How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebek Beslenmesi kızım hala bişey yemiyor yardım lütfen

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

burser

burcu
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2008
823
1
96
39
Tekirdağ
slm arkadaşlar kızm asya 9,5 aylık oldu ama hala yoğurt ve tarhana çorbası dışında hiçbişey yemio onlarıda 3-5 kaşık aksam yatmadan yiyo anne sütüne devam ama yetmio oda haliyla yemek tarifleriniz süper denedim hiçbirini istemedi hazır mamalarıda yemio tatlı şeylerden hoşlanmıo napıcam bilemiorum doktorda deneye deneye bulacaksın sevdiği şeyyleri dio çok ısrar etmiorumki iyice soğumasın die uykumuzda saatlerimiz güzel aynı satlerde yatıp kalkıo ama çok açıktığı için ssaatte bi kalkıo kilosuda 9500 kilo nornalmiş ama artık düşer bu gidişle kiloda önemli degil sık sık hastalanıo sağlıklı olsunda bişey istemem baska önerilerinizi bekliorum ne yapabilirim

canm benm kızımda aynı tarhana bi de püre 2.500 doğdu şimdi 10 aylık 8 kilo bnde ne yapacağımı bilmiyorum işin kötüsü geçen haftalarda çok emerdi şimdi dişi çıktığı için göğüslerim yara oldu emziremiyormda

benım kızda aynı az yıyormeyva puresı yıyor he ıkı aydır kılo almadı aynı hep

arkadaşlar kesinlikle pes etmeyin. benim bebeğim de ilk başlarda ne yaparsam yapayım resmen öğürüyordu. her gün ayrı bir sebze yemeği çöpe gidiyordu. zamanla alıştı tatlara. hergün ayrı bir sebze ekledim, daha az ezerek verdim. ve şu an sebze ve et türevlerini sorunsuz bir şekilde yiyebiliyor.
labne peyniri ve meyve püresiyle başlamanızı tavsiye ederim. genelde bu tip yiyecekleri fazla direnmeden kabul ediyorlar. ama en önemlisi kesinlikle yılmayın. eninde sonunda alışacaklardır. :nazar:

canm benm kızımda aynı tarhana bi de püre 2.500 doğdu şimdi 10 aylık 8 kilo bnde ne yapacağımı bilmiyorum işin kötüsü geçen haftalarda çok emerdi şimdi dişi çıktığı için göğüslerim yara oldu emziremiyormda

benım kızda aynı az yıyormeyva puresı yıyor he ıkı aydır kılo almadı aynı hep
allah yardımcımız olsun arkadaşlar inşallah biran evvel düzene girerler
arkadaşlar kesinlikle pes etmeyin. benim bebeğim de ilk başlarda ne yaparsam yapayım resmen öğürüyordu. her gün ayrı bir sebze yemeği çöpe gidiyordu. zamanla alıştı tatlara. hergün ayrı bir sebze ekledim, daha az ezerek verdim. ve şu an sebze ve et türevlerini sorunsuz bir şekilde yiyebiliyor.
labne peyniri ve meyve püresiyle başlamanızı tavsiye ederim. genelde bu tip yiyecekleri fazla direnmeden kabul ediyorlar. ama en önemlisi kesinlikle yılmayın. eninde sonunda alışacaklardır. :nazar:

cnm teşşekkür ederim tavsiyelerin için bizde başarabiliriz inşallah ama çok çabuk yordu bni çok kötü hissediyorum kendimi

bişey soracağım canm peki siz yemek yerken verdiklerinizden yiyormu bizimki öyle öyle biraz alıyor ama çok değil 4-5 lokma

bişey soracağım canm peki siz yemek yerken verdiklerinizden yiyormu bizimki öyle öyle biraz alıyor ama çok değil 4-5 lokma

eeveet cnm ben ona yaptıklarımdan yemeyince yemklerimizi zeytinyağlı ve az baharatlı yapmaya başladın bi kaç lokma yiyo işte bunu sevdi diyorum ama sonu hüsran hemen ellerini uzatmaya başlıo birde tatlı olan meyvelride yemio limon portakal ekşi elma bunlardan biraz da olsa olsa yiyo işte canı isterse ben 2 kez teklif ediorum yedi yedi yoksa 3 kez kaşığı uzatmıyorum sıkılmasın soğumasın iyice die bakalım artık ne zamana kadar daha istemicek görelim burda okuyunca bende mi bi sorun var die düşünüyorum maşallah ne güzel 3 öğün beslenen bebekler ne mutlu diyorum anneleride seviniolardır aman bin kere masallah :nazar:

canı ıstedımı acsa yer ama 3 sokumu gecmez canım uzulme benım buyuk oglam 2 yasına kadar yememıstı kendı ama duzelıyor canını sıkma ve zorlama bebısını bence

eeveet cnm ben ona yaptıklarımdan yemeyince yemklerimizi zeytinyağlı ve az baharatlı yapmaya başladın bi kaç lokma yiyo işte bunu sevdi diyorum ama sonu hüsran hemen ellerini uzatmaya başlıo birde tatlı olan meyvelride yemio limon portakal ekşi elma bunlardan biraz da olsa olsa yiyo işte canı isterse ben 2 kez teklif ediorum yedi yedi yoksa 3 kez kaşığı uzatmıyorum sıkılmasın soğumasın iyice die bakalım artık ne zamana kadar daha istemicek görelim burda okuyunca bende mi bi sorun var die düşünüyorum maşallah ne güzel 3 öğün beslenen bebekler ne mutlu diyorum anneleride seviniolardır aman bin kere masallah :nazar:

canım ya üzülme bu kadar. düzelecektir. ben de kaç kere ara verdim ek gıdaya başlama olayına. her seferinde aynı şeyleri yaşamak gerçekten sinir bozucu oluyor. ama merak etme eninde sonunda düzene giriyor bebişler.
hergün tek bir sebze püresiyle başla bence. (kabak mesela) tadına alışması için içine bir miktar mama ya da anne sütü ekleyebilirsin. sonra havuç, patates vs. ekle. ekşi şeyleri seviyorsa limon sıkıp ver. meyvelerden kiviyi dene. ama kesinlikle reddettiğinde hemen arkasından mama yada süt verme. aradan biraz zaman geçtikten sonra verirsin bunları. en önemlisi yemek yeme zamanını eğlenceli ale getirmeye çalış. senin stresini, kızgınlığını falan anlamasın. gerekirse onun yanında sen de ye aynı şeylerden.
ben de acayip sinir oluyordum yaptığım şeyleri reddedince. sanki o çok sevdiği mama bişeye benziyor :( anne sütü de aynı.tatsız tuzsuz sıvıları güzelim meyvelere tercih ediyo şımarıklar cokacimcoook

arkadaşlar bebişlerinizin ellerine yiyecek vermeyi denediniz mi? ada da bi ara yememeye başlamıştı meğer derdi keni yemek istemesiymiş şimdi eline cicibebe havuç vs. yiyebileceği bişey tutuşturuyorum o onu kemirirken ben de yemeğini yediriyorum çok kolay oluyor bi deneyin derim

DÜn yıne doktora gıttık bıraz nezle oldu kızım yemek konusunda kesınlıkle zorlama dedı 20 gÜnde 250 gr almıŞ sÜtÜn hala yetıo dedı tabak tabak yemek yemesını bekleme 3-5 kasık yesın yeterlı dedı ıŞte bıraz rahatladım elbet alıŞacak bende elıne ekmek cıcıbebe falan vermeye basladım baya kemırıyo dıŞlerınıde kasıyo sanırım Önce almıodu ama bı kaÇgÜndÜr alıyo

artık yavaş yavaş hareketlendikleri için kilo alımının azalması normal diye biliyorum. Bence de çok fazla endişelenmemek lazım. sonuçta anne sütü almaya devam ediyor. Biz yediriyoruz da ne oluyor. o kadar haşlanmış, ezilmiş, blenderdan geçirilmiş sebzenin meyvenin vitamini kalıyor mudur acaba diye düşünüyorum bazen.

Back