Kızım hakkında.

yorgundunya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2010
347
199
Merhaba bayanlar:) 22 aylık bir kızım var. Bu zamana kadar konuşması, tepkileri vs.bır problem yaşamadık şükür. Gecen ay kont.için aile hekimliğine götürdüm ve Kızımın zeka sevıyesının yuksek olabileceği söylendı.Buna karsılık araştırma hast.den randevu alıp gıttım.Orada ahh ne çocuklar gördüm kemoterapi gören,engeli olan içim sızladı ve benım ne işim var burada dıyerek eve döndüm.Bır taraftan da Kızıma yetememek ve gelişimine engel olmak beni çok üzüyor. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu edersınız... Sevgıler!

Hata etmissiniz geri donmekle. Bence goturun. Ya da bunu imkaniniz varsa ozel pedegoglarla filan halledin. Ona gore imkanlar sunarsiniz evladiniza. Benim boyle bir ogrencim vardi ve malesef cok sorun yasiyordu akranlariyla. Yanlis anlamayin ama zihinsel engelli olmak ne kadar sorunsa ustun yetenelli olmak da o kadar sorun. Bir de kiziniz cok kucukmus ama varsa boyle bir durum buyudugunde simdi de cevresinize belli etmeyin. Anlatmayin. Kizinizin ustun zekali oldugunu ona farkettirmeniz tum karakterini alt ust etmeniz demektir.

benim bir arkadaşımın da oğlu üstün zekalı çıkmış... şu anda ilokul 3 e gidiyor... arkadaşlarıyla öğretmeniyle ve çevresiyle çok sorun yaşıyor... ailesi de çok yoruldu artık bu durumdan napıcaklarını bilemiyorlar sanırım üstün zekalı bir çocuk sahibi olmak kulağa ne kadar hoş gelse de maalesef sorunları da çok

Evet öyle bırsey varsa zekasını köreltmek istemıyorum. Artık çocuğum mutsuz ve sürekli ağlıyor özel hastaneler de pedagog yok bulunduğum sehırde. Ayrı muayenehanesıne gıtmem gerekıyor anlasılan. Üstün zeka hakkında bılgınız varsa bana yardımcı olur musunuz? Ben kızımı anlatabılırım fıkır edınmenız amacı ile.

Elif Cemre'nın bıze normal gelen hareketlerı aslında normal değilmiş onu anladık ılk çocuğumuz ve o yastakı bır çocuk ne yapar bılemıyorız yani her çocuğu öyle sanıyoruz. Bu yasta benı çok zorluyor ılerısını düşünemıyorum

Elimden gelenbbisey olursa sevinirim tabi ama sanmiyorum. O ogrencime de malesef cok faydam olamadi. Soyle bir durum var. Siz internetten cocugunuzun ay ozellikleeini bulup kizinizin bunlari yapip yapamadigini karsilastirabilirsiniz. Ama su da var. Bu cocuklar zihinsel olarak ileei duzeydeyken becwri olarak geri olabiliyor. Iyi gozlemleyin size farkli gelen durumlarini not alin.

arkadaşım da oğlu daha küçükken yaptığı şeyleri garipsemeye başlamış, sonra kendi kendine 'herhalde benim çocuğum olduğu için ben gözümde büyütüyorum' diye düşünmüş, işte okula başlayınca öğretmeni fark etmiş durumunu. arkadaşım da bir pedagoga götürmüş. pedagog da sizin çocuğunuz özel bir çocuk olduğu için özel bir eğitim alması lazım demiş, yoksa sınıf atlata atlata dururlar ve yaşıtlarıyla değilde daha büyük kişilerle okur demiş, hesaplamışlar 13 yaşında üniversiteyi bitirmiş olacak.

Yapabildigi seyler yapamadiklari ilgi alanlari
nelerin dikkatini cektigi vs. Herseyi yazin derim. Tani konulurken cok yardimci olacaktir notlariniz. Hem de kizinizi daha iyi tanimis olursunuz. Farkli imkanlar sunun kitap olabilir mutfak isleri vs. Bilemiyorum ama tv ye ve basit oyuncaklara maruz birakmayin derim

Netten baktığımda hep önceden yapmış oluyordu hepsini. Mesela yenı yenı birseylerı kavramaya başladığında oyalansın dıye yazılı kağıt vermiştim eline kağıdı duzelttığını farkettım yani ters olan yazıyı düze cevırdı. O günden sonrada tersten hiç tutmadı. 17 aylıkken sayı saymaya basladı, çoook erken konuştu..soruları hiç bitmıyor aylardır.Ve daha bısuru şey. Oyuncaklarla oynamayı sevmiyor yabancı dilde videolara kafayı takmış durumda telden youtube gırıyor bana getırıp anne how do you do aç dıyor. Üzülüyorum inanın

Tv ile alakası yok aksine ben bıraz izlese dıye düşünüyorum. Izlerse de bi çizgi filmi Uygulamalı izliyor. Top oynuyor spor yapıyor ne yapılıyorsa artık o an. Şuan kurdugu en uzun cümle" anne gel oyun oynayalım doya doya". Dun sabah babasının telinden nete girmiş ve bayrak resmi görmüş bize geldi " anne bak Atatürk" dedı. Biz ona Atatürk' ü öğretmedik bayrakla Atatürk arasında bağdaş kurması beni çok sasırttı.soruları hiç bitmıyor one?bune? Şune? Nerede?tatmin olana kadar soruyor. Bazılarıda normal seyler bunlar diyor bunun için Aklım karışıyor.

Üstün zekalı çocuklar için özel eğitim merkezlei var, mutlaka oraya danışın derim. Önce bir pedagog zeka testi yapmalı tabi. sonuca göre başvuruyorsunuz.
Okuyabilirsiniz siz de internetten: Öncelikle dil gelişimleri mükemmel oluyormuş, çok düzgün cümlelerle ifade ediyorlarmış kendilerini. Bir konu anlatırken çok fazla detay veriyorlarmış (muzun kilosu 5 lira 49 kuruş mesela, 5,5 liraya yuvarlamak yok), ve genelde de davranış bozukluğu...
Çocuğunuzun iyiliği için bir PEDAGOG ile mutlaka görüşün bence. Çünkü maalesef ileri zekalı olmak da bir rahatsızlık gibi değerlendiriliyor, yanlış anlamayın. Onun dilinden konuşamadıkça siz yetemediğiniz için, o da kendisine yetecek birini bulamadığı için mutsuz olmasın.

Evet konuşmak onun için çocuk oyuncağı oysa oda çocuk hala tabii bizler gibi konuşmuyor o ayrı tabii sadece yaşının üstünde bir konuşma. Davranış bozukluğu derken? Kızım hakkında bu konuda da kaygılarım oluşmaya başladı. Artık bugun nasıl geçer dıye düşünmeye başladım maalesef. Acaba diyorum ben mi abartıyorum? Keşke ben abartmış olsam...

normal seviyedeki insanlarla iletişime geçemediği için ya kendi içine kapanıyor ya da taşkın davranışlarda bulunuyorlar. normal insanlarla aynı seviyede olmadığı için onların koyduğu kuralalr da gereksi olabiliyor. mutlaka yardım lmalısınız, nolur ihaml etmeyin. iyi akşamlar

Tv ye maruz birakmayin derken oradan ogreniyor anlaminda demedim. Tam tersi varolan zekasini torpulemesine neden olursunuz. Birakin izlemesin. Ne guzel yabanci dille ilgilenmesi. Uygun bir dr.la inanin kolaylikla ikinci dili simdiden ogrenebilir. Ben hep sunu soyluyorum. Cocuklar mukemmel doguyorlar aslinda ama onlari biz koreltiyoruz. Eskiye baktigimizda 4 yasinda hafiz olan alimlerimiz var. 5 dil bilen devlet erkani var. bunlar olmayacak seyler degil. Ama biz o daha cocuk diye hep oteliyoruz bazi seyleri. Bence dr. Isini ertelemeyin ve size yol gosterecek bir pedegogla calisin. Kizinizin yabanci dil ogrenmesi cok kolay olacaktir

Tabii haklısınız gercekten çok yatkın yabancı dile. Ing sarkı söylüyor ve bana ıkı gündür mami diyor hangi dilde anne demek nasıl yazılır ben bilmiyorumtesekkurler fikirleriniz için.

Tesekkurler ilginiz için... Cevreme sorduğumda hayır normal denıyor. 22 aylık bır bebeğin bunları yapması normal gelmiyor bana da. Iyı kı bu site var:) cevreye kalsa ohoooo

ayyyyyy kulaga cok hos geliyor yaaa...
mammiiii :)kagidi duzelttiginde kac aylikti?
ustun zekanin sorun oldugunu bilmiyordum

Kağıdı duzelttığınde altı yedi aylıktı. Bugun bana istediğim birseyı verdı, sonrasında anne dedı efendim ay parçam dedim, teşekkür et dedi:)

Fazlasıyla zekı bır çocuk farkındayım artık ama biraz daha izleme niyetındeyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…