Bebek Beslenmesi kızım emzik yerine baş parmağını emiyor!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

vaveyla_a

kaktüs
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2009
6.066
118
173
selam arkadaşlar.kızım 4 aylık..ne yaptıysam emzik almadı..sonra her bebek gibi ellerini yalamaya başladı-tatlicadiarzu- nasılsa hepsini birden emiyor alışkanlık yapmaz unutr gider dedim ama 1 hafta önce uyurken başparmağını emerken gördüm çektim o emdi ben çektim o emdi..o zamandan beri hep paşpağını emiyor..ilerde bırakır mı sizce çok moralim bozuluyor yaasenağlama

merhabalar benim oğlumda 4.5 aylık oda öyle emzik almadı parmaklarını emiyor merak edilecek bişey yok bence dişleri kaşınıyor olabilir çünkü bu zamanda olabiliyo.hiç üzülme zamanla unutacak tabikikaydirigubbakcemile3

ama benim ki başta hepsini emiyordu ama şimdi sadece başparmağını emzik gibi kullanıyor..

başta hepsini emer,sonra barmağı keşfeder,
sonra geçer gider,
benim kızım da emiyor,
üzülecek başka şey mi yok Allah aşkına,
bize acaip gelen biçok şey gelişim süreci içinde normal kabul ediliyor...

cnm benım kızımda 4 5 aylık ve emzığını emıyodu ama artık emmıyor onu fırlatıp baş parmağını emıyor hemde dığer parmaklarını emdiğini hiç görmedim direk keşfetti onu bende uzuluyodum ama doktorumuz o mıkrop yuvası emziği emmesindense parmağını emmesi hiç bişey değil üzme kendını baş parmağını bır yıl sorada hala emıyosa ozaman caresıne bakarız silikon yerlestiririz falan dedi..

canım diş çıkarmaya hazırlanan bebeklerde çok normal bu. zaten o emmeye yeni başlamadı, senin karnındayken emiyordu zaten başparmağını rahat gayet normal birr içgüdü bu..

3 yaşında hala emenler biliyorum ve emziği bıraktırmak parmağı bıraktırmaktan daha kolay diye biliyorum..senin taktığın bir konu ile benim kafamı yorduğum konu farklı olabilir..düşünüp düşünüp zorlaıp üzülmez anneler öyle değil mi..

benim oğlum maşallah iki elini birden emiyor.bazen sırayla parmaklarını emiyor.sıkıldıkça değiştiriyor.ilk ayında emziği emdi ama sonrasında hiç emmedi hep fırlattı...ama bu geçici bi süreç.eninde sonunda bırakırlar.

avatarımda görüldüğü üzere o elini komple sokmaya çalışıyordu. :)

sonuçta çocuğunun 3 yaşına gelmesine çok var bu bir,
konu gayet açık,karıştırılaak bir durum yok bu da iki,
geçmiş olsun..

benim sıpada emmeye çalışıyor elini. emziğe düşman. sadece 2 gün emdi fırlattı attı.

benım kızımda 3 aylık. emzığı bı turlu ağzında tutamıyor. onun yerıne ellerı ısıne yarıyor. hele gecenın bı yarısı cop cop cop dıye seslerle uyanıyorum. bakıyorum el ağızda:) napacam bılemıyorum

üzülme canım, oğlum 5 aylık parmak emmeden uyumuyor, haklısın emziği bıraktırmak parmaktan kolaydır. ama endişelenme çocuklar çok zeki şimdi. ilerde bırakacaklarına eminim..
eleştiri potansiyelimiz ne kadar fazla maşallah, her şeyden bir polemik çıkarabiliyoruz.
3 yaşına gelmesine "çok" olması, şimdiden düşünülmeyeceği anlamına gelmiyor. ayrıca endişe etmekte de çok haklı, ben üniversiteye giderken bile emenler biliyorum. sonuçta bu da bir alışkanlık değil mi?

herneyse, üzülmeyin sorun olmaz a.s.

canım teşekkürlerboshayallersmile daha zamanı gelmeden bir çok şey düşündürmüyor mu bizi..saldım çayıra mevlam kayıra olmuyor yani demi:teytey:
umarım bırakırlar ya..parmak emerek ninniye eşilik edip öyle uyuyor artık:gitme: emmek için uyandığında hemen parmağa sarılıyor almasam devam edecek..

ben 7 yaşıma kadar parmağımı emmiştim :))
Annem biber sürdü, bant yapıştırdı, kına yaktı ne yaptıysa bırakmadım, bir parmağıma engel olunca ben diğerini emmeye başlardım...
Böylece neredeyse 10 parmağımı birden emdim :))
Şimdi ise dişlerim biraz ileriye geldi, alt dişlerimle orantılı değil, şimdiden engel olsanız iyi olur...

kimseyi eleştirmedim,rahat olun,bazı dönemlerde bizi endişelendiren şeyler gelişim döneminde normal kabul edilebilir dedim,
saldım çayıra mevlam kayıra da hiç olmadım,çatır çatır iki çocuk bakıyorum nazarlardan korusun Allahım,
her lafa sonradan atlayıp polemik oluşturan da ben değilim,
"Aman Allahımmm,koşun çocuklarınızın ellerini ağızlarından çekin,yada başında nöbet tutun falan..",bunu duymak istiyorsunuz sanırım...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…