Bebek Beslenmesi Kızım için çok üzülüyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Gonzly

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2012
3
0
36
Samsun
Kızım yarın 2. ayını dolduruyor, fakat sürekli ağlıyor, kaka yapamama gibi bir sorunu da var, ancak kabız değil, ancak uyanık olduğu sürece de çok huzursuz ve genel olarak da ağlıyor. Sadece anne sütü ile değil mama ile de besleniyor. Henüz hiç gülücük atmadı, bizde endişelenmeye başladık, başına böyle bir durum gelen var mı, yardım edin, çok üzülüyorum...

Mutlaka sorunu vardır elbiselernın rahat olmasına dıkkat etmelısın banyo yaptır durmdgnda mamaya erkn baslamıssın bu yuzden cok huzursuz olur hazmedecek kadar buyumems şişirme bebegını sütünü sag bır sekılde doyur kendı sutunle.sütün gelmiyosada rezene cayı bol bol ic her fırsatta veya makarna ye.sogan taze yesıl soganı ye. Bunlar olmassa kı kesın olur eczaneden humana adlı cay var 20 tlye ondan al sen ıc sutun gelsn bnde emzıremedım bunları yaptım bnm cadıda bylydı sagma pompası al ama kavucuk olmasın 5 tllıktn al daha rahat oluyo bol bol masaj yap bebe yagıyla kı rahatlasın.gazda sıkısmıs olabılır yuz ustu yatır ama yanından ayrılma sureklı aynı yonede yatırma hadi koly glsn op kocaman

Merhaba

maalesef mamalar anne sütü gibi hazmı kolay değil o yüzden pre deneyebilirsin bir arkadaşım SMA kullanıyordu onda da aynı sorun oldu aptamil pre verdi doktor bir arkadaşımın da bebeği hipp i hazmedememiş ve kusmuş. Ben aslında HİPP vermek istediğim ama eczacı bana HIPP çok organik olduğundan bebekler sevmiyor ve kusuyor dedi zaten o sıra kilo sorunumuz vardı.Bende direk aptamil verdim. Yeni doğmuş normal gazı olduğundan üşüdüğünden terlediğinden bezi sıktığından altı pis olduğundan aç olduğundan ağlayabilir.
sap yada Nurse Harvey's gaz ilacı veriyordum ben gaza iyi geliyor .Sık sık değiştir altını banyoya sok rahatlat biraz. 7 gün boyunca kaka yapamazsa kabız diyorlar ve doktorlar o zaman kontrol ediyorlar. Katı mı kakası doktor ne diyor?
sıkma canını ne gülücükler atacak ne yaramazlıklar yapacak daha o annesi minicik süt kokulu kuzu o:)
.

Cnm anne sütü alıyor. Mamaya kendin mi geçtin yoksa doktor falan mı söyledi?? Bu önemli.boy ve kilo gelişimi normalse mamaya geirmiyor doktorlar çünkü. Sütün yeterliyse bir de doymuyor diye mama veriyorsan hazmedemiyordur. Yazık daha o yavrucağın midesi yumruğu kadar:)))
yok doktor ver dediyse de fazla veriyor olabilirsin.ayrıca kaka yapamaması da huzursuz eder onu.banyo ve masaj iyi gelebilir.

Ben kızımı sezeryanle dünyaya getirdim ve akabinde de sütüm gelmedi. Yaklaşık 10 gün sonra falan geldi, ancak gelen sütte çocuğa yetmedi, zaten sütüm olmadığı için mamaya başlamıştık, devamını da getirdik. Şu anda da sütüm çok fazla değil, ancak emzirmeye devam ediyorum yinede. geceleri mama hiç vermiyorum, ancak gündüz mama yemediği zaman uyumuyor ve huzursuz oluyor, sürekli olarak ağlıyor. Aptamil Conformil kullanıyorum, başka mama mı denesek. Doktorumuz da mamayı bırakın demedi. Gelişimi şu anda gayet normal. Tavsiye edeceğiniz mama var mı...

Benim sütüm yetersiz gelmişti ilk 15 gün hiç gelişmemiş bebeğim doktor mamaya başlatmıştı aptamil 1 kullanıyordum emziriyordum takviye olarak mama veriyordum sütümle dıymadığı için mamayı Güzelce içiyordu ama hiç huzursuz değildi bence doktoruna başvur belki kullandığı mama bebeğine yaramamıştır belkide farklı bi problemi vardır..

dr ne dedi bu aglamalara
saglik problemi yoksa fitik vs gibi

geriye sadece gaz kaliyor
kabiz olmadigi halde ikinmasida bu yuzden
ayrica gaz oldugunda altdan çok yellenir bide karni guruldar bol bol
gaz hareketsizlinlikden olayi, donmeye ba$layinca bitecek ..
$imdi o hareketi siz yaptiracaksiniz
sirt ustu yatir alt acini bacaklarini yittir ,hareket ettir
bezin biraz ustunde biraz sert vur alkki$ gibi ama sever gibi deil :) yumu$ak vurursan çikmaz gaz
bide kesik kesik kusar gaz olunca

aptamil bizdede aynı sorunları yaptı
dr gittik lavman yapıldı hemen kızıma
sonra mama degiştirdik bebelac aldık
ve metsil damla rezene çayı verdim kızıma düzeldi

merhaba benım kızımla yaklaşık ay nı tarıhlıler. kakası ıcın gunde 3 kez bır cay kasıgı zeytınyagı ıcır faydasını hemen gorursun banada doktorumuz onermıstı. ve bazı mamalar gaz ve kabız yapıyor. ben hıppy pre kullkanıyorum tavsiye ederım hıc kabızlık yapmıyor

kaka yapamıyor ama kabız değil demişsiniz conformil mama sancı yapıyor olabilir kabız değilse normal mama verin ya da başka bir mama deneyin. bol bol da emzirin sütünüz artar inşallah ben de yaşadım çok şükür günde 1 kereden fazla vermedim mama zamanla sütüm biraz arttı sanki ama maalesef öyle bol bol yetemedi hiç. yine de şükürler olsun emziriyorum hala.
hem 2 aylık daha çok küçük kabız değilse gazı da olabilir omuzunuza yaslayıp sırtını ovalayın rahatlatır.
Allah yardımcımız olsun anne olmak zor ama herşeye rağmen güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…