Çocuk Hastalıkları Kızım havuzdan mikrop kaptı, yüksek ateş ve heryeri aft..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

scaarlet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2008
223
3
Merhaba Anneler

1 haftadır öyle bir hastalık geçirdik ki, deneyimi olan paylaşabilir mi acaba...tam 10 gün önce Antalya'ya gittik (çok pişmanım, götürmez olaydım).. 3 yaşındaki yavrum çocuk havuzuna girdi, sularını yuttuğunu gördüm ama bişey yapamadım. Tam 1 hafta sonra 40 derece yüksek ateş oldu, 2 gün sonra eller kollar ayaklar bacaklar, ve maalesef ağız için yaralarla doldu. Kızamık ya da suçiçeği olamaz çünkü aşıları tam. Ama ona çok benzer bir hastalık. 4-6 gün arası kuluşkası varmış zaten. Dr.un dediğine göre havuzdan kapılan bir tür virüs. Kızım 1 haftadır sudan başka bişey yemiyor ve içmiyo, ilaçları kusuyor. Ben ve eşim eridik bittik, yavruma bakamıyorum içim parçalanıyor. Ağızdan ilaç veremediğimiz için iğne yaptırıyoz içimiz kan ağlayarak. Ateş düştü ama vücudundaki o yaralar o kadar çok ki, derisi görünmeyecek bu şekilde artmaya devam ederse. sadece oturup beklliyoruz. Aranızda yavrusu bu hastalığı geçirmiş olan var mı? İnşallah yoktor ama varsa deneyimlerini paylaşabilir mi? Çok teşekkür ederim

Benim oglumda olmustu ama atesi felan yoktu...vucudunun heryeri isilik yara gibi kabartilar olustu dr mikrop kapmis dedi ama mikrop kapacak bir sebepte yoktu surup vermisti 1 ay kullandik bir kac gun icinde gecmisti...

canım uzulme salgın varmıs benım oğlumda oldu bızde denıze gıtmıstık dondukten 1 gun sonra basladı butun vucudu sıcaktan nasıl ısılık olur oyle oldu sonra su cıcegıne benzer ama cıcek değil kabartılar cıktı ozellıkle agız kısmının yakınlarında ve dudak cevresınde aftlar oldu dr goturdum onemlı değil korkulacak bı durum yok dedi ılac verdı yanlız tekrarlama olabilirmiş ozaman ılaca devam edicez ama bızdede ates olmadı suan 1 haftası doldu kızartılar anca anca gecıyor

Merhaba Anneler

1 haftadır öyle bir hastalık geçirdik ki, deneyimi olan paylaşabilir mi acaba...tam 10 gün önce Antalya'ya gittik (çok pişmanım, götürmez olaydım).. 3 yaşındaki yavrum çocuk havuzuna girdi, sularını yuttuğunu gördüm ama bişey yapamadım. Tam 1 hafta sonra 40 derece yüksek ateş oldu, 2 gün sonra eller kollar ayaklar bacaklar, ve maalesef ağız için yaralarla doldu. Kızamık ya da suçiçeği olamaz çünkü aşıları tam. Ama ona çok benzer bir hastalık. 4-6 gün arası kuluşkası varmış zaten. Dr.un dediğine göre havuzdan kapılan bir tür virüs. Kızım 1 haftadır sudan başka bişey yemiyor ve içmiyo, ilaçları kusuyor. Ben ve eşim eridik bittik, yavruma bakamıyorum içim parçalanıyor. Ağızdan ilaç veremediğimiz için iğne yaptırıyoz içimiz kan ağlayarak. Ateş düştü ama vücudundaki o yaralar o kadar çok ki, derisi görünmeyecek bu şekilde artmaya devam ederse. sadece oturup beklliyoruz. Aranızda yavrusu bu hastalığı geçirmiş olan var mı? İnşallah yoktor ama varsa deneyimlerini paylaşabilir mi? Çok teşekkür ederim

merhaba bahsettiğiniz hastalığın aynısını şuan biz geçiriyoruz. tanımız el ayak ağız senromu. ayak tabanı ve bacaklar,avuç içi ve kollar ve ağız içi, cevresinde su ciceği tarzında döküntüler oluştu. ateş ilk 3 gün 39-40 arası idi. doktora gittik hemen ve bu teşhisi koydu. aynı zamanda bulaşıcı bir hastalık. bize komşumuzun oğlundan geçtiğini düşünüyorum. herhangi bir tedavisinin olmadığını bulaşıcı bir hastalık olduğunu söyledi. çok kötü durumda oğlumresmen huyu değişti. hiöç birşey yiyip içmiyoruz. umarım siz atlatmışsınızdır. lekerin 15- 20 günde geçeceğini söylemişti doktorumuzi dediğiniz gibi havuz ve çocuk oyun alanlarında bol miktarda mevcutmuş bu mikrop. ayrıca bizde antalyada yaşıyoruz...

X