecek bir sey de degil. Allah korusun cekmese ve bebegin hayati bir riski olsa sonuclari cok agir olur.
Çok teşekkür ederim canım içimi rahatlatın , benimde ilk aklıma gelen içkanama oldu korkunçtu o an o şişlik şimdi 2 saat oldu biraz indi ama moryeşilkırmızı rengarenk o kısım yavrumun:KK43:

kızımında tam kaşının üstünde çarptığı an yumurta gibi şişlik olmuştu çok çabuk şişmişti sanki saniyede.. yarılmak üzereydi.. doktoru arayıp anlattım soğuk bez koymamın yeterli olduğunu söyledi getirmene gerek yok demişti.. şişlik hemen indi.. bi sorun olmadı.. içiniz rahat etmediyse bi doktora daha danışın.. gerekli olsaydı hemen isterdi ama gerek yoksa radyasyona maruz kalması iyi değil sonuçta..

Kafa çarpmalarında dikkat edeceğiniz şey, bulantı, kusma ve uykuya meyillilik oluşup oluşmadığıdır. Çocuğunuz normal halinde devam ediyorsa sorun yok demektir. Siz iyi gözleyin birkaç saat yeter.

Ayy başlığı okuyunca karninizdaki minik bebeği düşürüp kaybettiniz sandım. Ama esinizin dedigi gibi kafa darbesi olunca rontgen cekilmesi ileride olusabilecek bi komplikasyon riskini e karte edebilir. Bence mecbur kalinca aldigi ışın allah korusun baska bi kafa ya da beyin tramvasindan daha az zararlıdır. Sirkeli su vücuttaki radyasyonu atiyor diye biliyorum biraz icirin. Odayı havalandirin ve banyo yaptirin kiziniza babam kanser cok tedavi görüyor bize drlar bunları soyledi defalarca. Geçmiş olsun

Evet canım şimdi sakinleşince götürmeden bile olurmuş diye düşünüyorum çünkü kızım hastaneye girdiğimiz an bile gülücükler saçıyordu tepkileri çok normaldi o yüzden röntgen çekilmese de olur muydu diye düşündüm , ama ilkkez karşılaşınca aklımızı oynattık öyle bir şişti ki dedim şimdi derisi patlayacak dikiş atılacak:KK43:

Ayy başlığı okuyunca karninizdaki minik bebeği düşürüp kaybettiniz sandım. Ama esinizin dedigi gibi kafa darbesi olunca rontgen cekilmesi ileride olusabilecek bi komplikasyon riskini e karte edebilir. Bence mecbur kalinca aldigi ışın allah korusun baska bi kafa ya da beyin tramvasindan daha az zararlıdır. Sirkeli su vücuttaki radyasyonu atiyor diye biliyorum biraz icirin. Odayı havalandirin ve banyo yaptirin kiziniza babam kanser cok tedavi görüyor bize drlar bunları soyledi defalarca. Geçmiş olsun
Geçmiş olsun canımallah şifa versin babana, başlıktan öyle anlaşılmış bende şimdi okuyunca anladım, eve gelince banyo yaptırdım çok seviyor bıcıbıcı diyordu hem sakinleştir hem oynar biraz diye yıkadım salonunda eşim penceresini açmıştı şimdi senin dediğin gibi sirkeli su vericem çok saol

Baslikla konu ne alaka..konu açmak için acmissiniz sanki
Kızım düştüğü için açtım ama başlığı hiç yanlış anlaşılacağı o an gelmedi aklıma başlık değişebiliyor mu? Bunu yaşayan annelere röntgen çektiriyorsa çektirmedikletini sormak için açtım konuyu bunda başlığa yazsam uzun olurdu değil mi?

Dr.larin su basta soyleyeceklerini en son soyleme huylari var ya beni olduruyor. Bastan soylesene sorun degil sisince bir problem olmaz ama isterseniz rontgen cekelim diye. Yok illa bi insanin yuregine indirecekler. Ben de size onu diyecektim alindan carpmalarda korkmayim. Vucudun en saglam yeri alin kemigiymis. Ozellille siserse zaten korkmayin deniyor ama su kafanin arkasi ozellikle kulaklarin arkalarina dogru filan oralar tehlikeli. Allah korusun.
bu arada nasil bir sartlandiysam elim konuyu acmaya varmadi ilk once basligi gorunce Allah korusun dusuk yaptiniz zannettim. Kotu oldum acamayacaktim ben de hamile oldugum icin actim. Heralde algida secicilik kendi durumumdan dolayi oyle yorumladim galiba neyse cok gecmis olsun

X