• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Kızım havele geçirdi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Mavibeyaz30

Arı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2009
310
0
96
Bebegim havele geçirdi 39 derece ateşi vardı herzamanki gibi dişe baglı ateş sandık dişleride çıkıyordu çünkü titreme geliyordu ateşden dolayı oldugunu düşündük oysaki vucüt bize uyarı veriyormuş bir anda yatarken hık sesi geldi kucagıma aldım gözleri döndü kasıldı birkaç dakika sürdü sonra başı düştü gözlerini kapadı onu kaybettigimizi düşündük hemen kalp atışlarını dinledim alalhdan atıyordu çok korktum acil hastaneye havele geçirdigini sölediler önemli bişe olmadıgını çünkü 15 dk uzun sürünler problem cıkarıyormuş yinede 5 yaşına kadar tekrarlama riski var ateşlenince elim ayagım titriyor panik atak oldum bu durumu yaşayan anneler varmı bebginizin ateşini nasıl düşürüyorsunuz ?

okurken tüylerim diken diken oldu çok geçmiş olsun.ama 39 derece ateş az değil ki dişe bağlanamaz.diş ateşi en fazla 37.5 olur doktorum demişti ve ara ara olur devamlı olmaz. çok dikkatli olun.benim kızımın pek ateşi olmadı diş çıkarırken.en fazla 37.5 oldu o durumda da ilaç vermedim.yüksek olursa calpol veririm.

çok geçmiş olsun... en çok korktuğum şeydir havale... inşallah tekrarlamaz

Bebegim havele geçirdi 39 derece ateşi vardı herzamanki gibi dişe baglı ateş sandık dişleride çıkıyordu çünkü titreme geliyordu ateşden dolayı oldugunu düşündük oysaki vucüt bize uyarı veriyormuş bir anda yatarken hık sesi geldi kucagıma aldım gözleri döndü kasıldı birkaç dakika sürdü sonra başı düştü gözlerini kapadı onu kaybettigimizi düşündük hemen kalp atışlarını dinledim alalhdan atıyordu çok korktum acil hastaneye havele geçirdigini sölediler önemli bişe olmadıgını çünkü 15 dk uzun sürünler problem cıkarıyormuş yinede 5 yaşına kadar tekrarlama riski var ateşlenince elim ayagım titriyor panik atak oldum bu durumu yaşayan anneler varmı bebginizin ateşini nasıl düşürüyorsunuz ?

gecmis olsun canim benim buyuk oglum 14 aylikken gecirdi 2 kere.
bize dusmeyen inatci atesinde dia... adli fitili yapabilccegimiz soylenmisti.
Allah yardimcciniz olsun zor bir durum.
bende her ateslendiginde oluyordum.
tam buyuduk bu yasta havale olmaz dedikleri andada epilepsiyle tanistik.
bebekken havale geciren cocuklar epilepsi olabilirmis.
insallah siz yasamazsiniz.acil sifalar.

çok geçmiş olsun, anne değilim evladım yok ama kız kardeşim aynı şeyi kucağımda yatarken yaşadım ben :( 2-2,5 yaşlarındaydı. dediğiniz gibi kaskatı oldu gözleri döndü ve ağzından köpükler çıktı. anneannem tvde doktorlardan izlemiş, hemen duşa soğuk suya soktu ve anında hastaneye gittik. ilk müdaheleyi yapmışsınız dediler. gözetim altına aldılar, gece hastanede de havale geçirdi ve buzlu küvetlerde yatırdılar :( sinirlenmeyecek üzülmeyecek ağlamayacak dediler, biraz el bebek gül bebek oldu ilkokul dönemine kadar falan, anneme çok düşkün oldu. çünkü epilepsi, felç hatta ölüme kadar gidebilen bişeymiş. şimdi 23 yaşında maşallahı var ama agresiflik hala var. dayımın oğluda bebekliğinde yaşadı bunu şu an 12 yaşında ve onda da biraz sinir ve inat kaldı. Allah yardımcınız olsun, inşallah tekrar yaşamazsınız.

Son düzenleme:
epilepsi olabilir demişsiniz dokdorumuz böle bişeyden bahsetmedi çünkü ateşli havale degildi ateşsiz havale epilepsiye sebep oluyormuş örnegide var ailemde tabi degişkenlik gösterebilir benim kızım havaleden sonra çok sinirli oldu bu hep böyle kalıcakmı bilmiyorum dr. götürmeyi düşünüyorum hepinize çok geçmiş olsun

epilepsi olabilir demişsiniz dokdorumuz böle bişeyden bahsetmedi çünkü ateşli havale degildi ateşsiz havale epilepsiye sebep oluyormuş örnegide var ailemde tabi degişkenlik gösterebilir benim kızım havaleden sonra çok sinirli oldu bu hep böyle kalıcakmı bilmiyorum dr. götürmeyi düşünüyorum hepinize çok geçmiş olsun

işte anlattığım gibi kardeşim 23 yaşına, kuzenim 12 yaşına geldi ama o agresif sinirli inat halleri oluyor dönem dönem.

5 gün önce hastaneye 40,7 yle yattık hala hastanedeyiz.ateşi günlerdir düşüremediler.şimdi düştü.ama kan tahlil sonuçları pek ii çıkmadı.bakalım bekliyoruz hastane köselerinde.allah herkese yardım etsin.o yavrucaklar hasta olacağına biz ollım.kıyamam onlara

geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda iyileşir.Benim oğlumda gece bayağı ateşlendi.Halbuki bir haftadır antibiyotik kullanıyorduk yeni bitmişti.İlaç bitti ateş başladı anlamadım.Hala da ateşi var bende korkuyorum..

geçmiş olsun benım kardesımın kzııda havale gecırmıstı zor kurtarmıstık çocuğu hastanelerde baya bı uğrasmısık.allah bı daha nasıp etmesın ıns

hepinizin bebişlerine çok geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın rabbim korusun hepsini...

çok gecmiş olsun ben dahıl annemın çocukları hepsi gecirdi havaleyı..ama en son hatırladığım en küçük kardeşim ateşlenınce hemen havale gecirirdi annem o an hemen dışarı çıkarır elını gözleriyle kapatırdı çok korkardım halada gözümğn önünde kardeşim 7 yaşına kadar her ateşlendiğinde havale geçirirdi ama nezamankı yaşını doldurdu rahatladık olmadı daha ama dıkkatlı ol daima ateş çıkarçıkmaz soymak lazımmış bide pamukla ateşini almaya çalış fitilde ıyı gelıyo çok yaşadığım için çocuklarımda bunu yapıyorum ...tekrar gecmış olsun

Back