- 30 Aralık 2010
- 347
- 199
-
- Konu Sahibi yorgundunya
Evet öyle bırsey varsa zekasını köreltmek istemıyorum. Artık çocuğum mutsuz ve sürekli ağlıyorHata etmissiniz geri donmekle. Bence goturun. Ya da bunu imkaniniz varsa ozel pedegoglarla filan halledin. Ona gore imkanlar sunarsiniz evladiniza. Benim boyle bir ogrencim vardi ve malesef cok sorun yasiyordu akranlariyla. Yanlis anlamayin ama zihinsel engelli olmak ne kadar sorunsa ustun yetenelli olmak da o kadar sorun. Bir de kiziniz cok kucukmus ama varsa boyle bir durum buyudugunde simdi de cevresinize belli etmeyin. Anlatmayin. Kizinizin ustun zekali oldugunu ona farkettirmeniz tum karakterini alt ust etmeniz demektir.
Elif Cemre'nın bıze normal gelen hareketlerı aslında normal değilmiş onu anladıkbenim bir arkadaşımın da oğlu üstün zekalı çıkmış... şu anda ilokul 3 e gidiyor... arkadaşlarıyla öğretmeniyle ve çevresiyle çok sorun yaşıyor... ailesi de çok yoruldu artık bu durumdan napıcaklarını bilemiyorlarsanırım üstün zekalı bir çocuk sahibi olmak kulağa ne kadar hoş gelse de maalesef sorunları da çok
arkadaşım da oğlu daha küçükken yaptığı şeyleri garipsemeye başlamış, sonra kendi kendine 'herhalde benim çocuğum olduğu için ben gözümde büyütüyorum' diye düşünmüş, işte okula başlayınca öğretmeni fark etmiş durumunu. arkadaşım da bir pedagoga götürmüş. pedagog da sizin çocuğunuz özel bir çocuk olduğu için özel bir eğitim alması lazım demiş, yoksa sınıf atlata atlata dururlar ve yaşıtlarıyla değilde daha büyük kişilerle okur demiş, hesaplamışlar 13 yaşında üniversiteyi bitirmiş olacak.Elif Cemre'nın bıze normal gelen hareketlerı aslında normal değilmiş onu anladıkılk çocuğumuz ve o yastakı bır çocuk ne yapar bılemıyorız yani her çocuğu öyle sanıyoruz. Bu yasta benı çok zorluyor ılerısını düşünemıyorum
Evet konuşmak onun için çocuk oyuncağı oysa oda çocuk halaÜstün zekalı çocuklar için özel eğitim merkezlei var, mutlaka oraya danışın derim. Önce bir pedagog zeka testi yapmalı tabi. sonuca göre başvuruyorsunuz.
Okuyabilirsiniz siz de internetten: Öncelikle dil gelişimleri mükemmel oluyormuş, çok düzgün cümlelerle ifade ediyorlarmış kendilerini. Bir konu anlatırken çok fazla detay veriyorlarmış (muzun kilosu 5 lira 49 kuruş mesela, 5,5 liraya yuvarlamak yok), ve genelde de davranış bozukluğu...
Çocuğunuzun iyiliği için bir PEDAGOG ile mutlaka görüşün bence. Çünkü maalesef ileri zekalı olmak da bir rahatsızlık gibi değerlendiriliyor, yanlış anlamayın. Onun dilinden konuşamadıkça siz yetemediğiniz için, o da kendisine yetecek birini bulamadığı için mutsuz olmasın.
Evet konuşmak onun için çocuk oyuncağı oysa oda çocuk halatabii bizler gibi konuşmuyor o ayrı tabii sadece yaşının üstünde bir konuşma. Davranış bozukluğu derken? Kızım hakkında bu konuda da kaygılarım oluşmaya başladı. Artık bugun nasıl geçer dıye düşünmeye başladım maalesef. Acaba diyorum ben mi abartıyorum? Keşke ben abartmış olsam...
Tabii haklısınız gercekten çok yatkın yabancı dile. Ing sarkı söylüyor ve bana ıkı gündür mami diyor hangi dilde anne demek nasıl yazılır ben bilmiyorumTv ye maruz birakmayin derken oradan ogreniyor anlaminda demedim. Tam tersi varolan zekasini torpulemesine neden olursunuz. Birakin izlemesin. Ne guzel yabanci dille ilgilenmesi. Uygun bir dr.la inanin kolaylikla ikinci dili simdiden ogrenebilir. Ben hep sunu soyluyorum. Cocuklar mukemmel doguyorlar aslinda ama onlari biz koreltiyoruz. Eskiye baktigimizda 4 yasinda hafiz olan alimlerimiz var. 5 dil bilen devlet erkani var. bunlar olmayacak seyler degil. Ama biz o daha cocuk diye hep oteliyoruz bazi seyleri. Bence dr. Isini ertelemeyin ve size yol gosterecek bir pedegogla calisin. Kizinizin yabanci dil ogrenmesi cok kolay olacaktir
Tesekkurler ilginiz için... Cevreme sorduğumda hayır normal denıyor. 22 aylık bır bebeğin bunları yapması normal gelmiyor bana da. Iyı kı bu site var:) cevreye kalsa ohoooonormal seviyedeki insanlarla iletişime geçemediği için ya kendi içine kapanıyor ya da taşkın davranışlarda bulunuyorlar. normal insanlarla aynı seviyede olmadığı için onların koyduğu kuralalr da gereksi olabiliyor. mutlaka yardım lmalısınız, nolur ihaml etmeyin. iyi akşamlar