Doğuma Hazırlık Kızım için isim önerileriniz ,sizce benim bulduğum nasıl?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bade nin anlamını iyice araştırın derim. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah

ben masal ve tuana ismini çok beğeniyorum.sizinkilerde güzelmiş ama tek isim daha iyi olur bence.mirel güzelmiş.çokta kullanılmıyor.allah güle güle büyütmek nasip etsin.

cnm bence isimler çok güzel çok beğendim bade nin anlamına baktım bence çok hoş

Benay:Ay gibi parlak olan kız
Duru:Bulanık olmayan temiz,berrak,saf
Suay:Su gibi saf ve temiz kimse
Ben bu üç kız ismini çok beğeniyorum anlamlarına da güvenebilirsiiniz çünkü tdk'nın sözlüğünden baktım:34:

Ne yazıkki Bade isminin anlamı bazı yerlerde yanlış anlamalara neden olacak şekilde eksik yazılıyor. Oysa Tasavvuf içindeki ve aşık edebiyatındaki "aşk" ve "şarap" a denk gelir. Bahsedilen içki alkol anlamı ile değil ilahi aşka ulaşma yolu olan bir mecazdır. Bazı aşıklar rüyalarında bade içerek bu ilhamı alabilmişlerdir. Kuran’da da "sonra" anlamında Basu Bade’l Mevt’de geçmektedir.

ama ben derim ki anlam bakımından emin olduğunuz bi ismi koyun .)

Son düzenleme:
Nehir,Naz,Zeyno,Derin,Neva bunları beğeniyorum.Bence ilerde sınavlarda formu doldururken sinirlerini bozmayacak bir isim olsun.Demode olmasın.Bir de anlamlı diye 2 tane söylenilişi zor ismi koymayın.Bir arkadaşım edebiyat mezunu.Kızına 2 isim koydu ikisi de anlamlı ama söylenişi zor ve söylenirken çok itici oluyor sevimsiz ve de sıradan.bence tek isim olsun ve sırf anlamı güzel diye eski isim koymayın.

Ahunisa: Ahu'nun çok güzel anlamları var:
1. Kardeş, dost 2.Ceylan 3.Gözleri çok güzel olan 4. Gönül alan
Ahu Nisa kelimesiyle birleşince gerçekten ortaya güzel anlamlar çıkıyor.

Asude- Asude Farsça kökenli bir isim, 'dinç, huzur içinde olan' demektir.
Berin- Berin Arapça kökenli, 'yüksek, yüce, soylu' demek.
Beste- Beste Türkçe kökenli bir kelime, bir müzik parçasını oluşturan ezgilerin tümü
Birce - Birce Türkçe kökenli, 'biricik, tek' demektir.
Dide – Dide Farsça kökenlidir ve 'göz bebeği' demektir.
Ilke- Ilke Türkçe kökenli bir kelime, 'temel düşünce' demektir.
Izem- Izem Arapça kökenli bir kelime, 'büyüklük, ululuk' demektir.
Neva-Neva 'ahenk, güzel seda' demektir. Farsça kökenli
Nihal - Nihal Farsça kökenli, 'fidan' demek
Sezin- Sezin Türkçe kökenli, 'duygulu, anlayışlı' demek
Yade- Yade Farsça kökenli bir kelime olup 'hatıra' anlamına gelir
Beyda - Beyda'nın kelime anlamı 'çöl'. Ayrıca, Medine ile Mekke arasında bulunan düz bir yere verilen isim
Dide - Dide Farsça kökenlidir ve 'göz bebeği' demektir.
Izem- Izem Arapça kökenli bir kelime, 'büyüklük, ululuk' demektir.
Neva-Neva 'ahenk, güzel seda' demektir. Farsça kökenli
Nevra - Nevra Arapça kökenli bir kelime, anlamlar: 1. Parlaklık 2. Ağaç çiçeği, tomurcuk.
Neyla - Neyla Arapça olan 'neyl' kelimesinden gelir. 'İsteğe ulaşma, merama erme, ulaşılan şey' gibi güzel anlamlar taşır.

benim kızım olsaydı lidya koyucaktım.. sizin soyledıklerınız içinde bade de çok guzel.bence de iki isim koymayın ben çok çektim iki isimden :) saglıkla gelsin inşallah..

Mirel anlamı Rütbenin bir kolu,Demir gibi güçlü olan demek.Bu ismi hiç duymadım işyerimde bir mail geldi bayanın ismi mirel'di çok hoşuma gitti.Duyulmadık bir isim çünkü.İki isimli olan tanıdıklarım hep yüksek mevkilere gelmiş insanlar belkide tesadüftür ama ben iki isim olsun istiyorum.Yinede isim önerilerine açığım.Güzel isimler önerilmiş teşekkür ederim arkadaşalar.:46:

Back
X